RK1719508166 26.09.2012 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 w słupkach wywiercone były otwory pasujące do specjalnych uchwytów same uchwyty przywiercone do trepów a nawet betonowych schodów - bo śruby były bardzo długie wyglądały mniej więcej tak http://elementybalustrad.pl/images/słupekwklejanydostopy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 27.09.2012 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 (edytowane) krótka relacja z dziś Renia dziś czyściła kolejne okna - coś już przez nie widać .... przy okazji zdziera folię z parapetów i kaset na roletach http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=139018&d=1348776503tak wyglądały rano FIXy (po wczorajszym myciu) i okno w kuchni po myciu - jeszcze nie jest idealnie - ale różnica rzuca się w oczy od razu , dziś drzwi tarasowe i okno w salonie zostało wymyte zdarta została również folia z drzwi zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=139019&d=1348776506 ja natomiast tarłem papierem ściernym schody a później znów szpachlowałem ubytki ... zbliżam się do końca - ale jutro jeszcze raz powtórka zasilikonowałem połączenie maskownic z gładzią oraz zafugowałem garaż aha jeszcze jedno - założyłem gniazdko do OC w pokoju na górze i gniazdko techniczne do OC w PT - nie wiem czy pamiętacie jak zrobiłem gniazdo w PT - otóż takie rozwiązanie nie sprawdza się - w wolnej chwili do przeróbki ! - jak wstawię fotkę wieczorem napiszę dlaczegohttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=139021&d=1348776509 Edytowane 29 Września 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 27.09.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 ......................................... otóż takie rozwiązanie nie sprawdza się - w wolnej chwili do przeróbki ! - jak wstawię fotkę wieczorem napiszę dlaczego Jestem bardzo ciekaw dlaczego. Ja też mam 1 gniazdko techniczne w pom gosp. Czekam na relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 27.09.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 w słupkach wywiercone były otwory pasujące do specjalnych uchwytów same uchwyty przywiercone do trepów a nawet betonowych schodów - bo śruby były bardzo długie wyglądały mniej więcej tak http://elementybalustrad.pl/images/słupekwklejanydostopy.jpg Dzięki za szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 27.09.2012 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 (edytowane) dodałem fotki do poprzedniego wpisu i nieco go uzupełniłem co do gniazda technicznego to zostało ono umiejscowione poniżej wlotu do odkurzacza, efekt tego jest taki że ciężkie śmiecie zamiast siłą ssania wpadać do odkurzacza lądują w rurce poniżej prowadzącej do gniazda technicznego należy przerobić to tak alby trójnik na rurze do gniazda technicznego był przed wlotem do odkurzacza a nie tak jak u mnie obecnie - w wolnej chwili - najprawdopodobniej już po przeprowadzce to przerobię na spokojnie w ubiegłym tygodniu zmieniłem żarówki w oświetleniu - dziś dopiero zobaczyłem efekt http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=139022&d=1348776510 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=139017&d=1348776500 ostatecznie będą żarówki zimne z kątem świecenia 30 stopni - oświetlają dom tak samo jak 120 tyle że na ziemi zostawiają ciekawszy efekt zakupiliśmy też siatkę do rynien - na początek 18 m by osłonić rynny od strony północnej przed spadającymi liściami z kilku wysokich brzóz rosnących u sąsiada - montaż najprawdopodobniej po weekendzie Edytowane 27 Września 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 28.09.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 (edytowane) pozostało do założenia 2 syfony w WC i łazience w umywalkach szybę prysznicową - będzie zamówiona u lokalnego szklarza czas oczekiwania 1-2 dni cena 180 lub 220 zł za 1m2 - klejona na foli podwójna szyba 2+2 lub 3+3, uchwyty i uszczelkę kupię gdzieś w sieci - lokalnie takich akcesoriów nie oferuje - może gdzieś w Rzeszowie - ale nie mam czasu szukać - a są to drobiazgi - z tematem będę walczył w przyszłym tygodniu Witam. Konradzie jeśli wolno mi doradzić - jako drzwi prysznicowe powinna być szyba hartowana , wystarczy 6mm grubości.Szkło 2+2 lub 3+3 będzie słabsze. Ale macie tempo i coraz śliczniej u Was. Łazienka szaro-drewniana:jawdrop: Powodzenia . Pozdrawiam Edytowane 21 Grudnia 2012 przez modena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 28.09.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Gniazdko techniczne OC: U mnie nie ma tego problemu zatem mogę spać spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 28.09.2012 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 (edytowane) Witam. Konradzie jeśli wolno mi doradzić - jako drzwi prysznicowe musi być szyba hartowana , wystarczy 6mm grubości. Szkło 2+2 i 3+3 się nie nadaje bo to tak jakby skleić ze sobą dwie szyby cienkie jak w ramkach na zdjęcie. Zawias do drzwi trzeba bardzo mocno skręcić imbusem i takie szyby tego nie wytrzymają ( tam są duże naprężenia) pęknięcie gwarantowane ( wcześniej lub później) wolno, wolno ! nawet trzeba tylko że u nas drzwi nie będzie, sam "parawan" między prysznicem a pozostałą częścią łazienki otwory może wywiercić szklarz , uchwyty trzymające szybę wyłożę gumkami i po temacie - tanio i prosto .... sama szyba klejona na foli by było bezpiecznie Renia wymyła wszystkie okna z zewnątrz - jakie my mamy teraz piękne drzwi tarasowe - szok !! pewnie teraz zasuwa ze szmatką i myje od wewnątrz mój tata od rana poobklejał taśmami narożniki i maluje klatkę schodową i łazienkę na poddaszu , następnie korytarz i w kuchni dopatrzyliśmy się koniecznych poprawek zakupiłem 5l płynu do okien, 5l płynu do podłóg, wielka a w zasadzie gigantyczną rolkę papierowych ręczników ... oj będzie sprzątanie ! dziś dzień rozpoczął się od tragicznej informacji nasza dobra koleżanka odeszła - ULA będziemy pamiętać!!! http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/387381_525534620803563_1847735563_n.jpg natomiast 2 godziny temu siostra naszych przyjaciół urodziła córeczkę KTOŚ UMARŁ ... BY KTOŚ INNY MÓGŁ ŻYĆ Edytowane 28 Września 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 28.09.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 (...) dziś dzień rozpoczął się od tragicznej informacji nasza dobra koleżanka odeszła - ULA będziemy pamiętać!!! http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/387381_525534620803563_1847735563_n.jpg natomiast 2 godziny temu siostra naszych przyjaciół urodziła córeczkę KTOŚ UMARŁ ... BY KTOŚ INNY MÓGŁ ŻYĆ Przekopiowałem u siebie też na takie chwile mam tą pieśń Antoniny Krzysztoń http://teksty.org/antonina-krzyszton,gdy-zapada-zmierzch,tekst-piosenki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 29.09.2012 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 drzwi między garażem a przedsionkiem obsadzone na gotowo - okazało się że zamówiliśmy błędnie 1 drzwi lub sprzedawca nam dał nie takiej jak na zamówieniu - w sensie prawe, lewe - nawet nie szukałem już maili i nie sprawdzałem tego - szkoda czasu i nerwów obsadzając futrynę wrzuciłem 4 przewody bo gniazdka z 1 strony drzwi musimy przerzucić na 2 stronę - ponieważ to gniazdka wewnątrz garażu na razie sprawą nie zaprzątam sobie głowy dziś rano obciąłem bulwy pianki montażowej i przykleiłem na kleju paski płyty KG, po południu założone będą aluminiowe narożniki i wstępnie zaszpachlowane na wieczór przewidziane dalsze walczenie z tarciem i szpachlowaniem schodów - najpóźniej w poniedziałek chciałbym je wymalować na gotowo (miejsca gdzie było szpachlowane oraz piony między trepami)dopiero gdy skończę schody wymalujemy korytarz i przedsionek w przyszłym tygodniu w czwartek będę w Rzeszowie - wtedy zakupię listwy przypodłogowe w weekend muszę znaleźć w sieci i zamówić okucia do montażu szyby prysznicowej oraz uszczelkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 01.10.2012 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 (edytowane) w sobotę niewiele zrobiłem , w niedziele mimo wcześniejszych planów również nic finalnie stan na dziś drzwi do garażu obrobione tj pozakładane aluminiowe narożniki, zaszpachlowane , nawet lekko przetarte - wieczorem obowiązkowa wizyta na budowie i finalne szpachlowanie a jutro przetarcie i podmalowanie http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=139809&d=1349201505maskownica do ościeżnicy drzwi między korytarzem a przedsionkiem niezałożona - okazało się że w 1 miejscu ściana jest zbyt gruba i maskownica nie trzyma się , więc akcja demolka - płyta obcięta a maskownica będzie wpuszczona w ścianę , udało się to dziś wykonać, dodatkowo ościeżnice zasilikonowałem a szczelinę zaszpachlowałem , wieczorem lub jutro rano etap 2 , wygładzenie http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=139810&d=1349201507dziś wieczorem biorę się też za malowanie schodów bardzo ważnym dziś wydarzeniem w domu było odpalenie 1 kibelka w łazience na parterze będę chyba musiał wezwać jakiegoś hydraulika - mamy problem z ciepłą wodą w domu, a dokładniej z niskim ciśnieniem , problem tym większy że wykonawca instalacji nie żyje , a Ci co po nich kończyli są sprawcami zalania kuchni - więc na nich liczyć nie ma co ... trzeba szukać kogoś nowego ... mój tata ma kończyć dziś malowanie łazienki na poddaszu na 20 września zaplanowane mamy chrzciny - na 99,99% mają odbyć się już w domu a przeprowadzić chcemy się w weekend za 2 tyg Edytowane 2 Października 2012 przez R&K fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 01.10.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 My też myślimy o chrzcinach w nowym domu.. ale coś mi się wydaje, że pokryją się z roczkiem.. (około 23 lutego).. pożyjemy zobaczymy.. w każdym razie truje Marcinowi, że fajnie byłoby przeprowadzić się w weekend 13-14 październik.. warto marzyć odnośnie wody to Jarek P. z tego po pamiętam, też miał problem z ciśnieniem chyba ciepłej wody.. miał nawet opisane w dzienniku rozwiązanie.. my musimy zainwestować w mieszacz, bo ponoć pompa ciepła grzeje wodę aż na 70st:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amigo1974 01.10.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 (edytowane) Ile kosztowała was sama PC którą macie? Edytowane 1 Października 2012 przez amigo1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 01.10.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 napisze na pw aby nie zaśmiecać tu wątku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 02.10.2012 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Działasz jak zwykle planowo i taktycznie - zazdroszczę tempa i determinacji. A chrzciny to planujesz chyba na październik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 02.10.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Działasz jak zwykle planowo i taktycznie - zazdroszczę tempa i determinacji. A chrzciny to planujesz chyba na październik Będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 02.10.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Widzę że więcej osób szykuje się na weekend za 2 tygodnie:D Ciekawe co z tego wyjdzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 02.10.2012 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 (edytowane) tak, chrzciny 20 października wczoraj do 1 w nocy malowałem schody .... jakaś masakra , szło powili i żmudnie - tyle dobrze że maluje farbą strukturalną, więc kryje część niedociągnięć ze szpachlowania http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=139811&d=1349201509 wczoraj szpachla koło drzwi jeszcze nie wyschła - więc pewnie mój tata po pracy pojedzie podetrzeć i jeszcze raz nałożyć syn nam się rozchorował - Renia musi siedzieć w domu z dziećmi , temat sprzątania odłożony na koniec tygodnia - końcówka będzie nerwowa - choć mamy tydzień zapasu - 15-20 października chcielibyśmy już mieszkać i oswoić się z domem ... pozostało 1. dokończyć malowanie schodów i założyć kinkiet na klatce schodowej - hmm a mamy w ogóle kupiony ? 2. dokończyć obróbkę drzwi do garażu i pomalować przedsionek oraz korytarz (z ostatniego) i założyć oświetlenie w przedsionku 3. założyć kinkiety w korytarzu i nad biokominkiem 4. kupić i pomontować listwy przypodłogowe w pokojach gdzie panele 5. kupić i założyć syfony w 2 umywalkach 6. uruchomić kibelek w WC i w łazience na poddaszu 7. zamówienie szyby i uchwytów do szyby prysznicowej 8. mycie, szorowanie, szczotkowanie itp wszystkiego co tylko się da ... 9. tapeta w salonie i sypialni 10. zakupić i pomocować listwy progowe 11. wyregulować drzwi wewnętrzne i pozakładać uszczelki oraz zakupić i pomontować klamki Edytowane 2 Października 2012 przez R&K fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RŁukasz 02.10.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Plan - ambitny, czas - jak zwykle mało. Ale i tak mam wrażenie, że twoja doba to trwa trochę więcej niż 24 godziny Chyba trzeba się już rozglądać nad prezentem na oblewanie nowego domu Może jakieś życzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 02.10.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Plan - ambitny, czas - jak zwykle mało. Ale i tak mam wrażenie, że twoja doba to trwa trochę więcej niż 24 godziny Chyba trzeba się już rozglądać nad prezentem na oblewanie nowego domu Może jakieś życzenia? Podejrzewam że najlepszym prezentem dla Konrada będzie odpoczynek na kanapie przed TV w domu bez myslenia co jeszcze zostalo do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts