RK1719508166 22.11.2013 23:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 każdy - dosłownie każdy - również TY - możesz przyjechać do mnie - zobaczyć aktualny stan licznika i zobaczyć FV TYLE - tytułem komentarza na Twoje zarzuty NIEWIERNY TOMASZU!!!! PS. wpis podyktowany prośba jednego z forumowych użytkowników który poprosił mnie o te dane - bo ja już w ogóle nie spisuje licznika i "grzeje" mnie jego stan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 22.11.2013 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 (edytowane) każdy - dosłownie każdy - również TY - możesz przyjechać do mnie - zobaczyć aktualny stan licznika i zobaczyć FV TYLE - tytułem komentarza na Twoje zarzuty NIEWIERNY TOMASZU!!!! PS. wpis podyktowany prośba jednego z forumowych użytkowników który poprosił mnie o te dane - bo ja już w ogóle nie spisuje licznika i "grzeje" mnie jego stan Być może będąc na wakacje w Bukowcu chciałbym zerknąć ale dzisiaj jest dzisiaj i jak wklepujesz zużycie na klawiaturze,chociaż to Cię grzeje,to pasowałoby poprzeć to treścią wolną od błędów możliwych przy wklepywaniu cyferek na klawiaturze typu "jedno zero mniej" czyli zdjęciem z licznika jak i skanem FV. Oczywiście dane wklepujesz dla inwestorów,żeby ich nie wprowadzać w błąd dobrze by było to pokazać. Ja tam wolę pokazać zdjęcie i FV niż narazić się na śmieszność wytykania błędu zerowego... Edytowane 22 Listopada 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 23.11.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Patrz,to mniej niż ja przy pompie ciepła Kurcze,badziew musiałem kupić... Jako,że ja "niewierny Tomasz" jestem to czy mógłbyś zapodać zdjęcie licznika z tegoż zużycia dla przyszłych lub obecnych inwestorów ? Moje zużycie w formie zdjęcia licznika,bo takie uważam za najuczciwsze,będzie przedstawione 30.11 i będzie zawierało również zużycie na cwu bo mam jeden podlicznik na źródle ciepła. Forma pisemna/forumowa zużycia może zawierać pełno błędów ,które mogą wprowadzić w błąd czytających i zafałszować znacznie obraz budowy,dlatego chcąc rzetelnie informować o zużyciu pasowałoby udokumentować to zdjęciem licznika zużycia i przy okazji FV. FV pokaże nam i przyszłym inwestorom,odejmując od całościowego zużycia prądu zużycie z podlicznika ile kWh możemy spodziewać się jako zużycie prądu na cele bytowe. Także nie krępuj się i nie szczyp się w pokazaniu licznika i FV... Kondrad wybacz, ale nie mogę się powstrzymać Następny fakturowiec się znalazł, jak nie dasz zjęcia licznika i faktury - to oświadczy wszędzie gdzie tylko się da że jesteś oszust! (co zresztą już czyni) Jak pokażesz fakture i zdjęcie, to pewnie stwierdzi że obrobione w fotoszopie itd. on za to jest kryształowo czysty, manipulujący cyframi tak żeby wyszło na jego - odkąd pamiętam, już nie wspomnę o przewałkach które wszyscy doskonale pamiętamy inny na twoim miejscu by się ze wstydu spalił i do końca życia by się tutaj nie zalogował, ale nie ty....ty nie wiesz co to wstyd i honor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 23.11.2013 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Arturo , g... warta faktura skoro ty możesz sobie popalac w kominku do woli? Konrad ma cieplejszy dom to i kWh może być niższe zwłaszcza że październik był mocno słoneczny.Konrad, u mnie zuzycie niższe niecałe 20%.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.11.2013 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Arturo , g... warta faktura skoro ty możesz sobie popalac w kominku do woli? Konrad ma cieplejszy dom to i kWh może być niższe zwłaszcza że październik był mocno słoneczny. pozdrawiam Tak,zwłaszcza,że kWh z kominka wychodzi drożej niż z pompy. Ja mam cieplejszy dom bo zużylem od początku 100kWh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 23.11.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 dotychczasowe zużycie (od początku sezonu grzewczego) na poziomie 395,1 kWh rok temu 21.11 mialem "21.11 - 728,1" co daje zużycie na poziomie 54% w porównaniu do okresu analogicznego w ubiegłym sezonie może inni mogli by wrzucić / napisać swoje % dane ? jak się ma sezon do sezonu ?? będę wdzięczny .... (z pewnością widać tu efekt 1 sezonu grzewczego ... i poprawy pewnych niedociągnięć które mieliśmy w wykonaniu inwestycji ) dzięki Konrad ... a teraz moje z kilku sezonów .... 21,11,2013 - 1716,54kwh 21,11,2012 - 1788,93kwh 21,11,2011 - 1792,48kwh Konrad pomimo wszelakich głupich docinek wrzucaj co miesiąc aktualny stan to będziemy porównywać, u mnie każdy sezon jest podobny więc będzie dobre odniesienie ... Artur chcesz zdjęcia liczników ...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 23.11.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Tak,zwłaszcza,że kWh z kominka wychodzi drożej niż z pompy. Ja mam cieplejszy dom bo zużylem od początku 100kWh... taaa... a te kwh z kominka to znikają ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.11.2013 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 taaa... a te kwh z kominka to znikają ... Jasne,że nie znikają ale przy dobowym zużyciu średnio 7kWh na ogrzewanie,sugerowanie,że ogrzewam kominkiem dla "poprawy" licznika jest śmieszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 23.11.2013 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Jasne,że nie znikają ale przy dobowym zużyciu średnio 7kWh na ogrzewanie,sugerowanie,że ogrzewam kominkiem dla "poprawy" licznika jest śmieszne ziarnko do ziarnka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.11.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 (edytowane) ziarnko do ziarnka ... Gdybym chciał zbierać ziarnko to ziarnka to miałbym obecnie G12 a nie G11 i kabinę zamiast wanny gdzie mógłbym zakręcać wodę podczas mydlenia się jak to niektórzy grzejący prądem robią a największe ziarnko zebrałbym gdybym rzucił palenie i 12,6zł/dobę puszczane z dymem byłoby w kieszeni czyli jakiś tydzień grzania gratis Ale ja nie z tych także proszę o nie przypisywanie mi zbieranie ziarenek jak mogę mieć cały zbiór od razu Edytowane 23 Listopada 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 23.11.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Gdybym chciał zbierać ziarnko to ziarnka to miałbym obecnie G12 a nie G11 i kabinę zamiast wanny gdzie mógłbym zakręcać wodę podczas mydlenia się a największe ziarnko zebrałbym gdybym rzucił palenie i 12,6zł/dobę byłoby w kieszeni czyli jakiś tydzień grzania gratis Ale ja nie z tych także proszę o nie przypisywanie mi zbieranie ziarenek jak mogę mieć cały zbiór od razu tia, jak kraść, to od razu miliony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.11.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 (edytowane) tia, jak kraść, to od razu miliony Dokładnie,przez ponad 20 lat puściłem z dymem może nie miliony ale jakieś 50tys.zł... Ale fakt,jak kraść to tylko miliony Edytowane 23 Listopada 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 23.11.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Arturo, jako nalogowy palacz to bez sensu planujesz mieszkać nie wiadomo jak długo w 1 domu, lepiej było Na jakieś sanatorium odłożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.11.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Arturo, jako nalogowy palacz to bez sensu planujesz mieszkać nie wiadomo jak długo w 1 domu, lepiej było Na jakieś sanatorium odłożyć Nie musisz mi tego podpowiadać... Mam żonę pracującą w Instytucie Onkologii i takie "morałki" mam na co dzień ale ja jestem twardy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 23.11.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Dokładnie,przez ponad 20 lat puściłem z dymem może nie miliony ale jakieś 50tys.zł... no widzisz a ja za tą kasę grzeję swoją chałupę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.11.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 no widzisz a ja za tą kasę grzeję swoją chałupę .... I daj Ci Boże zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 23.11.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 lepiej było Na jakieś sanatorium odłożyć albo lokum pod ziemią z GWC pod doopą ... prawie jak earthship... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza vs Krzysiek 24.11.2013 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 (edytowane) Jeden całe życie pali i nawet nie odchrząknie inny z kolei jako bierny parę razy pociągnie i choruje. Nie ma reguły. Co do oszczędzania po rzuceniu palenia to nie ma tych pieniędzy. Nie wiem jak to się dzieje ale po prostu jak paliłem to było na fajki i tyle a jak przestałem palić to tyle samo drobnych w kieszeni. Gdyby odkładać codziennie to może by się nazbierało:yes:. Paliłem w latach gdy sobieskie czerwone kosztowały 3,25zł. Dwie paczki dziennie. W grudniu 12 lat będzie.Czyli bilans zero 12 lat palenia i 12 przerwy. Edytowane 24 Listopada 2013 przez Iza v's Krzysiek emoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 24.11.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 co daje zużycie na poziomie 54% w porównaniu do okresu analogicznego w ubiegłym sezonie może inni mogli by wrzucić / napisać swoje % dane ? jak się ma sezon do sezonu ?? będę wdzięczny .... (z pewnością widać tu efekt 1 sezonu grzewczego ... i poprawy pewnych niedociągnięć które mieliśmy w wykonaniu inwestycji ) mieszkamy bardzo daleko od siebie ale tak łagodnego początku sezonu grzewczego nie miałem nigdy odkąd mieszkam na swoim. Palę gazem tak że porównań nie zrobię. Będę z ciekawością dowiadywał się jak minie Ci teraz drugi sezon grzewczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 24.11.2013 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Będę z ciekawością dowiadywał się jak minie Ci teraz drugi sezon grzewczy. ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts