Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uwaga -nordicon

Claudii

Recommended Posts

Dlaczego nielegalne transfery? W Polsce już można transferować środki pieniężne do prawie wszystkich krajów świata. Więc wszytko od strony operacyjnej odbywa się legalnie. Tylko pewnie problem w tym, że źródło pochodzenia tych pieniędzy jest nieudokumentowane, co oznacza, że przy transferze środków za granicę wchodzimy w przepisy ustawy o praniu brudnych pieniędzy. Bez ingerencji tej ustawy można wysłać za granicę kwotę do równowartości 15 tys. euro.

Dokładnie , chodzi o pranie brudnych pieniędzy.W polsce te transfery są jeszcze mało popularne, więc jak wpłacasz kwotę ok 10tys PLN przez Wester Union lub Money Gram co na własnej skórze doświadczylam to patrzą na ciebie jak na przestępcę zwłaszcza ,że transfer leci do Ukrainy.

15tys Euro ale nie jednorazowo, tylko sumując. "Słup" bo taką rolę odegrałam, zanim wywęszyłam ,że to śmierdzi.Dlatego chciałam ostrzec osoby które napotkały na necie umowę o pracę na okres próbny z niby firmy Nordicon.

• 3 weeks później...

Oszuści nadal działają ,rozsyłając takie maile.Tyle że pewnie zmienili firmę pod którą się podszywają, próbuję wywęszyć pod jaką.

Serdecznie witamy!

Nowoczesna i odnoszaca sukcesy spolka oferuje posade dla pracownika w dziale wspomagania umow. Nasza firma swiadczy szeroki zakres uslug na rynku wspomagania umow i umow serwisowych w zakresie logistyki i dostawy towarow. Wynagrodzenie zasadnicze pracownika wynosi 2000 euro plus premia.

Podczas kursu naucza sie Panstwo:

- Pracy z umowami

- Realizacji zawierania umow

- Zawierania umow na poziomie dokumentacji

- Zawierania umow na poziomie transakcji

- Pracy z pomoca nowoczesnych narzedzi bankowosci

- Pracy z nowoczesnymi swiatowymi systemami transferu srodkow pienieznych

- Dokonywania przelewow za posrednictwem Western Union lub Money Gram

- Raz na dwa tygodnie wykonywania ewidencji kontraktow (z pomoca instrukcji menedzera)

W celu zakwalifikowania sie na dane stanowisko pracy nalezy:

- Przyslac nam swoj krotki zyciorys przez

- Nastepnie otrzymaja Panstwo od naszego menadzera formularz rejestracyjny, nalezy go wypelnic i odeslac do nas

- Nasz menedzer rozpatrzy Panstwa kandydature i w przypadku jej pozytywnego rozpatrzenia zaproponuje przejsc probny kurs (w trakcie kursu beda Panstwo dokladnie instruowani przez naszego menedzera)

Mamy nadzieje na pomyslna wspolprace z Panstwem!

Edytowane przez Claudii

Sądząc po wiadomościach wysłanych do mnie na pw osób jest b.dużo i będzie jeszcze więcej jak z tym nic nie zrobimy.Ale sama nic nie zdziałam potrzebuję mieć tutaj forum dyskusyjne ,wasze alarmy dotyczące tej sprawy to wtedy można by podsunąć to policji.

Dlatego wskazane jest aby osobuy oszukane tutaj się wypowiadały.