Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

każdy - dosłownie każdy - również TY - możesz przyjechać do mnie - zobaczyć aktualny stan licznika i zobaczyć FV

TYLE - tytułem komentarza na Twoje zarzuty NIEWIERNY TOMASZU!!!!

PS. wpis podyktowany prośba jednego z forumowych użytkowników który poprosił mnie o te dane - bo ja już w ogóle nie spisuje licznika i "grzeje" mnie jego stan

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Arturo72
każdy - dosłownie każdy - również TY - możesz przyjechać do mnie - zobaczyć aktualny stan licznika i zobaczyć FV

TYLE - tytułem komentarza na Twoje zarzuty NIEWIERNY TOMASZU!!!!

PS. wpis podyktowany prośba jednego z forumowych użytkowników który poprosił mnie o te dane - bo ja już w ogóle nie spisuje licznika i "grzeje" mnie jego stan

Być może będąc na wakacje w Bukowcu chciałbym zerknąć ale dzisiaj jest dzisiaj i jak wklepujesz zużycie na klawiaturze,chociaż to Cię grzeje,to pasowałoby poprzeć to treścią wolną od błędów możliwych przy wklepywaniu cyferek na klawiaturze typu "jedno zero mniej" czyli zdjęciem z licznika jak i skanem FV.

Oczywiście dane wklepujesz dla inwestorów,żeby ich nie wprowadzać w błąd dobrze by było to pokazać.

Ja tam wolę pokazać zdjęcie i FV niż narazić się na śmieszność wytykania błędu zerowego...

Edytowane przez Arturo72

Gość Gosc***
Patrz,to mniej niż ja przy pompie ciepła ;)

Kurcze,badziew musiałem kupić...

Jako,że ja "niewierny Tomasz" jestem to czy mógłbyś zapodać zdjęcie licznika z tegoż zużycia dla przyszłych lub obecnych inwestorów ?

Moje zużycie w formie zdjęcia licznika,bo takie uważam za najuczciwsze,będzie przedstawione 30.11 i będzie zawierało również zużycie na cwu bo mam jeden podlicznik na źródle ciepła.

Forma pisemna/forumowa zużycia może zawierać pełno błędów ,które mogą wprowadzić w błąd czytających i zafałszować znacznie obraz budowy,dlatego chcąc rzetelnie informować o zużyciu pasowałoby udokumentować to zdjęciem licznika zużycia i przy okazji FV.

FV pokaże nam i przyszłym inwestorom,odejmując od całościowego zużycia prądu zużycie z podlicznika ile kWh możemy spodziewać się jako zużycie prądu na cele bytowe.

Także nie krępuj się i nie szczyp się w pokazaniu licznika i FV...

Kondrad wybacz, ale nie mogę się powstrzymać

Następny fakturowiec się znalazł, jak nie dasz zjęcia licznika i faktury - to oświadczy wszędzie gdzie tylko się da że jesteś oszust! (co zresztą już czyni) Jak pokażesz fakture i zdjęcie, to pewnie stwierdzi że obrobione w fotoszopie itd.

on za to jest kryształowo czysty, manipulujący cyframi tak żeby wyszło na jego - odkąd pamiętam, już nie wspomnę o przewałkach które wszyscy doskonale pamiętamy

inny na twoim miejscu by się ze wstydu spalił i do końca życia by się tutaj nie zalogował, ale nie ty....ty nie wiesz co to wstyd i honor

Gość Arturo72
Arturo , g... warta faktura skoro ty możesz sobie popalac w kominku do woli? Konrad ma cieplejszy dom to i kWh może być niższe zwłaszcza że październik był mocno słoneczny.

pozdrawiam

Tak,zwłaszcza,że kWh z kominka wychodzi drożej niż z pompy.

Ja mam cieplejszy dom bo zużylem od początku 100kWh...

dotychczasowe zużycie (od początku sezonu grzewczego) na poziomie 395,1 kWh

rok temu 21.11 mialem

"21.11 - 728,1"

co daje zużycie na poziomie 54% w porównaniu do okresu analogicznego w ubiegłym sezonie

może inni mogli by wrzucić / napisać swoje % dane ? jak się ma sezon do sezonu ?? będę wdzięczny .... (z pewnością widać tu efekt 1 sezonu grzewczego ... i poprawy pewnych niedociągnięć które mieliśmy w wykonaniu inwestycji )

dzięki Konrad ...

a teraz moje z kilku sezonów ....

21,11,2013 - 1716,54kwh

21,11,2012 - 1788,93kwh

21,11,2011 - 1792,48kwh

Konrad pomimo wszelakich głupich docinek wrzucaj co miesiąc aktualny stan to będziemy porównywać, u mnie każdy sezon jest podobny więc będzie dobre odniesienie ...

Artur chcesz zdjęcia liczników ...???;)

Gość Arturo72
ziarnko do ziarnka ...:yes:;)

Gdybym chciał zbierać ziarnko to ziarnka to miałbym obecnie G12 a nie G11 i kabinę zamiast wanny gdzie mógłbym zakręcać wodę podczas mydlenia się jak to niektórzy grzejący prądem robią a największe ziarnko zebrałbym gdybym rzucił palenie i 12,6zł/dobę puszczane z dymem byłoby w kieszeni czyli jakiś tydzień grzania gratis ;)

Ale ja nie z tych także proszę o nie przypisywanie mi zbieranie ziarenek jak mogę mieć cały zbiór od razu ;)

Edytowane przez Arturo72

Gość Gosc***
Gdybym chciał zbierać ziarnko to ziarnka to miałbym obecnie G12 a nie G11 i kabinę zamiast wanny gdzie mógłbym zakręcać wodę podczas mydlenia się a największe ziarnko zebrałbym gdybym rzucił palenie i 12,6zł/dobę byłoby w kieszeni czyli jakiś tydzień grzania gratis ;)

Ale ja nie z tych także proszę o nie przypisywanie mi zbieranie ziarenek jak mogę mieć cały zbiór od razu ;)

tia, jak kraść, to od razu miliony :p

Gość Arturo72
tia, jak kraść, to od razu miliony :p

Dokładnie,przez ponad 20 lat puściłem z dymem może nie miliony ale jakieś 50tys.zł...

Ale fakt,jak kraść to tylko miliony ;)

Edytowane przez Arturo72

Gość Arturo72
Arturo, jako nalogowy palacz to bez sensu planujesz mieszkać nie wiadomo jak długo w 1 domu, lepiej było Na jakieś sanatorium odłożyć ;-)

Nie musisz mi tego podpowiadać...

Mam żonę pracującą w Instytucie Onkologii i takie "morałki" mam na co dzień ale ja jestem twardy ;)

Jeden całe życie pali i nawet nie odchrząknie inny z kolei jako bierny parę razy pociągnie i choruje. Nie ma reguły. Co do oszczędzania po rzuceniu palenia to nie ma tych pieniędzy. Nie wiem jak to się dzieje ale po prostu jak paliłem to było na fajki i tyle a jak przestałem palić to tyle samo drobnych w kieszeni. Gdyby odkładać codziennie to może by się nazbierało:yes:. Paliłem w latach gdy sobieskie czerwone kosztowały 3,25zł:jawdrop:. Dwie paczki dziennie. W grudniu 12 lat będzie.Czyli bilans zero 12 lat palenia i 12 przerwy.:cool: Edytowane przez Iza v's Krzysiek
emoty

co daje zużycie na poziomie 54% w porównaniu do okresu analogicznego w ubiegłym sezonie

może inni mogli by wrzucić / napisać swoje % dane ? jak się ma sezon do sezonu ?? będę wdzięczny .... (z pewnością widać tu efekt 1 sezonu grzewczego ... i poprawy pewnych niedociągnięć które mieliśmy w wykonaniu inwestycji )

mieszkamy bardzo daleko od siebie ale tak łagodnego początku sezonu grzewczego nie miałem nigdy odkąd mieszkam na swoim. Palę gazem tak że porównań nie zrobię.

Będę z ciekawością dowiadywał się jak minie Ci teraz drugi sezon grzewczy.