duduś 09.03.2004 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 CZY TERAZ W NOWOCZESNYCH ŁAZIENKACH MONTUJECIE WPUSTY ŚCIEKOWE POZIOME bo ktoś stwierdził że nie trzeba ( ale co będzie jak na posadzkę wyleję przypadkowo wodę np. z pralki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ElaB 10.03.2004 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Jezeli w lazience masz pralke to jest wskazany wpust (mozesz go miec schowanym pod pralka). Do tego rowniez warto jest zamontowac prog. Uniemozliwi to zalanie dalszych czesci mieszkalnych (w przypadku "potopu"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.03.2004 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Witajcie,Moze i wpusty to fajna sprawa, ale niestety woda wysycha i zaczyna smierdziec. Trzeba co jakis czas "zalewac" syfon.Nie przypominam sobie aby kiedykolwiek wylala mi sie woda z pralki.PozdrawiamMirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 11.03.2004 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Kiedyś musi być ten pierwszy raz - jak mówiła moja babcia. A zalać raz na jakiś czas, to chyba nie problem? Sam tego nie zrobiłem, a teraz żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finiszant 11.03.2004 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Ja natomiast przypominam sobie, co się działo jak pękł wąż doprowadzający wodę do pralki i jaki mieliśmy wówczas potop. Od tego czasu zakręcamy zawsze kurek dopr. wodę do pralki po każdym praniu. A że woda z tzw. kratki sciekowej wysycha to prawda, szczególnie przy podłogówce. Wystarczy zalać co jakiś czas.Finiszant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 11.03.2004 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 A może wlać do tego syfonu cóś innego niż wodę coby ładnie pachniało i nie wysychało? Jeśli jest to odpływ tylko na wypadek awarii może by to i zdało egzamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Robert 5 11.03.2004 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Niby leją oliwe,ale czy są tego jakieś skutki uboczne nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 12.03.2004 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 ja już przezyłam kilka katastrof, gdy wylała mi woda z pralki, raz nawet w dniu ślubu mojego brata - i w łazience mam wpust. Niestety - dość często czuć niemiły zapach. Rozządne rozwiązanie to wyprowadzenie pralki do pomieszczenia gospodarczego - tak taki wpust nie wadzi, a w łazience - lepiej zrezygnować. Zresztą tak też nam doradzała Pani projektant instalacji wod-kan.Pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts