Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szczecin i okolice: meble kuchenne, stolarz, meble na wymiar, schody

mp84

Recommended Posts

Witam,

jestem nowym użytownikiem niniejszego forum :-) wcześniej jedynie przeglądałem dotychczasowe osiągnięcia użytkowników forum muratora, co skusiło mnie by poprosić Was o pomoc poprzez założenie tego wątku.

Mianowicie przygotowuję się do złożenia zamówienia na kuchnię pod zabudowę. Odwiedziłem 7 różnych salonów meblowych zlokalizowanych w Szczecinie celem zapoznania się z ich ofertą - zarówno cenową, jak i w zakresie materiałów. Okazuje się jednak, że rozpiętość cenowa (przy zastosowaniu tych samych materiałów oraz systemów) to kwota około 8-9 tysięcy złotych (pomiędzy najwyższą a najniższą wyceną).

Dodam, że niższej oferty niż 9 tysięcy nie otrzymałem, a mebli i finezji w meblach jest niewiele. Stąd pytania, czy możecie podzielić się doświadczeniami wziązanymi z salonami mebli kuchennych - które wybraliście i dlaczego oraz jaki koszt ponieśliście na same meble i ich montaż (sprzęt to inna bajka :-) ). Oczywiście, interesują mnie również firmy zlokalizowane w okolicach Szczecina (Police, Gryfino, Nowogard itp.).

Liczę na Waszą pomoc - pozdrawiam !

• 8 months później...

Przyłączam się do pytania.

Jakiej kuchni szukacie?

Ja mam wycenę kuchni (biały lakier) pod zabudowę w kwocie ok. 18 tys. już z blatem (kwarcyt) i oświetleniem LED pod szafką wiszącą.

Montaż mebli 1 300 zł

Jeżeli kogoś interesuje firma proszę o kontakt priv.

Czy możecie polecić dobrego stolarza z wyobraźnią do realizacji projektu schodów?

Pozdrawiam

• 11 months później...
  • 4 months później...
  • 11 months później...
  • 1 year później...

Witam,

Od pewnego czasu poszukuję firmy która wykonuje niedrogo a solidnie kuchnie na wymiar. Rozpiętość cenowa okazała się duża - od 7700 u stolarza do 15000 ( Atlas kuchnie) za ten sam projekt (zrobiony przeze mnie). Chciałabym byście podzielili się opiniami na temat sprawdzonych przez was wykonawców w Szczecinie, bo nie chcę paść ofiarą partacza. Mam na oku "meble na wymiar Andrzej Rogaczewski" który mimo taniego wykonywania mebli nie ma żadnych opinii w internecie...:confused:

Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam :bye:

• 2 months później...
Może skoro szukasz wykonawcy, który tanio i solidnie wykona meble jak podsumowałeś wyżej podzielę się swoimi doświadczeniami z tego typu firmą. Wykonywałem pokój dziecięcy dla swojego syna pod znaczną presją czasu, nie mogłem Sobie pozwolić na długą i żmudną pracę. Wszystko było zrobione dokładnie i szybko wraz z pomiarem i montażem oraz sporządzeniem projektu. [polecenie od użytkownika z małym dorobkiem jest niewiarygodne] Wiesz musieliśmy wybierać z żoną grafiki, materiały, z jakich będą wykonane meble, wybraliśmy dosyć rzadki typ drewna. Sprowadzali go prawie z miesiąc, ale udało się dzięki temu, że firma ma kontrakt na wyłączność z najlepszym dostawcą drewna w Europie. Grafika z Kaczorem Donaldem wyniosła znacznie taniej, a myśleliśmy już o szukaniu specjalnego grafika albo drukarni, która podejmie się tego zlecenia. Zapłaciliśmy zaliczkę w postaci 1300 zł, sporządzono wtedy u nas częściowy montaż w oczekiwaniu na szafę z grafiką Donalda. Wszystko ogólnie razem wyniosło prawie 3 tysiące złotych, mój synek dzięki tej wspaniałej filmie posiada ciekawy pokój, w którym może dorastać. Dlatego bardzo serdecznie polecam firmę [spam] i również życzę owocnej współpracy pozdrawiam. :yes: Edytowane przez Elfir

• 1 year później...
My zamawialiśmy meble na wymiar ze względu na niestandardowe wymiary kuchni, to dobra opcja, bo człowiek nie jest ograniczony w żaden sposób. W Szczecinie jest firma, która wykonuje nawet bardzo nietypowe meble -:spam:. Firma bardzo sprawnie realizuje zamówienia, wystarczy powiedzieć im jakich mebli się potrzebuje, oferują też montaż. Edytowane przez Greengaz

• 2 years później...
Najlepsze meble w Szczecinie na wymiar można zamówić w firmie W-mebel . W sieci można znaleźć dane kontaktowe. Są w stanie wykonać wszystko a co ważne pracują tylko na najwyższej jakości materiałach i podzespołach. Wiesz za co płacisz i możesz mieć pewność, że te meble posłużą bezawaryjnie na długie lata. Wykonują wszystko niezwykle dokładnie, realizują projekty klasyczne jak i nowoczesne.