Redakcja 22.07.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Czy pomoc Grecji powstrzyma kryzys w całej Europie? Zgoda na nowy plan ratunkowy dla Grecji o wartości 109 mld euro sprawiła, że nastroje na rynkach uległy znacznej poprawie. Obawy o rozlanie się greckiego kryzysu na kolejne kraje udało się zażegnać...? Gazety o Grecji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 22.07.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 (edytowane) Moim skromnym zdaniem nic z tego nie będzie, bo Grecy tę pomoc przepuszczą podobnie jak wszystkie otrzymane wcześniej unijne pieniądze. Nie znam wprawdzie szczegółów pomocy, która być może będzie jakoś szczególnie nadzorowana, ale czarno to widzę. Szczególnie po mojej ostatniej wizycie w Grecji (trochę napisałam w swoim wątku). Grecja dla Europy stanie się takim worem bez dna, bo jest w strefie euro, a stabilność tej waluty leży w interesie Unii. Edytowane 22 Lipca 2011 przez amalfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 31.08.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Grecy nie wciemie bici Maja w dupie cala UE Opatentowali z włochami Zimną Fuzje http://zimnafuzja.pl/Wynalazek epokowy Swiety gralTo jest toPozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 27.10.2011 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Komunikat z Brukseli poszedł w eter: Gracja uratowana, banki zgodziły się umorzyć 50% długów! Hurrra!! Strefa euro ocalona!A jaka jest prawda? Bankom podarowano 50% tragicznie źle zainwestowanego kapitału! Lobby bankowe znowu górą [woda na młyn bebe kinga]. Banki powinny popłynąć. Załóżmy, że ja zainwestowałem w greckie obligacje. Są teraz warte tyle co papier toaletowy, no może ten bardziej luksusowy, wielowarstwowy. Zainwestowałem i popłynąłem! No i co dalej? Ano moi sąsiedzi teraz muszą mi oddać połowę zainwestowanego kapitału. Ja podjąłem ryzyko a w dupę dostali sąsiedzi tylko dlatego, że mieszkamy w tym samym mrówkowcu czyli UE.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 28.10.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?99202-%C5%9AWIAT-SI%C4%98-%C5%9AMIEJE&p=4970949&viewfull=1#post4970949 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 28.10.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Ja też dam linka To mój wątek. Jak kto chce, to może poczytać (od postu numer 1473). Byłam w tym roku w Grecji. Ja to bym kija wzięła na to towarzystwo, a nie pomoc zapewniała. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?130099-tygodnik-remontowy-szeregowca&p=4811471&viewfull=1#post4811471 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 31.10.2011 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 super sprawa euro przyjąć u siebie , a potem zrobić to co Grecy ... cfany naród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 02.11.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 cfany naród Zarządzili referendum, w którym uwalą wszelkie plany oszczędnościowe, jak robili to od kilku lat. Cwany naród? Premier na pewno. Oddalił od siebie odpowiedzialność, Grecy odrzucą pomoc UE i pozostaną dwa scenariusze: albo Grecja ogłosi bankructwo z wszelkimi tego konsekwencjami, albo i tak dostanie pomoc ze strony instytucji finansowych nie dając nic w zamian. Ten drugi wariant mniej prawdopodobny, ponieważ płatnicy netto (zwłaszcza Niemcy) się na to nie zgodzą. Będziemy mieli Grecję poza strefą euro i spory kryzys finansowy i gospodarczy. Panie Sikorski, do roboty - wszak jeszcze dwa miesiące naszej prezydencji, pora się wykazać! A szanowny premier nie pomoże? No tak, przecież my jesteśmy poza strefą euro i nie mamy wpływu na unię w unii. K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 02.11.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201109/1317293199_by_Doknic_500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 03.11.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Uffff ... jak to dobrze ,że można się pośmiać z Greków . Do tej pory to z nas się śmiali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 08.11.2011 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 No i czeka ich katastrofa. VAT podniosą z ... 10% na 14%.I będzie można szkrobipiórka zwolnić z roboty.I nie będzie mógł wskazać kuzyna na swoje miejsce.I na emeryturę pójdzie nie w wieku 61 lat a 63!I wypłaty im obetną ,nie będą mieć na węgiel,ciepłe ubrania i ocieplanie budynków.No po prostu katastrofa! Niech sprzedadzą wyspy.Najpierw byłem przeciw ale teraz jestem za! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 08.11.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 A ilu wypatrywaczy pożarów straci tam pracę..... Tak, tak, w Grecji jest taki zawód. Bardzo załuję, że nie ma go u nas. Dostaje się dobrą terenówę i jeździ po terenie wypatrując pożarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts