Jane Says 19.08.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Konradzie, być może gdzieś przeoczyłem na poprzednich stronach - jeśli tak to przepraszam - jakiej firmy wzięliście kostkę brukową? BrukBet, Libet czy Polbruk? Sam taką kolorystycznie własnie chce dawać, słyszałem różne opinie o Libet Piccola, BrukBet Creativ i PolBruk Avanti i na razie najlepiej z opinii wychodzi Avanti, jak jest u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 19.08.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 po południu będę kończył to co przez M.A.G.-ików dwóch nie zrobił jasiek no gdzieś tego Jaśka trzeba dopaść ale rzeczywiście trochę długo z nim obradowaliśmy było o czym Konradzie, być może gdzieś przeoczyłem na poprzednich stronach - jeśli tak to przepraszam - jakiej firmy wzięliście kostkę brukową? BrukBet, Libet czy Polbruk? Sam taką kolorystycznie własnie chce dawać, słyszałem różne opinie o Libet Piccola, BrukBet Creativ i PolBruk Avanti i na razie najlepiej z opinii wychodzi Avanti, jak jest u Ciebie? pozwolę sobie kostka Polbruku Avanti. rzeczywiście jest chyba najładniejsza ze wszystkich oferowanych z posypką - tj. najbardziej estetycznie wykonana i te ziarenka nie wypadają zbyt łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 19.08.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Schody bombastycznie wyglądają!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 19.08.2012 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 P.S. Jak się dzisiaj nadgarstki czują? Trochę po doopie dostają od tego młotka gumowego. dzięki za edycje post'a a co do młotka ... prawie go nie używaliśmy - podobnie jak przy układaniu płytek też pracowałem bez młotka ... dlaczego ? przy płytkach w garażu po kilku uderzeniach rozbiłem płytkę - doszedłem do wniosku że tak delikatne narzędzie jak gumowy młotek nie jest dla mnie .... przy schodach mocno utwardzaliśmy - jeśli tak to można nazwać - suchy beton, następnie układaliśmy kostkę tak na ok 0,5 cm ponad obrzeża, a na koniec zasypaliśmy piaskiem i jak już wszystko było gotowe przejechaliśmy kilka razy lekką zagęszczarką i teraz kostka wystaje chyba ze 2 mm - niektóre dobiliśmy na koniec gumowym młotkiem Konradzie, być może gdzieś przeoczyłem na poprzednich stronach - jeśli tak to przepraszam - jakiej firmy wzięliście kostkę brukową? BrukBet, Libet czy Polbruk? Sam taką kolorystycznie własnie chce dawać, słyszałem różne opinie o Libet Piccola, BrukBet Creativ i PolBruk Avanti i na razie najlepiej z opinii wychodzi Avanti, jak jest u Ciebie? M.A.G. już odpowiedział 2 stopień nie skończony - brakło kilka łopat suchego betonu http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=132091&d=1345403981 pstryknąłem fotkę przyszłemu ogródkowi ... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=132093&d=1345403989 jeszcze kilka dni i będzie trzeba przekopywać ziemię w tym miejscu - zanim przekwitnie i łodygi stwardnieją panele na poddaszu skończone http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=132089&d=1345403975 jutro od rana płytki ... czas już z tym skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 19.08.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Jeśli mam dobrane kable pod płytki - to czyli już "po ptokach" żeby zmieniać je pod panele. kable to nie rurki ... na podłogę układaj co chcesz, panele wykładziny, terakotę ... to bez znaczenia, jeżeli z jakiegoś powodu wylewka będzie trochę bardziej zaizolowana to po prostu zagrzeje sie do nieco większej temperatury wewnątrz podłoga na powierzchni pozostaje bez zmian ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trafal 20.08.2012 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Witam, zgodnie z tym co podałem w wątku o płytach. Wychodzę z ukrycia jako cichy czytelnik tego dziennika - pragnę się przywitać oficjalnie. Aktualnie jestem w połowie dziennik i moje pytania mogą wiązać się z początkiem budowy, za co pragnę z góry przeprosić. Zazdroszczę tępa prac, kiedy planujesz się wprowadzić do domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 20.08.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Jasiek dzięki No i co ja bym bez Was i FM chłopaki zrobiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 20.08.2012 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 (edytowane) trafal - Witam i zapraszam częściej - wszelkie komentarze dotyczące bieżących prac - na bieżąco w dzienniku - można pisać , podpowiadać i komentować , sprawy dotyczące tego co już dla mnie jest przeszłością i nie zmienię - do omówienia na PRV, a swoja drogą to masz jeszcze sporo do przeczytania tutli_putli - jak to co ... wybudowała byś normalny domek na śmieciucha od rana na budowie walczy dzielnie teściu i mój tata z teściem już któryś raz spięcie ... WC niemal gotowe a on mi mówi że za 3 dni skończy ... w łazience zostały 3 półki do obrobienia a on mi mówi że może do końca tygodnia a sprzątania to on jeszcze w ogóle nie widzi ... ehhh..... no tak może na święta bożego narodzenia albo na wiosnę wszystko byśmy skończyli w takim tempie ... zaczyna mnie to irytować i to mocno ... ja tu chce jak najszybciej ... jak najprościej i jak najlepiej ....3 wdechy ... 3 wydechy ... nie denerwuj się .... już niedługo ... już będzie koniec .... Renata z siostrą lada moment zaczynają akcję pt. "sprzątanie" - na pierwszy ogień idzie salon z kuchnią - ta jest mocno zakurzona - po posprzątaniu wieszamy folię w przejściu i zaklejamy salon żeby już nie wchodzić i nie brudzić / kurzyć , kolejne na liście - poddasze pokój tylko lekko do zamiecenia , łazienka po fugowaniu do umycia - dziś dokleiłem tam kilka płytek na ścianach - jakieś dziwne docinki , trójkąciki wynikające ze skosów dachu - i na podłodze w przejściu do pomieszczenia gdzie kiedyś będzie sauna - została mi wanna - to jutro - rano jestem w Rzeszowie za płytkami - plan na jutro zakończyć płytkowanie wanny i ułożyć płytki w spiżarce cz.2 do końca tygodnia chcę definitywnie zakończyć wszelkie brudne prace w domu - by już nie nosić tego brudu, kurzu .... posprzątać i w domu pracować "w kapciach" trafal - pisałem już, przeprowadzka za miesiąc - 2 połowa września tata dokończył układanie kostki w miejscu gdzie zabrakło suchego betonu w sobotę i ułożył kolejne 2 stopnie nr 3 i 4 oraz zalał rzadkim betonem gruz w stopniu nr 1 - jutro od rana prace właśnie nad tym stopniem , a na koniec stopień nr 5 - który jest równo z poziomem drogi i będzie on ułożony w 80-90% - dokończony zostanie na wiosnę wraz z podjazdem do garażu i parkingiem oraz bramką i bramą wjazdową Edytowane 20 Sierpnia 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 20.08.2012 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 My to chyba mamy coś wspólnego.. u Was i u nas montaż schodów 15 września.. tyle, że u Was więcej zrobione.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 20.08.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Konradzie, chodziło mi właśnie o to, żeby nie montować od razu na stałe listew, bo może zdarzyć się, że mimo, paneli na "klik" też potrafią się rozsunąć i szybciej będzie można "dobić" z powrotem. Dzieje się tak z krótkimi odcinkami paneli przy ścianach, drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 20.08.2012 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 My to chyba mamy coś wspólnego.. u Was i u nas montaż schodów 15 września.. tyle, że u Was więcej zrobione.. eee nie tylko to ... mamy małe dziecko ... mamy fajne domki ... wiele by tego można było wymieniać Konradzie, chodziło mi właśnie o to, żeby nie montować od razu na stałe listew, bo może zdarzyć się, że mimo, paneli na "klik" też potrafią się rozsunąć i szybciej będzie można "dobić" z powrotem. Dzieje się tak z krótkimi odcinkami paneli przy ścianach, drzwiach. no to nie montuje .... nawet jeszcze ich nie kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
head67 21.08.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Hej jak masz zamontowane rolety bo nigdzie nie moge znalesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 21.08.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 eee nie tylko to ... mamy małe dziecko ... mamy fajne domki ... wiele by tego można było wymieniać racja.. można byłoby wiele wymienić.. żałuję tylko jednego, że tak daleko od nas się budujecie.. gdyby było bliżej odwiedzilibyśmy Was.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 21.08.2012 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 (edytowane) Hej jak masz zamontowane rolety bo nigdzie nie moge znalesc strona 49 post #962 - rolety zamontowane są w warstwie ocieplenia - przymocowane tylko do okien - w ociepleniu została wycięta wnęka na nie i później zapianowana - sama kaseta jest maksymalnie obniżona by styropianu wycinać jak najmniej płytki w łazience na ścianie z lustrem ułożone http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=132370&d=1345548776 wanna obłożona - jasiek byłby ze mnie dumny http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=132368&d=1345548772 również dlatego że zrobiłem jak sugerował http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=132369&d=1345548774 brakuje jeszcze 2 płytek na gorze i cokołu oraz 2 płytek z boku wanny mocowanych na magnesie - jutro mam zamiar się z tym definitywnie uporać w spiżarce dołożone kolejne płytki http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=132371&d=1345548777 jutro też powinien być tak koniec... w WC sufit skończony http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=132372&d=1345548780 w miejscu gdzie wisi jedna żarówka będzie lampa wisząca i zaległa fotka z wczoraj http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=132367&d=1345548771 Edytowane 21 Sierpnia 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 21.08.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Hey, jakiez to glosniki masz u siebie zamontowane ?? No i jak sie je montuje w karton-gipsie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 21.08.2012 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 o głośnikach było w poście #933 - firma Taga (na 1 stronie DB jest spis treści - przydatna rzecz - jak mnie o coś pytacie sam z niego korzystam ) montuje się dokładnie tak samo jak oprawy oświetleniowe - 2 żabki na sprężynach - trzymają się bardzo dobrze , 2 duże głośniki w salonie mają 6 uchwytów na wkrętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 22.08.2012 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 zakup dnia: wycieraczka stalowa - koszt 65 zł http://www.sklepbat.pl/edane/Asort/Katalog/CE2486_1.jpgbędzie dziś wmontowana w kostkę na podeście nr 1 - czyli tuż przed drzwiami niestety nie mieli ramek do wycieraczek - będzie trzeba dorobić we własnym zakresie od rana tata pracuje nad kostką - taki upał że dziś na 90% nie skończy - tzn może zrobi podest przed drzwiami - a 5 - ostatni ... ten przed bramką wejściową - może wieczorem ... albo jutro - tylko z suchego betonu - który nie jest taki wcale suchy - zrobi się pisek ... wczoraj wieczorem dokleiłem kilka płytek na wannie - ale nie wszystkie, nie dało się, trzeba poczekać aż podeschną ... dziś wieczorem cd .. a jutro definitywny koniec klejenia i biorę się za fugowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 22.08.2012 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 (edytowane) jestem zły ... jestem zmęczony ... jestem przerażony .... sam nie wiem co jeszcze .... jutro 23 września .... 1 dzień jesieni - chyba jesienna chandra mnie dopada .... przyjechałem do domu z pracy dziś kilka min po 20 - pierwszy raz po zmroku ... nawet nie zauważyłem w ostatnich dniach że dzień coraz krótszy ... teraz tak już będzie przez kolejne 6 miesięcy ... powroty po zmroku ... jutro też mija równy rok odkąd PnB uprawomocniło się i koparka wjechała na działkę .... a nam się nie udało w roku zmieścić - oczywiście to nie dramat ... ale czym bliżej to coraz dalej ... ciągną się te doróbki i poprawki ... tata ułożył kostkę na stopniu nr 1 - ale chyba nie przejechał zagęszczarką - miałem wrażenie że nie są równo kostki powbijane - fotki nie zrobiłem ... bo już ciemno dociąłem kolejne 2 płytki i obłożyłem wannę , pozostały cokoły przy ścianie i 2 płytki na magnes w spiżarce dołożyłem kolejne płytki - jutro KONIEC musi być! Edytowane 22 Sierpnia 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 22.08.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 KonraD, spokojnie, jutro dopiero 23 SIERPNIA! gdzie tam do jesieni!! Głowa do góry!!!!!!!!!! JUż naprawdę niewiele Wam zostało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 22.08.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 hej hej co to za nastrój.. mnie ostatnio też taki dopada.. PS coś Ci sie daty pomylily, jutro 23 ale sierpnia..tak poza tym moja córa kończy jutro 6 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts