amigo1974 02.10.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 No chyba Tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 02.10.2012 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 juz jest lista rzeczy do zrobienia po przeprowadzce , nawet drzwi do PT na razie nie wstawiam ... bo szkoda czasu , a nie wpływa na przeprowadzkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 02.10.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 juz jest lista rzeczy do zrobienia po przeprowadzce , nawet drzwi do PT na razie nie wstawiam ... bo szkoda czasu , a nie wpływa na przeprowadzkę Wiadomo. Trzeba wychodzić z rytmu budowlanego powoli i stopniowo żeby nie dostac szoku z nadmiaru wolnego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 02.10.2012 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 wieczorna wizyta na budowie? nie w domu .... zaowocowała - skończeniem malowania schodów - będą jeszcze poprawki związane z kolejnym punktem oraz zmianą miejsc gdzie wychodzą kable do oświetlenia - wykonałem dodatkowy cokół z płytek na korytarzu na boku schodów - dociąłem i przykleiłem płytki pod ościeżnicą między korytarzem a przedsionkiem - tam jest 5 cm różnicy poziomów i ościeżnica jest zamontowana względem wyższej posadzki- wyniosłem 80% płytek (resztek) do schowka na poddasze - umyłem podłogę na całym parterze - Renia umyła od środka okna w kuchni, 3 drzwiowe drzwi tarasowe, okno w salonie oraz w 1 pokoju - jutro cd Rano by też Krzysztof (ten od kuchni) w sprawie pomiaru wnęk na szafy - na pewno 1 zabudowę będziemy przenosić z obecnego mieszkania do domu zgodnie z przewidywaniami mój tata popołudniu przetarł i zaszpachlował ościeżnicę (listwę maskującą) , do rana raczej nie wyschnie ... zobaczymy, wykosił też trawę wokół domu - to chyba jedno z ostatnich koszeń w tym roku - trawa rośnie coraz wolniej, ale dzięki opadom ładnie wzeszła w końcu trawa w miejscu gdzie była siana tj przed szambem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 04.10.2012 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 (edytowane) w salonie zniknęły już wszelkie rupiecie , stolik z którego teściu pracował na wysokościach , 2 drabiny trafiły do garażu , jeszcze 1 została w salonie - bo jutro będą malowane wnęki w suficie na szaro i korytarz oraz przedsionekna stole w kuchni centrum operacyjno narzędziowe ... zniknie dopiero za tydzień - gdzieś muszą takie rupiecie leżeć ... dopiero na końcu trafią do garażu drzwi w przedsionku obrobione i pomalowane z 1 , dziś małe korekty gładzią by było idealnie i można malować na gotowo z garażu pozostała część płytek trafiła na poddasze , rozpoczęliśmy jednak walkę z 2 drzwiami - tymi w pomieszczeniu technicznym , przy okazji dorabiamy odpływ kanalizacyjny dla kranika który jest w garażu - miał on być tylko do podłączania węża ogrodowego ... ale kto go tam wie jak to będzie w praktyce odpływ ten będzie wykorzystany też do odprowadzenia skroplin z nagrzewnicy od GGWC Renata wymyła już wszystkie okna z zewnątrz i wewnątrz , oraz wyczyściła kamień na ścianie kominkowej w kolejnym rzucie idą podłogi na gotowo - czyli czyszczenie , skrobanie , pucowanie etc na wtorek lub środę będą listwy przypodłogowe - byłem dziś w Rzeszowie ... w markecie cena 13,99 ... w sieci 8,99 , akcesoria w markecie 4,5 zł w sieci max 2 zł , wysyłka max 30 zł , oszczędność względem najwyższej wyceny z wysyłką 420 zł to 160 zł - BARDZO DUŻO !!!jutro też muszę zająć się szybą prysznicową (dziś już rozpocząłem działania dot. wyboru) , oraz listwami progowymi - te możliwe że zamówię razem z listwami przypodłogowymi na sobotę planuje prace związane z oświetleniem - tj zakładanie kinkietów i opraw oświetleniowych - tam gdzie jeszcze ich nie ma - choć niektóre kinkiety, gniazdka i pstryczki muszą poczekać na tapety zaraz po weekendzie rozpoczniemy powolne prace chyba nad wywożeniem poszczególnych mebli, kartonów oraz wyposażenia i jeszcze jedno - był dziś serwisant z Fabryki Okien SZEWPOL plus Sp. z o.o. aby wyregulować okna - montowane były wiosną - gdy była inna temperatura , praktycznie nie były otwierane - jedynie uchylane ... sprawa załatwiona szybko i rzeczowo - przynajmniej finalnie dobre wrażenie robią , a może po prostu przydarzyło się im ... i na mnie trafiło ...gdyby nie ten incydent ocena była by na 6 - finalnie jest na "4" Edytowane 4 Października 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 05.10.2012 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 trochę rozczaruje co poniektórych czytających - teraz już fotek będzie coraz mniej, pojawiać się będą fotki poszczególnych rozwiązań , detali ... etc ale nie będzie gotowego całokształtu jesli chodzi o wnetrza - że tak się wyrażę dziś na pocieszenie - 1 fotka ogólnego i aktualnego stanu domu z zewnątrz i otoczenia http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=140492&d=1349438560 widać jak już trawka ładnie powschodziła - jeśli pogoda będzie sprzyjała to może się doczeka jeszcze jakiegoś 1 koszenia w domu: - drzwi w garażu do PT jednak zamontowane - przy okazji wykonane zostało odwodnienie pod zlew techniczny w garażu - drzwi z przedsionka do garażu finalnie przymalowane i przytarte - łazienka na poddaszu i klatka schodowa pomalowana , schody również - jeszcze jakieś drobne korekty do wykonania plan na dziś Renia właśnie walczy z płytkami na podłodze - usuwanie resztek kleju i betonu etc Tata ma wymalować dziś przedsionek ja kończyć będę ścianę w jednym ze schowków , obróbkę drzwi w korytarzu tak by jutro wymalować korytarz , wieczorem też malowanie wnęk sufitowych w salonie , czyszczenie drzwi i zakładanie uszczelek, sprzątanie na gotowo pokoi - odkurzenie, wymycie i zamkniecie musimy też z tatą pozdejmować skrzydła drzwi i dopasować zawiasy by były jednakowo wysunięte w sobotę popołudniu zakładamy siatkę na rynny , później kinkiety w poniedziałek rano ma zaglądnąć Dandi , będzie jeszcze musiał coś popoprawiać w oświetleniu klatki schodowej - pstryczki działają jak chcą - nie mogę się doszukać jakiejś logiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 05.10.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 To że będzie coraz mniej fotek to zrozumiałe przynajmniej dla mnie. Budowa to budowa ale dom zamieszkały to coś innego jakaś prywatność musi być i pomijam tu jeszcze inne względy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 05.10.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Z jednej strony się cieszę bo docierasz do celu do którego tak wytrwale zmierzałeś - własny dom. Z drugiej oznacza to mniejszą aktywność na forum, trochę jak pożegnanie... coż, jak czas pozwoli to zajrzyj czasem, doradź, na pewno taki doświadczony głos się przyda.Przede wszystkim jednak cieszczcie się domem i sobą nawzajem - dom ma przecież być przestrzenią dla rodziny.Pozdrawiam i dziękuję za kawał dobrego dziennikablekowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 06.10.2012 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 (edytowane) rewo - innymi względami się nie przejmuje - złotych klamek w domu mieć nie będziemy , w zasadzie 90% wyposażenia pochodzić będzie na tą chwilę z mieszkania w którym mieszkamy , wiele rzeczy nie będzie zrobionych bo po prostu brak kasy na tą chwilę blekowca - z FM nie żegnam się , codziennie tu zaglądam i będę zaglądał , śledzę inne DB i ulubione wątki , DB będzie aktualizowany i z pewnością pojawiać się będą wpisy z wrażeniami z mieszkania oraz ze "skanami rachunków" za prąd - bo to wiele osób z pewnością będzie ciekawić - mnie również ... zawiązałem Społeczny Komitet Przeprowadzkowy składający się z grona budujących się znajomych - cel - oni pomagają mi , my pomagamy im , myślę że będziemy pomagać sobie wszyscy nawzajem, a wraz z kolejnymi przeprowadzkami nabierzemy coraz lepszej wprawy ... tak sobie też myślę że po takich pracach wieczorkiem fajna spontaniczna imprezka będzie "na kartonach"na chwilę obecną razem z nami jest 5 małżeństw (jedno niepełne) czyli 9 osób - przeprowadzka powinna pójść dość sprawnie Edytowane 6 Października 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RŁukasz 07.10.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 To jest nas już 9 osób????!!!!!! Społecznościowy Komitet Przeprowadzkowy - zaczyna działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 09.10.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Dawno tu nie zaglądałam a tu już prawie przeprowadzka! Pozdrawiam serdecznie i uciekam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 09.10.2012 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 (edytowane) wczoraj był Rafał (Dandi) w domu pozakładał puszki do oświetlenia schodowego, poprawił podłączenie pstryczków od rolet by rolety podnosiły się i opuszczały zgodnie ze strzałkami na przyciskach, założył 4 puszki obok drzwi w garażu (przerzucaliśmy pstryczki na 2 stronę drzwi )jutro cd, tj podłączenie płyty indykcyjnej, podłączenie pstryczków w garażu etc między PT a garażem ościeżnica obsadzona i obrobiona KGodpływ pod zlew w garażu dorobiony i podłączony do głównego pionu kanalizacyjnego , płytki na podłodze docięte i przyklejone w kuchni zawisł zegar, a w salonie pierwszy kinkiet na ścianie z biokominkiemhttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=141114&d=1349794276 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=141120&d=1349794288 w salonie pomalowane zostały wnęki na szary kolor http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=141116&d=1349794281 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=141118&d=1349794285 w drzwiach wewnętrznych na parterze pozakładane uszczelki, wieczorem jeszcze ostateczna regulacja zawiasów przedsionek pomalowany , jutro montaż oświetlenia i pstryczków oraz czyszczenie podłogi najprawdopodobniej jutro kupię 2 syfony i listwy progowe , maja też jutro przyjechać listwy przypodłogowe pisałem o temperaturze w domu na innym wątku, jeszcze ok 2 tyg temu w domu było ok 21-21,5 stopnia po ochłodzeniu się na zewnątrz i prawie non stop zamkniętych roletach (brak zysków słonecznych) temperatura spadła w granice 19 stopni wczoraj w południe było 18,8 , dziś rano o 8 już tylko 18,6 - ale od rana świeciło piękne słońce i temperatura nieco wzrosła tj wróciła w południe do 18,8 - rolety pozostawiłem otwarte by trochę słońca jeszcze nałapaćhttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=141117&d=1349794283 Edytowane 9 Października 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 09.10.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Przeprowadzka zbliża się wielkimi krokami. Zazdraszczam i chylę czoło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 09.10.2012 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Zegar bardzo fajny taki klimatyczny. Jak jest światło w domu to jest już fajny nastrój. Twój sufit w salonie mi się podoba ale u nas będzie niestety zupełnie prosty czyli total minimalizm. Tutaj moja żoncia jest nieugięta ma swoją wizję i kropka. Chociaż z drugiej strony to tak po cichu się nawet cieszę bo ja go będę malował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 10.10.2012 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 (edytowane) Dandi dziś dokończył montaż 4 pstryczków w garażu , podłączył płytę indukcyjną i poprawił pstryczki i ich podłączenie na klatce schodowej w pokoju synka przed montażem szafy trzeba było przykleić we wnęce z boki jeszcze płytę KG - wczoraj zostało to zrobione , dziś popołudniu przytarcie i zagruntowanie , jutro malowanie dzień zaczął się dziś dość wcześnie - pobudka , jeszcze ciemno , na 7 już w domu musiałem być - przyjechał 1 z montażystów od hydrauliki sprawdzić co ekipa dzięki której miałem zalana kuchnie skopała z ciepłą wodą okazało się że wąż łączący bojler z układem był przed założeniem włożony w piankową otulinę, następnie instalator wziął zapewne 2 klucze i przykręcał 1 śrubę , później 2 i to na siłę aż skręcił węża tak że ciepła woda ledwo co leciała http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=141332&d=1349893551 kupiłem dziś 2 syfony i wężyki do podłączenia baterii w WC i łazience , na wieczór pozostał 1 syfon gdzie trzeba przedłużyć 1 rurkę - nie zdążyłem już tego zrobić dopołudnia podłączyłem też panel prysznicowy - działa !!http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=141333&d=1349893553 kurier dowiózł listwy przypodłogowe - wieczorem montaż Edytowane 10 Października 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahya 10.10.2012 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Konrad, ten zegar miałam w swojej głowie, zanim jeszcze wiedziałam jaki dom zbuduję Wiedziałam, że jaki ten dom by nie był, to taki dokładnie zegar będzie wisiał między kuchnią a jadalnią. Więc uważam, że wybór świetny Ech jak ja Wam zazdroszczę takiego stanu. Kiedy odpalasz ogrzewanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 10.10.2012 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 (edytowane) jutro przyjeżdża jasiek i zaprogramujemy sterowniki na 13-14 i na noc by podgonić trochę temperaturę do góry patrząc na temperaturę domu Kamili i Marcina moje 18,5 stopnia bez grzania to rewelka ich nico gorzej zaizolowany domek i 14 stopni jutro pojawia się tapety i ostatni montaż gniazdek i pstryczków , oraz montaż kinkietów Edytowane 11 Października 2012 przez R&K literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 10.10.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 (edytowane) jutro przyjeżdża jakiek i zaprogramujemy sterowniki na 13-14 i na noc by podgonić trochę temperaturę do góry patrząc na temperaturę domu Kamili i Marcina moje 18,5 stopnia bez grzania to rewelka ich nico gorzej zaizolowany domek i 14 stopni hola hola .. ale my nie mamy jeszcze styro dom będzie za niedługo ocieplany.. poza tym jeszcze nie działa u nas rekuperacja.. Edytowane 10 Października 2012 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 10.10.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 dobry wieczór, znalazłam Wasz dziennik i zostawiam ślad do swojego.superowy domek, ja już dawno bym się wprowadziła, Wy już wszystko macie!!!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 11.10.2012 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 (edytowane) hola hola .. ale my nie mamy jeszcze styro dom będzie za niedługo ocieplany.. poza tym jeszcze nie działa u nas rekuperacja.. faktycznie - zapomniałem że nie macie ocieplenia - a te 14 wydawało mi się jakieś dziwnie niskie ... dobry wieczór, znalazłam Wasz dziennik i zostawiam ślad do swojego. superowy domek, ja już dawno bym się wprowadziła, Wy już wszystko macie!!! witam w wolnej chwili rzece okiem co tam powypisywaliście dziś rano byłem w domu ok 2 h , dokończyłem podłączenie syfonu do kanalizacji w łazience na parterze oraz zamocowałem listwy przypodłogowe w 2 pokojach pokój córeczki zrobiony na gotowo http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=141668&d=1350036944 - w weekend zamocuje 2 drążki we wnęce by można wieszać jej rzeczy , na ścianie do przyklejenia naklejki , kiedyś tam karnisz i firanka , w weekend z mieszkania przewieziemy łóżeczko oraz komodę z przewijakiem to będzie na tą chwilę 100% wyposażenia w pokoju synka listwa zrobiona w 90% http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=141665&d=1350036938 została do dorobienia 1 listwa na odcinku ok 1,5 m ale to będzie możliwe dopiero po wykonaniu szafy we wnęce - samo wnętrze szafy może dziś będzie gotowe u Krzysztofa - trzeba będzie przewieźć i zmontować wszystko na miejscu - montaż we własnym zakresie , w pokoju synka będzie łóżko na którym obecnie śpi oraz duże biurko typu drabina - kiedyż może wrzucę fotkę - bo biureczko jest ciekawe a już Vox ich nie produkuje ... za ok godzinę przyjeżdża jasiek i będzie kleił tapetę w salonie we wnęce, w której stanie nasz duży imprezowy stół 200x90 rozkładany do 300x90 (18 osób mieści się przy nim spokojnie), oraz w sypialni na ścianie szczytowej, po montażu tapet będzie można zawiesić zawieszać lampki przy łóżku oraz kinkiety w salonie , oraz w sypialni montować listwy przypodłogowe, w samej sypialni na razie stanie tylko i wyłącznie łóżko i może kiedyś 2 stoliki nocne , jest też wnęka na małą szafę - ale jej realizacja w bliżej nieokreślonej przyszłości Renia od 2 dni pakuje nas - w domu karton na kartonie , dziś na tapecie kuchnia i całe jej wyposażenie . Edytowane 12 Października 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts