surgi22 01.04.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Przepraszam ale jaka masz powierzchnię domu ? rozumiem że masz poddasze użytkowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 01.04.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Przepraszam ale jaka masz powierzchnię domu ? rozumiem że masz poddasze użytkowe . Tak, z poddaszem użytkowym. 133m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 01.04.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Przy takim ociepleniu choć powierzchnia jest nieduża trudno uwierzyc w 900 pln za rok grzania ( nawet PC ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 01.04.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Przy takim ociepleniu choć powierzchnia jest nieduża trudno uwierzyc w 900 pln za rok grzania ( nawet PC ). Może być to 1000zł. Z CWU wyszło 1150zł, ale nie wiem ile dokładnie poszło na CO a ile na CWU. Wynik jak wynik, podobnie ocieplone domy z PC mają podobne wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 01.04.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Ok w twoim przypadku faktycznie nie ma co sie szarpać na cieplejsze okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.04.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Bzdury to ty wypisujesz. Zresztą nie pierwszy raz. Zapewne związane jest to z tym że masz jakiś interes w dachach. Czyli typowy naciągacz. Naprawdę duże dzięki za wnikliwą i dogłębną ocenę mojej wiedzy. Byłbyś tak miły i napisał na co Cię tak konkretnie naciągnąłem? A interes mam taki żeby za darmo doradzać takim inwestorom jak Ty, ale dla Ciebie mój czas już się skończył. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.04.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Naprawdę duże dzięki za wnikliwą i dogłębną ocenę mojej wiedzy. Byłbyś tak miły i napisał na co Cię tak konkretnie naciągnąłem? A interes mam taki żeby za darmo doradzać takim inwestorom jak Ty, ale dla Ciebie mój czas już się skończył. Pozdrawiam. Z tobą nie mam zamiaru dyskutować. Już raz "dyskutowalismy" o dachówkach Robena i ich gównianych kominkach wentylacyjnych, które po dwóch latach rozsypują się same z siebie. Nawet wrzucenie przeze mnie zdjęcia nie zachęciło cię do przeprosin. Dalej twierdziłeś, że masz rację. Poszukać tematu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.04.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Faktycznie poziom Twoich wypowiedzi jak i znajomość elementarnych zasad języka polskiego kończy tą próżną wymianę zdań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 03.04.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Faktycznie poziom Twoich wypowiedzi jak i znajomość elementarnych zasad języka polskiego kończy tą próżną wymianę zdań. Pamiętaj, że w zasadach gramatyki obowiązują jeszcze przecinki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanley79 06.04.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 WitamCo do wyboru okien: czytałem trochę o oknach połaciowych, pytałem sprzedawców (których wiedza sprowadza się co najwyżej do sprzedawania czyt. żadni fachowcy). Najpierw napaliliśmy sie na te okna optilight ale ostatecznie dostalismy bardzo dobrą cene na fakro. Zakupy zrobiłiśmy w firmi velset, obok fabryki fakro. Ceny super, pojechałem po okna osobiście i na miejscu powiedzieli, że prowadząc sprzedaż wysyłkową, nigdy nie było reklamacji np z powodu uszkodzeń w transporcie. Zainteresowanych odsyłam w celu sprawdzenia i porównania cen.... Co do rodzajów: w łazience okno z tworzywa, reszta to zwykłe, i 2szt o podwyższonych osiach obrotu (zastanawiam się jak te będziemy myli)W sumie na dachu mamy 7 okien i wyłaz oczywiście.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.04.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 i wyłaz oczywiście.... A dlaczego oczywiście? Ja nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanley79 07.04.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 No to dziwie się, że odebrano dach... Wiem, że się go nie używa a na dach łatwiej wejść innymni sposobami ale takie są przepisy (z tego co się orientuję). Nawet kierownik o niego pytał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.04.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 No to dziwie się, że odebrano dach... Wiem, że się go nie używa a na dach łatwiej wejść innymni sposobami ale takie są przepisy (z tego co się orientuję). Nawet kierownik o niego pytał... A po co mam wchodzić na dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 07.04.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Aby się poopalać ? podejrzeć sąsiadkę ? spaść na dół ? ( wybierz coś ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.04.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Aby się poopalać ? podejrzeć sąsiadkę ? spaść na dół ? ( wybierz coś ). Jak tylko po to, to bym go nie robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 07.04.2012 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Czego byś nie robił dachu ? czy wyjścia na dach ? A propo kolegi stanleya79, który wie że się nie używa wyjścia na dach ale je ma, to nie jest odosobniony, wiele osób ma rzeczy których nie używa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.04.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Wyłaz dachowy + stopnie kominiarskie i ławy kominiarskie są dla kominiarza ( i montażystów anten) a nie dla mieszkańców. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.04.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Wyłaz dachowy + stopnie kominiarskie i ławy kominiarskie są dla kominiarza ( i montażystów anten) a nie dla mieszkańców. Pozdrawiam. U nas na zachodzie, to kominiarze czyszczą kominy od dołu. A antenę mam na strychu i nawet działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.04.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Chyba nigdy nie wyleczysz się z pisania głupot. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.04.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Chyba nigdy nie wyleczysz się z pisania głupot. Pozdrawiam. Przynajmniej nie naciągam na kasę forumowiczów tak jak ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts