firewall 18.11.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 A odpalałeś już biokominek? Ciekawią mnie Twoje odczucia ( wizualne,cieplne,zapachowe). Na stronach biokominkowych jest szum informacyjny i nie mozna dowiedzieć się niczego konkretnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 18.11.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 A odpalałeś już biokominek? Ciekawią mnie Twoje odczucia ( wizualne,cieplne,zapachowe). Na stronach biokominkowych jest szum informacyjny i nie mozna dowiedzieć się niczego konkretnego. Podczepiam się pod pytanie !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aDw 18.11.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Również mnie to bardzo interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amigo1974 18.11.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 No i mnie również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 18.11.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Konrad wrzuć czasami fotkę z temperaturami glikolu w GGWC podczas pracy:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 18.11.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 No i ja też o biokominek zapytam, bo póki co na fotkach to nam się podobają, ale co real to real (admin to nie kryptoreklama tylko taki skrót myślowy ;D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 19.11.2012 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 jasiek z tymi temperaturami glikolu w pętlach będziemy musieli poczekać do chłodniejszych nocy lub dni - przymrozki mają być pod koniec miesiąca ja wiem... chodzi mi o to jaka jest temperatura pod płytą względem tej na podwórku ... co jakiś czas jak będzie działało GGWC to strzel fotę tych termometrów na rurach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 20.11.2012 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 (edytowane) Mania18 - nie wszyscy śledzą FM codziennie - wiec spokojnie - wszystko jest OK moja żona już dawno powiedziała że nie ma zamiaru przesiadywać tutaj . swoja droga jakby Panie bardziej się udzielały to może i jej by się to nieco udzieliło nie żegnam się, nie kończę przygody z FM, z budownictwem i życiem w Arizonie ale kończę już dziennik ..... dziękując za wszelkie okazane wsparcie, rady i Waszą obecność Konrad ---------------------------------------------------------------------------------------------- KONIEC DZIENNIKA ---------------------------------------------------------------------------------------------- Edytowane 20 Listopada 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 20.11.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 A gdzie w takim razie będziesz zamieszczał wszystkie dane choćby ze zużyciem prądu, zdjęcia przeróbek itp. które interesują wiele osób - choćby mnie - chociaż właściwie ja mogę w każdej chwili podjechać ale inni na pewno będą ciekawi ?? Chyba ze dziennik zamieniasz na tygodnik ? ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 20.11.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 No cóż, pewnie była rozmowa z żoną w stylu, albo forum albo ja.... Na sporadyczne wpisy jednak liczymy i czekam na wsparcie u siebie, przyda się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 22.11.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 o cholera to ja tu czytam od tygodnia od samiuśkiego początku jak kryminał z wypiekami na twarzy co będzie dalej, co się stanie ( czy ekipa przyjdzie następnego dnia , czy dowiozą okna ) i jak w końcu dojechałem do ostatniej strony to załapałem się na koniec dziennika ?? Konrad tak się nie robi, to nie fair. A tak na serio jak bym mieszkał chodź z 300 km bliżej to przyjechał bym ze skrzynką wódki. Ten Twój dziennik to kawał dobrej roboty. Myślę, że dzięki temu co tu opisałeś zaoszczędzę sobie sporo problemów których już nie popełnię a do tego kupę kasy i nieprzeliczalną ilość zdrowia. Dwa lata temu zakupiłem 12,5 arową działkę i od tego czasu chodziły mi rożne pomysły czym ją zabudować ( od zawsze byłem nastawiony na płytę fundamętową i WM z reku ) ale co do reszty to były tylko mgliste dywagacje. Za około 2-3 tygodnie na świecie pojawią mi się bliźniaki a że mam już 3 letnią córcie to w 5 na 60 m się trudno będzie pomieścić. Padła decyzja - warto coś w końcu wybudować. Tylko co ? Jak dla mnie (myślę ze znajdę kilku podobnych sobie ) ważne są koszty te inwestycyjne jak i te przyszłe na utrzymanie wiec budynek musi być mega energooszczędny - Konrad Twój dzienniki spadł mi jak z nieba. Teraz już wiem duuużo duuużo wiecej. Podoba mi się 95 % Twoich rozwiązań i na bank je będę kopiował. Jedyne rozbieżności będą w tym że domek będzie parterowy i raczej z dachem dwuspadowym ( chyba ze ktoś mnie przekona że inny dach nie musi być dużo droższy) Dotychczas zakochany byłem w piecach kondensacyjnych gazowych (mam obecnie jeden taki w mieszkaniu - kosmicznie przewymiarowany - niewiedza kosztuje) i uważałem ogrzewanie prądem za abstrakcje ale widzę że można. Bardzo mnie interesują dane które podajesz na temat zużycia prądu więc jeśli możesz rób to jak najczęściej. Nie wszystko jeszcze rozumiem więc może się tak zdarzyć, że będę się próbował coś podpytać i bardzo liczę na Twoje rady, objaśnienie. Gratuluję wam również maleństwa ( z małym strachem czekam na swoje ) oraz ekipy która pomagała Ci w tym całym przedsięwzięciu (chłopaki od GGWC i WM wymiatają chyba będe musiał się przykolegować ). To tym czasem i do usłyszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wekto 23.11.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Konrad, po prostu dzieki za ten dziennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aDw 23.11.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Świetny dziennik , czytałem od samego początku. W tym samym czasie robiliśmy płyty. Napewno przyda sie wielu inwestorom Dzięki Konrad ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 24.11.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Dziennik zakończony... bo budowa zakończona. Dzięki Konradzie za... wszystko. Mam nadzieję, że info o pracy instalacji co będziesz wrzucał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 24.11.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Gratulacje i aby się dobrze mieszkało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 24.11.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 To może w wątku elektrycznym przemycisz dobowe zużycia prądu - tak jak podawałeś do tej pory (bez zdjęć licznika - wierzymy na słowo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 24.11.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Albo chociaż co miesiąc, miesięczne zużycie, please, please!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 24.11.2012 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 To może w wątku elektrycznym przemycisz dobowe zużycia prądu - tak jak podawałeś do tej pory (bez zdjęć licznika - wierzymy na słowo ) Mam taką nadzieję,bo chciałem sobie porównać Zużycie wg OZC mieliśmy podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 25.11.2012 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 ostatni raz wrzucam tu - później na życzenie będę pisał w wątku "ogrzewający elektrycznością - Wystąp" w niedziele rano było 648,1 przyrost 26 kWh w niedzielę był 18.11 stan 648,1 , miesiąc temu we wpisie z 19.10 podawałem stan z 18.10 z rana 179,1 = 469 kWh / 31 dni = 15,13 kWh / dobę data / stan licznika kWh 20.11 - 704,0 21.11 - 728,1 24.11 - 783,3 25.11 - 804,6 - niedziela od niedzieli do niedzieli - 156,5 kWh/ 7 dni = 22,36 kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 25.11.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 No kurczę ładne rzeczy ja się dowiaduję. Koniec dziennika. Szkoda. Mam nadzieję że od czasu do czasu coś tam skrobniesz i odezwiesz się na forum. Parę rzeczy zostało ci przecież jeszcze do zrobienia chocby taras. Liczyłem że do wiosny pociagniesz DB. W kazdym razie Konrad dzięki że pisałeś. Dzięki za super DB. Miłego zamieszkiwania i pozdrowienia dla całej rodzinki. Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts