amigo1974 03.04.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Konrad ile płacisz za robociznę przy obklejaniu ścian płytami GK i Jaką masz wysokość ścian? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 04.04.2012 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 (edytowane) jeszcze nie wiem ile finalnie zapłacę - ekipa znajomego - obiecał że będzie OK ściany 2,6 = wysokość płyty KG dół został wczoraj skończony , dziś pomalowałem 3 pokoje i połowę korytarza - fotek nie wklejam - bo i tak nic nie widać , gips biały , farba biała ...jutro od rana porządki w salonie i kuchni i malowanie tych 2 pomieszczeńjak starczy czasu rozkładam rusztowanie i kończę prace nad podbitką ekipa przeniosła się na poddasze - pokój i schody są już pokryty gładzią, a w łazience na ostatniej ścianie (tą którą docieplałem) przykręcili zielone płyty od jutra maja przerwę świąteczną - ja walczę do piątku włącznie Edytowane 4 Kwietnia 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gruby86 05.04.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 W środku musi być już jaśniej. Mam pytanie bo nie mogę znalezci co robisz z ciepłą wodą w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 05.04.2012 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 (edytowane) kuchnia podłączona jest do bojlera bez obiegu - używana będzie niezbyt często więc strat dużych nie będzie - a to że od czasu do czasu trochę wody upuścić będzie trzeba ... instalacje zrobiliśmy na cienkich rurkach - wiec wody w nich niewiele dziś założyłem parapet w kuchni - wszystkie parapety będę zakładał sam - zarówno te wewnętrzne jak i zewnetrznehttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=110025&d=1333645762 będzie identyczny jak blat roboczy w kuchni - na razie został zafoliowanyhttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=110022&d=1333645746 rozpocząłem też prace nad podbitką - wyprowadziłem 1 narożnik http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=110023&d=1333645751 Edytowane 5 Kwietnia 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 05.04.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 I Tobie też nieźle wychodzi podbitka !! Wrzucam rysunek mocowania łat do podbitki- rysunek to rysunek, bez słów można zrozumieć U góry Twoje mocowanie, niżej wg mojej propozycji. http://i39.tinypic.com/6jgebm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 05.04.2012 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 (edytowane) faktycznie byłoby łatwiejsze w wykonaniu i mocniejsze - bo ja muszę wzmacniać łączenia metalowymi blaszkami układanie podbitki nie jest taką łatwą rzeczą jakby mogło się wydawać, zwłaszcza na małych kawałkach - gdy masz 2 listwy po bokach i z 3 strony trzeba zahaczyć o poprzednią listwę - trzeba się trochę nagimnastykować - na odcinkach 1m będzie już znacznie łatwiej ...z cieńciem też było na początku trochę zabawy - teraz już wiem co i jak więc kolejne narożniki pójdą szybciej i łatwiej - zastanawiam się tylko jak się wykańcza przeciwległy narożnik ... na końcu zostaje przecież listwa montażowa, ostatnią listwę docina się chyba na wymiar i przybija gwoździami bezpośrednio w podbitkę a nie listwę mocującą ?tak ? Edytowane 5 Kwietnia 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 05.04.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Może się komuś przyda ten schemacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 05.04.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 hej, a parapety montowałeś na piankę czy klej ? też mnie to czeka.. wstępnie przymierzam sie do pianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 05.04.2012 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 no więc parapety idą na piance - ten 1 poszedł na kleju w piance - Tytan EOS, ale jak skończę puszkę będzie już zwykła pianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 05.04.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Konrad- w tym pierwszym narożniku miałeś tą skośną listwę H, czy łaczyłeś 2xJ?Nie kojarzę jaki problem z 2-im narożnikiem. Po prostu polecisz z podbitką do końca i przytniesz ostatnie pod kątem.Powinny być w narożnikach listwy H- mają jedne "skrzydełka" dłuższe, żeby zamocować do łat. Wszystko się wtedy trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 06.04.2012 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 http://1.bp.blogspot.com/-10mn9Sv7Kys/TbL1AJOwOTI/AAAAAAAAACY/ynJElYGzr-w/s1600/swieta.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 06.04.2012 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 (edytowane) dziękuję Rutiny za życzenia Wam i WSZYSTKIM innym czytającym dziennik również życzę Wesołych i rodzinnych świąt , a tym co nie obchodzą świąt Wielkiej Nocy życzę udanego odpoczynku w ten długi weekend Dezet - w narożniku połączyłem 2 listwy J, chodziło mi oto że układając podbitkę z 1 narożnika w kierunku 2 narożnika - jak dojadę do końca i dotnę na wymiar ostatni element to najprawdopodobniej będzie problem z jego montażem ... czas pokaże jak to będzie na FM mało chyba kto jeszcze siedzi (nie licząc kilku nałogowców z wątku o prundzie ) , i pewnie wiele osób już odpuściło dziś prace ... ale nie ja ... dziś o 8 rano spotkanie z Dandim na budowie - opisał mi skrzynkę narazie w wersji roboczej (poprzednie zapiski które były na bloczkach w garażu zostały zaklejone) następnie rozpocząłem czyszczenie (odpylanie ) ścian i sufitu w kuchni i salonie i tu pojawiła się mała niespodzianka - we wnękach w suficie type pyłu że sprzątanie zajęło mi chyba z 1,5 h kuchnia wymalowana , znaczna część salonu - w zasadzie została mi najmniejsza ściana i kawałek od narożnika do okna + sufit z 2 najkrótszymi wnękami - realnie ok 2h (może nawet jutro) i będzie skończone we wtorek po świętach odbieram sprzęt agd do domu dziś zakupiłem TV plazmowy 42'' zamówienie na drzwi klepnięte z grubszych zakupów pozostają do zamówienia taśmy LED wraz ze sterownikami , video domofon, gniazdka i włączniki oraz płytki do WC oraz oświetlenia punktowe 25 szt na zewnątrz i 40 szt do wewnątrz oraz 4 kinkiety naścienne na front domu pozostałe rzeczy to wyposażenie ... z rac przy domu do wykonania/ zakupienia - nadal nie przywieziona ziemia (piach) - kostka brukowa - fundament pod płot, słupki z klinkieru , przęsła i brama z metalu - stopy pod taras, taras z desek przyszła FV z PGE za przyłącz - Dandi dziś przywiózł podpisane papierki , brakuje jeszcze podpisu KierBuda - może uda się to załatwić jutro , jeśli nie to w środę , wtedy końcem tygodnia podpisanie umowy z PGE i zakładają licznik ... muszę przeanalizować aktualne rachunki za prąd, zrobić symulację zużycia na sprzęty i światło (bez CWU i NCO) i na tej podstawie wybrać taryfę za chwilę ma przyjechać do mnie hydraulik Mirek - mamy się rozliczyć za odpływ liniowy w garażu , ma też napisać mi oświadczenie kierownika robót hydraulicznych - będzie potrzebne do zakończenia budowy ... Edytowane 6 Kwietnia 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 06.04.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 http://img100.imageshack.us/img100/6320/wielkanoco.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 07.04.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Ostatnie słowo przed świętami Jak dojedziesz podbitką do narożnika, ostatni przycięty kawałek mocujesz do środkowej łaty, następnie zakładasz listwę H i mocujesz od drugiej strony. Potem przycinasz podbitkę na drugi bok, mocujesz dla usztywnienia narożnika i lecisz kolejną ścianę. Przy mocowaniu trzeba zostawiać luz na wkrętach, żeby się mogła podbitka rozszerzać. TV plazma? Nie zdecydowałbym się na plazmę, lepiej LCD (podświetlenie LED). ZDROWYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH ! ! ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 07.04.2012 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 (edytowane) teoretycznie dobre rozwiązanie - zobaczę jak sprawdzi się w praktyce co to TV - interesował mnie w konkretnej cenie ... do X zł w rozmiarze Y - miałem do wyboru 2 LCD i Plazme - po przeanalizowaniu kilku aspektów wybór padł na ten dlaczego wybrał byś LED ? pobór prądu ? te 2 akurat miały zbliżone parametry .. Edytowane 7 Kwietnia 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amigo1974 07.04.2012 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 tylko ze względu na pobór prądu! , chociaż gdybym kupował w tej chwili to raczej na pewno dobry led. mam plazme 42" i ciągnie średnio 260 wat taki sam lcd jakieś 220-240 wat a led poniżej 100 wat. Tak że jest nad czym myśleć! Jak się przeprowadzę do nowego domu to sobie zafunduje leda bo plazma mnie rujnuje chociaż ma z 5 lat tylko. A plazme wezmę sobie do sypialni albo jako awaryjny. Wesołych świąt wszystkim!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 07.04.2012 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 no więc żeby nie było ... myslicie że taki prądożerca jak ja popełiłby błąd u podstaw?przecież to była jedna z kluczowych rzeczy jaką sprawdzałem Pobór mocy Średni pobór mocy w czasie pracy (wł.): 122 W, Pobór mocy w trybie oczekiwania: 0.4 W pracownik pokazywał mi parametry obu - jedno to minimalny pobór prądu - maksymalny występuje wtedy gdy TV wyświetla biały obraz różnice nie były na tyle duże by się tym sugerować ! poza tym porównywałem 2 TV obok siebie - decyzja była jednogłośna! chodziło o obraz , kolory etc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amigo1974 07.04.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Pomyłka według mnie to przy wyświetlaniu białego koloru zużywa najmniej prądu , kosztowne są horrory. Tak było jak ja kupowałem i nie sądzę żeby tendencja się zmieniła o 360st. Po drugie zużycie może być znośne przy powiedzmy kilkugodzinnym oglądaniu , u mnie tv pracuje od 7 rano do 24 stąd te zużycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 07.04.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 rozumiem, że plazma to panasonic na nowym panelu NeoPDP...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 07.04.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Spokojnych i pogodnych Bo jak zimno to zając nie robi http://nicalbonic.blox.pl/resource/zajac_wielkanocny.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts