Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie we Wrocławiu ;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 225
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Carolinka, bardzo dobrze, że Twój tata dogląda budowy :) ja swoim murarzom też "nad głową wisiałam" - kontrola najwyższą formą zaufania! ale i tak mam wrażenie, że oni poważniej podchodzą do pracy niż architektka. grunt, żeby ostateczny efekt był zadowalający, a jakoś mam przeczucie, że będzie :)

co to jest na 4 fotce we wcześniejszym wpisie z fotkami ?

takie kształtki z silki ? czy odpady z docinek ??

krzywym nadprozem się nie przejmuj - każ ekipie wyszlifowac szlifierka kątową - nie ma sensu dawać grubiej tynku !

od zewnątrz jak mowi kierbud - klej +styro załatwią sprawę

bardzo łądnie wyglądają te szarości - ja bym tylko się zastanowiła, jak dom w różnych wersjach będzie wyglądać przy różnej pogodzie, na przykład w pochmurny dzień? żeby nie był przygnębiający, jeśli będzie za ciemny. onegdaj dyskutowaliśmy na ten temat w komentarzach u Sheenaz i Salika.

• 2 weeks później...

Dzisiaj zapuściłem się samochodem przez Waszą uliczkę zobaczyć postępy, jakbym tam miał jeździć na codzień to chyba bym dostał zawału przy moich felgach ;)

Btw gdzie będziecie kłaść ten klej z siatką na styro? Chyba że od razu będzie powyżej foli kubełkowej?

A co do pianki, to jak widziałem jak u mnie zrobili, to jednak chyba jest spoko...

Apropo firmy na M, wykonawca dzwoni do mnie że brakło folii kubełkowej, trochę mnie zdziwiło bo po sugestiach w hurtowni zamówiliśmy nie 60 a 70m... Sprawdziłem na budowie - jest 48m, zapomniało im się wydać jednej rolki 20m a 10m było w 2 kawałkach mniej niż 10m :/

Pewnie odbiór osobisty pomaga, wtedy żadna z naszych przygód nie miała by miejsca... Natomiast my zawsze bierzemy albo ich darmowy transport albo nasz wykonawca jedzie odebrać...

bacardi, a jak się zapuściłes na nasza uliczkę to co u nas dziś robili? bo nie byliśmy dziś zobaczyć? :-)

Carolinka, bierzecie do przyłącza tą firmę która nam robiła? (kiedys mnie pytałas o nich).