carolinka 22.07.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 (edytowane) . Edytowane 19 Marca 2017 przez carolinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekoo 22.07.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Czy projekt Waszego domu to ten na zdjęciu profilowym? Wygląda fantastycznie - taki nowoczesny, minimalistyczny styl . Budowa już się rozpoczęła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekoo 22.07.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Energooszczędność + nowoczesny projekt = super połączenie A zdecydowaliście się już, jakie kolektory chcecie zamontować, płaskie czy próżniowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akswał 24.07.2011 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Przyszłam się przywitać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 25.07.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Czesć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akswał 29.07.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Ja bym też (tak jak ty) zrobiła drzwi do pralni z przedpokoju (takie suwane by nie zajmowały miejsca). Bo teraz mam wrażenie łazienki która jest przedpokojem z giga iloscia drzwi. Zaślepienie tamtej ściany przyda się pod kaloryfer z ręcznikami, a w pralni (w której tak czesto się nie przebywa - wiec nie będzie to jakoś kolidować) da może miejce na dodatkowy wieszak kaloryferowy na skarpetki i bielizne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 12.08.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Zajrzalam i zostaje ,bardzo mi sie podoba,uwielbiam wielkie przeszklenia i plaskie dachy echhhhhhhhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 12.08.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Zapowiada się fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 17.08.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Witam! Dom zapowiada sie BOSKO! Uwielbiam nowoczesne bryły i wnętrza, u nas nie bylo możliwości budowy takiego domu, na szczęście we wnętrza urzędnicy już nie ingerują Piękne ispiracje, będę z ciekawością zaglądać! Pozdrawiam serdecznie : Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 26.08.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Hej Karolinko super bryła!!! Uwagi: Do mnie ta mini oranżeria nie przemawia, tak samo jak ten biały klocek na piętrze:-) On jest tak tylko "przyczepiony" do elewacji, czy w jakiś sposób powiększa pomieszczenie od wewnątrz? Te trenaże może i ciekawie wyglądają, ale nie chciałabym mieć zielska na elewacji;) Może zamiast tego dać jakieś drewniane elementy elewacyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 27.08.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Zbieram szczęke z podlogi:jawdrop:Wyglada pięknie.Jezeli chodzi o zielsko to tez bym sobie podarowala z drewnem wyglada ekstra.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamka 11.12.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Wyniki dzisiejszej wycieczki do wrocławskiego maxfliza łazienkowe inspirki: ten mi się strasznie podobał Fajowe te szarosci.Moge wiedziec co to za kafle te szare na 2 pierwszych fotach i ten gres na podloge ,dziekuje z gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 11.12.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Hej. Czy jest przewidziany osobny wątek z komentarzami? Widzę, że jesteśmy na podobnym etapie. Projekt bardzo mi się podoba i mogę tylko żałować, że u mnie MPZP nie dopuszcza domów z płaskim dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 11.12.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Cześć Karola, widzę, że idziesz do przodu:-) A jak projekt domu i elewacji? Doszłyście z architekt do jakiegoś konsensusu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 11.12.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Karola, z tego, co widzę, to zrezygnowałaś z tego wystającego klocka na jednej ścianie elewacji. Teraz zdecydowanie lepiej:-) Z technicznych rzeczy dotyczących budowy, to na niewiele się przydam:-(, ale wnętrzarsko jakbyś nie dawała rady to z przyjemnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 23.12.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 http://foto2.m.onet.pl/_m/5ba231d6fa83a8e614ebc386c99afed6,21,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.12.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 o ja gapa! taki fajny dziennik takiego fajnego domu, a ja dopiero teraz na niego trafiłam! ale jestem i będę wracać kibicować. trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.12.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 nie liczyłam osobno kosztów materiałów, więc nie umiem się odnieść. poza tym praktyczniej jest operować kwotami brutto. na pewno piasek najlepiej kupować od kierowców rozwożących piasek,a nie przez hurtownie. stal - miałam w projekcie pod każdym rysunkiem szczegółów zbrojeń taką malutką tabelkę z podaną ilością w mb i kg. czy te dziwne zapisy 2#12 4#12 nie dotyczą przypadkiem liczby prętów o dł. 12 m? dopytaj architektki. a przeliczanie mb na kg znajdziesz w sieci, ja pamiętam, że wg PN to jest 0,222 kg na m dla średnicy 6 i 0,888 kg na m pręta o śr. 12, ale zazwyczaj hurtownie stosują "swoje" mniej korzystne dla kupującego przeliczniki, więc porównując wyceny z różnych hurtowni żądaj podania przelicznika kg/mb dla każdej średnicy, albo podawaj ile sztuk potrzebujesz i niech Ci robią konkretną wycenę na taką ilość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 29.12.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Nie wiem jak to się stało ale przegapiłam większość twoich wpisów, w tym te najważniejsze z elewacjami. Fajnie, że już zaczynacie. Z wycenami niestety nie pomogę, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.01.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 też sądzimy, że coś za dużo. szukaj dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts