Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie we Wrocławiu ;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 225
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widziałem dzisiaj wykopki, równiutko wyglądają :)

Szkoda że nie wyszło z tą wodą, bo też stoimy teraz przed takim problemem, chyba kończy się na baniaku i prośbie sąsiadów aby go uzupełnić co jakiś czas...

A wracając do elewacji sprzed kilku dni, to może odwrócić kolory? Wówczas antracytowa brama i drzwi będą lepiej się komponować z ciemną bryłą garażu i wnęką, a jasną bryłę hmmm... może lekko przełamać jakaś wstawką drewnianą lub akrylową imitacją aby nie była taka łysa?

np. coś takiego

03.jpg

Carolinka, to zanim ta stal przyjedzie, ściągnij sobie z netu normy przeliczania kilogramów na metry bieżące, bo często hurtownie stosują "własne normy polskie", i u nas swego czasu Manex musiał sporo dowozić , żeby się ilość sztuk zgadzała z tą normą naprawdę polską ;) (nie pamiętam dokładnie, ale załóżmy, że przywieźli 30, a okazało się, że z normy wynikało, że powinno być 42, czy coś koło tego).

Witam,

Właśnie trafiłam na Wasz dziennik. Tymczasowo mieszkam na tym osiedlu, a dom wykańczamy osiedle dalej (działka również z UM). Pan B. wybudował nam SSO. Ogólnie byliśmy zadowoleni ze współpracy. Materiały zamawiał z hurtowni w Kiełczowie, i też było ok.

Manewr spłaty kredytu bez prowizji w Getin-Noble wykorzystując zmianę regulaminu i tabeli u nas przeszedł (ale pismo złożyliśmy po otrzymaniu zawiadomienia). Trzymam kciuki za pozytywne rozpatrzenie.

Pozdrawiam

Kasia

• 2 weeks później...
Gdzie zamawialiście komin? Tez zastanawiam się nad czymś do kominka, w projekcie mam schiedla rondo plus, ale jako że to tylko kominek rekreacyjny, to nie wiem czy nie lepiej zrobić wariant bardziej eko... W manexie mi ostatnio zachwalali swój system, że niby ceramika ta sama co w schiedlu tylko pustaki ich i inna cena...