Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie we Wrocławiu ;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 225
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...

W OZC liczyliśmy styro o parametrach 038 i grubości 25cm. Z uwagi na wysokość silki (22cm) chcemy dać tylko 20cm...

Czegoś tu nie rozumiem... Dlaczego 22cm silki jest tutaj ograniczeniem? a sama silka nie będzie miała od góry zamknięcia izolacji termicznej? wtedy 22+ powiedzmy choćby 3cm styroduru dawałoby akurat 25cm :]

kolejna sprawa, na schemacie takiego dachu który zamieściłaś, na stropie leżą belki między którymi ma być ukryta izolacja - jaką będą miały "wysokość"? bo je chyba też należy dodatkowo przykryć warstwa styro od góry aby zniwelować mostki...

Edytowane przez bacardi

cóż to za cudowne okna będą?

ta ścianka na dachu - jakaś strasznie wysoka - celowy zabieg? będzie taras na dachu ?

parapety aluminiowe są OK, bo są tanie ;) ja mam takie u siebie - no chyba że ktoś chce marmurowe lub inne ;)

budujesz dom z miniaturki ? jesli tak to chyba w odbiciu lustrzanym ?

• 2 months później...
  • 2 months później...
  • 3 months później...
  • 3 weeks później...

ja to nazywam kolejnym ukrytym podatkiem, szkoda, że to kawałek pod ziemią i nikomu nie można wystawić faktury za postawienie drogi na nim ;)

A co do mapki, to nie potrzebowaliście jej do podpisania umowy z MPWiK i podpięcia licznika? Bo my specjalnie po to wzywaliśmy geodetę, tak w sumie lepiej (taniej) wychodzi nanieść wszystko na raz.

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...