RK1719508166 27.01.2012 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 (edytowane) po koleji ... 1. wykonawca przyłącza musi wykonać nową mapkę - po wykonawczą - ponieważ są zmieny w porównaniu z pierwotną , w ciągu ok 2 tyg powinniśmy otrzymać pismo z PGE z rachunkiem do uregulowania 2. zakupiłem dziś kable Devi - co oczywiście znajduje swoje odzwierciedlenie w mojej stopce - montaż kabli i ich zalewanie w posadzce ok 6-7 lutego http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=97892&d=1327697676 3. kuchnia ... dziekuję wszytskim za opinie i sugestię - okno będzie UR - ale to nie problem - mycie spokojnie do wykonania z zewnatrz , nie wiemy też jaka będzie bateria - ale na 90% jaka by nie była będzie przeszkadzać bo okno jest na równi z blatem - praktycznie nie będzie parapetu tylko taki strasznie głęboki bo ok 1m blat roboczy w tym miejscu - stad pomysł na to by tam właśnie wstawić płytę indukcuyjną a zlewozmywak schować za lodówką - tam gdzie teraz jest płyta - ale to rozwiązanie wiekszość krytykuje ze względu na np pryskający tłuszcz podczas smażenia - stolik w kuchni jest do codziennego użytku by nie chodzić z jedzeniem do salonu , w obecnej kuchni mamy barek , brak stolika , stół w pokoju i to jest jakiś tam problem ... w domu będzie stół na duże imprezy , bedzie stał w salonie ma 2 m długości i 1,2 szerokości rozsówa się jeśli dobrze pamiętam do 3,5 m - spokojnie 16 osób przy nim się mieści- lodówka / drzwi do spiżarki - ktoś proponował by zwiększyć miejsce gdzie obecnie jest płyta poprzez zmianę wymiaru drzwi do spiżarki - ok zyskam 10 cm i co ? nic ...lodówka mogła by być też 10 cm węższa ale wybieramy 70 cm Kombajn-Bizon w wersji do Kuchni ... czyli ....Hotpoint Ariston Quadriohttp://www.youtube.com/watch?v=BYYMaQZj20g Edytowane 27 Stycznia 2012 przez R&K lodówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 27.01.2012 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 (edytowane) - lodówka / drzwi do spiżarki - ktoś proponował by zwiększyć miejsce gdzie obecnie jest płyta poprzez zmianę wymiaru drzwi do spiżarki - ok zyskam 10 cm i co ? nic ... Żeby się nie powtarzać odpowiedziałam tutaj Edytowane 27 Stycznia 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 27.01.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Wizualka kuchni extra. Żeby tylko nie zachwalać to ja tu trochę pomarudzęęęę. Zastanówcie się jeszcze nad podłogą do mnie przemawiało by bardziej jednolity kolor i jaśniejszy. Optycznie powiększy to kuchnie szczególnie przy ciemnych meblach kuchennych z dużą ilością czerni. I białe ściany mało tu pomogą. Zaznaczam to jest moje zdanie. U nas kolorystyka kuchni trochę w innej tonacji tj. bieli , szarosci i czerni ale to z wiadomych względów jest bardzo płynne i może się jeszcze wiele razy zmienić. Plan rozstawu mebli już mam dawno w głowie ale nie mam czasu przelac go na papier czy zwizualizować w kompie. Nie zapomnij o szufelce z OC lub Vroomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amigo1974 27.01.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 po koleji ... 1. wykonawca przyłącza musi wykonać nową mapkę - po wykonawczą - ponieważ są zmieny w porównaniu z pierwotną , w ciągu ok 2 tyg powinniśmy otrzymać pismo z PGE z rachunkiem do uregulowania 2. zakupiłem dziś kable Devi - co oczywiście znajduje swoje odzwierciedlenie w mojej stopce - montaż kabli i ich zawewanie w posadzce ok 6-7 lutego 3. kuchnia ... dziekuję wszytskim za opinie i sugestię - okno będzie UR - ale to nie problem - mycie spokojnie do wykonania z zewnatrz , nie wiemy też jaka będzie bateria - ale na 90% jaka by nie była będzie przeszkadzać bo okno jest na równi z blatem - praktycznie nie będzie parapetu tylko taki strasznie głęboki bo ok 1m blat roboczy w tym miejscu - stad pomysł na to by tam właśnie wstawić płytę indukcuyjną a zlewozmywak schować za lodówką - tam gdzie teraz jest płyta - ale to rozwiązanie wiekszość krytykuje ze względu na np pryskający tłuszcz podczas smażenia - stolik w kuchni jest do codziennego użytku by nie chodzić z jedzeniem do salonu , w obecnej kuchni mamy barek , brak stolika , stół w pokoju i to jest jakiś tam problem ... w domu będzie stół na duże imprezy , bedzie stał w salonie ma 2 m długości i 1,2 szerokości rozsówa się jeśli dobrze pamiętam do 3,5 m - spokojnie 16 osób przy nim się mieści - lodówka / drzwi do spiżarki - ktoś proponował by zwiększyć miejsce gdzie obecnie jest płyta poprzez zmianę wymiaru drzwi do spiżarki - ok zyskam 10 cm i co ? nic ... lodówka mogła by być też 10 cm węższa ale wybieramy 70 cm Kombajn-Bizon w wersji do Kuchni ... czyli ....Hotpoint Ariston Quadrio http://www.youtube.com/watch?v=BYYMaQZj20g Interesuje mnie ten Twój stół z salonu czy masz na niego jakiś namiar czy foty? Napisz jaki jest jego producent i nazwa modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 27.01.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Wrzuciłam wizualizację . Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 28.01.2012 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 .....ja tu trochę pomarudzęęęę. no i zaczęło się ... a było tak pięknie Zastanówcie się jeszcze nad podłogą do mnie przemawiało by bardziej jednolity kolor i jaśniejszy. Optycznie powiększy to kuchnie szczególnie przy ciemnych meblach kuchennych z dużą ilością czerni. I białe ściany mało tu pomogą. Zaznaczam to jest moje zdanie. U nas kolorystyka kuchni trochę w innej tonacji tj. bieli , szarosci i czerni ale to z wiadomych względów jest bardzo płynne i może się jeszcze wiele razy zmienić. Plan rozstawu mebli już mam dawno w głowie ale nie mam czasu przelac go na papier czy zwizualizować w kompie. Nie zapomnij o szufelce z OC lub Vroomie. podłoga już jest wybrana - na wizualizacji jest taka jaka była w programie ... ściany jeszcze nie wiemy jakie będą - ale bardzo możliwe że w większości białe ze względu na "grę świateł" wizualizacja jest wstępna - kolorystyka jeszcze nie wybrana - mamy 2 zestawienia kolorów jako pyty - na razie skupić się musimy na funkcjonalności i rozmieszczeniu - jak już będzie wszystko ustalone co gdzie i jak - wtedy będziemy robić dana wizualizację w kilku wersjach kolorystycznych i wybierać - może nawet jakieś głosowanie w DB zrobimy my też mieliśmy wstępny plan w głowie - i jak zwykle diabełtkwi w szczegółach - a to czegoś człowiek nie przewidział lub o czymś zapomniał i teraz przy projektowaniu wychodzą cuda szufelki nie będzie - mamy już vroom - najprawdopodobniej bedzie schowany w spiżarce Interesuje mnie ten Twój stół z salonu czy masz na niego jakiś namiar czy foty? Napisz jaki jest jego producent i nazwa modelu. stół kupiliśmy chyba 7 lat temu w Agata Meble w Jankach - sprowadzany był na zamówienie z Mediolanu nie mam fotki złożonego stołu - może zrobię w niedziele fotkę i wrzucę do tego postu - bo na razie mam na stole biuro i wstyd je pokazywać teoretycznie tak stół wygląda 90x200 http://www.sandow.pl/image.php/zdjecie.jpg?width=800&height=600&image=/Beztytuu_1_2.jpg rozkłada się do takiego wymiaru http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=97913&d=1327743237 Wrzuciłam wizualizację . Zapraszam dziękujemy Ci za pomoc - w temacie dopracowania kuchni zostańmy w tematycznym wątku na razie - jak już dopracujemy projekt wtedy finalnie go do DB wrzucimy dziś koło 15 spotkanie z Pawłem/Piczman-em dokładnie rozrysujemy i zaplanujemy układ WM - trzeba zamawiać części , centrala już zamówiona , montaż za równe 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 28.01.2012 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Paweł nie dojechał - złośliwość rzeczy martwych ja pojechałem na budowę zobaczyć ile chłopaki zrobili bo od środy nie byłem na inspekcji cały parter zgodnie z wytycznymi wybruzdowany część fotek już była - więc nie będę powtarzał z nowości: korytarzhttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=97957&d=1327762205 łazienkahttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=97952&d=1327762171 pokój - korytarz- pokójhttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=97948&d=1327762139 wełna na poddaszu - nad schodami zrobiona - fotki nie robiłem bo schody zastawione rusztowaniem- łazienka ściana południowa (kosz)http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=97949&d=1327762141-pomieszczenie nad garażem - kiedyś tam docelowo saunahttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=97947&d=1327762137 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=97958&d=1327762208 i z ociepleniem i stelażami chłopaki wyszli z powrotem do łazienki - ściana północna http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=97955&d=1327762202 i w pokoju również duża , prosta w obrobieniu płaszczyzna im pozostałą na ścianie północnej łącznie ok 40 m2 wełny do położenia , więc zostanie mi jeszcze trochę - ocieplę nią ściankę kolankowa od wewnątrz i od zewnątrz oraz dołożę wełny w szczyt domu elektryka w 95% rozprowadzona po domu wraz z kablami technicznymi, została tylko kuchnia i alarm, a w późniejszym czasie spięcie wszystkiego w skrzynkach korytarz raz jeszcze - ale nie podłoga lecz sufithttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=97954&d=1327762199 teraz z innej perspektywyhttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=97953&d=1327762178 i garażhttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=97951&d=1327762158 na przyszły tydzień Poniedziałek- dokończenie wełny na poddaszu- założenie belki w garażu (do bramy garażowej) Wtorek- dokończenie poddasza, sprawdzenie wełny , pozatykanie jakiś "dziur", sprawdzenie laserem profili i ewentualna ich korekta - po południu odbiór drzwi wejściowych w Zduńskiej Woli (gdzieś koło Łodzi) - drzwi dojada do mnie w srodę popołudniu/wieczorem Środa- rozpoczęcie montażu okien Czwartek - może koniec montażu okien i montaż drzwi- rozpoczęcie prac przez hydraulika (2 dni) między czasie dostawa styropianu i ocieplenie podłogi na poddaszu w pomieszczeniach nieogrzewanych i wykonanie podłogi z płyt OSB Poniedziałek/Wtorek za tydzieńrozkładanie kabli i wylewka na parterze Sobota za tydzieńWM z Reku i dokończenie prac przy GGWC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 28.01.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=97951 Jezusie nazareński toż ty mur z kabli budujesz. Ten twój elektryk jest sado - macho dla twoich ścian nie zna litości. Elektrownie w okolicy spalisz jak to podłączysz. A tak poważnie dużo ci tych obwodów wyszło widzę. Kurczę już się boję jak to u mnie będzie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 28.01.2012 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 temat dość złożony będę miał "kilka" podliczników stad większa liczba obwodów, do tego rolety i ich sterowanie centralne wymusiło też kilka dodatkowych , tu kabelek tam kabelek i się nazbierało to co stało się nad skrzynką to efekt murowania z bloczków na P-W bez kleju na pionach - pisałem o tym w wątku o murowaniu z Silki ubytku będą domurowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 28.01.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 temat dość złożony będę miał "kilka" podliczników stad większa liczba obwodów, do tego rolety i ich sterowanie centralne wymusiło też kilka dodatkowych , tu kabelek tam kabelek i się nazbierało to co stało się nad skrzynką to efekt murowania z bloczków na P-W bez kleju na pionach - pisałem o tym w wątku o murowaniu z Silki ubytku będą domurowane No to fakt - złożoność tematu widać jak na dłoni Dzisiaj na budowie miałem spotkanie z szefem ekipy od okien. Dogadanie i ustalenie ostatnich szczegółow i wyjasnienie wątpliwości dot. szczególnie bramy garażowej i rolet. Tez muszę obnizyć bramę garażową o 20 cm ale dogadałem się z facetem że on to zrobi ja niem jak i kiedy. Zatem mamy wszystko już ustalone. Szczegóły opiszę w moim DB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 28.01.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Nabruździli Ci chłopaki Nieźle wyglądają te bruzdy w podłodze. Kabelków też bez liku;-) U mnie rozdzielnia parter na 36 obwodów- jakoś się uzbierało, a i tak poddasze będzie miało swój podlicznik i tablicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desperadomn 28.01.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Nabruździli Ci chłopaki Nieźle wyglądają te bruzdy w podłodze. Powiem szczerze,że też na to zwróciłem uwagę Może kolega zdradzi nam jakim sposobem zniszczyli mu tą wspaniałą płytę?? takiego sposobu jeszcze nie widziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 29.01.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Powiem szczerze,że też na to zwróciłem uwagę Może kolega zdradzi nam jakim sposobem zniszczyli mu tą wspaniałą płytę?? takiego sposobu jeszcze nie widziałem... Konrad opisał to wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 29.01.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Konrad na której stronie piszesz o oczyszczalni - sporo Ci się tych stronek narobiło więc może przeoczyłem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jane Says 29.01.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Konrad na której stronie piszesz o oczyszczalni - sporo Ci się tych stronek narobiło więc może przeoczyłem ??? Pomogę - raptem 4 strony temu było (29) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwina Napiórska 29.01.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 (edytowane) Witam, wkońcu miałam chwile, żeby przejrzeć twój dziennik. Troche stronek ci sie nazbierało. Wiązki kabli robią wrażenie, u nas jeszcze troche czasu minie zanim elektryk wejdzie. A te rowki w podłogach równiutkie jak od linijki robione.Czekam na dalszą fotorelacje. Edytowane 29 Stycznia 2012 przez Malwina Napiórska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabina i Grzegorz 30.01.2012 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Ciekawy projekt ta ARIZONA . Zyczymy powodzenia a tego na budowie zawsze potrzeba!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 30.01.2012 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 chłopaki od Darka kończą układać wełnę - profile już przygotowane po całości - jutro jeszcze parę m2 do ułożenia wełny , następnie wełna w szczyt w pomieszczeniu nad garażem - w łazience zostawiam jętki na wierzchu - w razie czego później się dołoży jeśli padnie decyzja o zabudowie jętek płytami KG belka miała być dziś założona ale Darek stwierdził że kupiłem za małe podkładki pod nakrętki samo kontrujące i jutro chłopaki założą belkę i to by było na tyle w środę jednak montażu okien nie będzie - powód temperatura - irytujący jest fakt że wysłałem maila do fabryki okien w ubiegłym tygodniu z pytaniem o montaż i nie otrzymałem jakiekolwiek informacji zwrotnej - dopiero po dzisiejszej interwencji telefonicznej .... ehhh ... ciekawe jaką będę mógł wystawić ocenę końcową fabryce .... montaż możliwy przy temp. ok -5 lub mniej - wg obecnej prognozy taka temperatura będzie w weekend: sobota, niedziela , później znów mróz najgorsze jest to że teraz już nie ma alternatywy - wszystko stoi i czeka na okna Darek jutro kupuje masę do samo-poziomu, profile na sufit, na dniach ma być bojler z Galmetu, hydraulik czeka też na okna nie ma nic gorszego jak czekanie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 30.01.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Oby te okna były warte tych wszystkich nerwów:rolleyes: No i zyczę ocieplenia. Nam się udalo z oknami w ostatnim momencie. I w mojej okolicy nie zanosi się na ocieplenie. Trzymam kciuki. A ci od bruzdowania to chyba nienawidzą swojego szefa za taką robotę. Albo on ich,ze kazał im takie cuda wyprawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 30.01.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Konrad życzę w tej sytuacji odpowiedniej pogody do montażu okien, i aby fabryka Ci jakiegoś numeru nie wywinęła. Jesssuuuu ależ Wy gnacie! U nas totalny zastój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts