Claudii 22.07.2011 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Szajka podszywająca sie pod szwedzką firmę Nordicon zaczęła zwabiać ludzi w Polsce.Proponują super zarobki w zamian za nielegalne transfery pieniędzy do różnych krajów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 26.07.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Dlaczego nielegalne transfery? W Polsce już można transferować środki pieniężne do prawie wszystkich krajów świata. Więc wszytko od strony operacyjnej odbywa się legalnie. Tylko pewnie problem w tym, że źródło pochodzenia tych pieniędzy jest nieudokumentowane, co oznacza, że przy transferze środków za granicę wchodzimy w przepisy ustawy o praniu brudnych pieniędzy. Bez ingerencji tej ustawy można wysłać za granicę kwotę do równowartości 15 tys. euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 26.07.2011 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Dokładnie , chodzi o pranie brudnych pieniędzy.W polsce te transfery są jeszcze mało popularne, więc jak wpłacasz kwotę ok 10tys PLN przez Wester Union lub Money Gram co na własnej skórze doświadczylam to patrzą na ciebie jak na przestępcę zwłaszcza ,że transfer leci do Ukrainy.15tys Euro ale nie jednorazowo, tylko sumując. "Słup" bo taką rolę odegrałam, zanim wywęszyłam ,że to śmierdzi.Dlatego chciałam ostrzec osoby które napotkały na necie umowę o pracę na okres próbny z niby firmy Nordicon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukn 16.08.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Witam, Claudii czy mogę prosić o kontakt na moją prywatną skrzynkę email? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 22.08.2011 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 (edytowane) Oszuści nadal działają ,rozsyłając takie maile.Tyle że pewnie zmienili firmę pod którą się podszywają, próbuję wywęszyć pod jaką. Serdecznie witamy! Nowoczesna i odnoszaca sukcesy spolka oferuje posade dla pracownika w dziale wspomagania umow. Nasza firma swiadczy szeroki zakres uslug na rynku wspomagania umow i umow serwisowych w zakresie logistyki i dostawy towarow. Wynagrodzenie zasadnicze pracownika wynosi 2000 euro plus premia. Podczas kursu naucza sie Panstwo:- Pracy z umowami- Realizacji zawierania umow- Zawierania umow na poziomie dokumentacji- Zawierania umow na poziomie transakcji- Pracy z pomoca nowoczesnych narzedzi bankowosci- Pracy z nowoczesnymi swiatowymi systemami transferu srodkow pienieznych- Dokonywania przelewow za posrednictwem Western Union lub Money Gram- Raz na dwa tygodnie wykonywania ewidencji kontraktow (z pomoca instrukcji menedzera) W celu zakwalifikowania sie na dane stanowisko pracy nalezy:- Przyslac nam swoj krotki zyciorys przez - Nastepnie otrzymaja Panstwo od naszego menadzera formularz rejestracyjny, nalezy go wypelnic i odeslac do nas- Nasz menedzer rozpatrzy Panstwa kandydature i w przypadku jej pozytywnego rozpatrzenia zaproponuje przejsc probny kurs (w trakcie kursu beda Panstwo dokladnie instruowani przez naszego menedzera) Mamy nadzieje na pomyslna wspolprace z Panstwem! Edytowane 26 Sierpnia 2011 przez Claudii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 26.08.2011 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 bardzo proszę osoby ,które piszą do mnie w tej sprawie na pw aby tutaj przebiegała dyskusja.Nagłośni to sprawę a inni będą mogli uzyskać informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikita1 26.08.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Może być też tak że słup przesyła przez WU pieniądze ze swojego konta, które dostał bo ktoś komuś się po prostu włamał na konto koniem trojańskim.I wtedy podchodzi to pod paserstwo (2 lata pozbawienia wolności). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panib 02.09.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Pewnie wiele osób dało się nabrać. Wszystko wygląda na legalne. Gdyby płacili ludziom tak, jak obiecują to pewnie nikt nie robiłby szumu wokół tej sprawy. Internet jest niebezpieczny, można naprawdę stać się ofiarą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 02.09.2011 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Sądząc po wiadomościach wysłanych do mnie na pw osób jest b.dużo i będzie jeszcze więcej jak z tym nic nie zrobimy.Ale sama nic nie zdziałam potrzebuję mieć tutaj forum dyskusyjne ,wasze alarmy dotyczące tej sprawy to wtedy można by podsunąć to policji.Dlatego wskazane jest aby osobuy oszukane tutaj się wypowiadały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 02.09.2011 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 ps.może porównamy nr kont z których przychodzi kasa a leci do Ukrainy do niejakiej Iryny Korolko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchewkowa 02.09.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 czy to jest przykladowe ogloszenie?http://www.praca-malopolskie.pl/oferta/6903178,Przedstawiciel+departamentu+platnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 02.09.2011 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 tak, ale oprócz tego takie maile jak napisałam powyżej rozsyłają po różnych firmach ,do mojej pracy az 2x wysłali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majka37178 06.09.2011 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 a na jakiej podstawie twierdzisz że to oszuści pracowałaś dla nich i nagle co się takiego stało że stwierdzasz takie coś? dostałaś obiecane wynagrodzenie? podpisałaś z nimi umowę o pracę? Ile zrobiłaś transferów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 06.09.2011 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 a na takiej ,że wysłalm umowę do prawdziwej firmy Nordicon i niestety ale oni nie rekrutują ludzi a umowa absolutnie nie została przez nich stworzona i podpisana.No ale cóż niektórzy się łudzą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowynaforum1 11.09.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 W dniu dzisiejszym przyszła mi oferta od niby Nordicon ale wszystkie papiery przyszły od EXON Mobil a pod mailem podpisał się p.Michael Hill jesli trzeba mogę to komus przesłać !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dor16 13.09.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Ja otrzymałam propozycję takiej współpracy i proszę o informacje od osób, które nawiązały taką współpracę. nie bardzo jestem w stanie uwierzyć,że otrzymam taką gotówkę, coś mi nie pasuje, czekam na informacje, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 13.09.2011 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 umowę podpisałam,zlecenie wykonałam ale o wynagrodzeniu nie ma co marzyć ,no chyba że się ich wycwani i nie wykona transferu.. przecież umowa nie obowiązuje a szajka nie będzie sie prawnie domagać kasy bo pewnie nie chcą się ujawniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 13.09.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 czytam i jakoś nie jestem w stanie zrozumieć. Uczestniczysz w praniu brudnej kasy i masz zmartwienie że nie dostałas wynagrodzenia? Wyprowadź mnie z błędu jeśli czego nie zrozumiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 13.09.2011 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 przeczytaj dokładnie od początki to zrozumiesz .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 13.09.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 przeczytałem i tak to dla mnie wyglada. Praca polegająca na transferowaniu kasy która przylatuje nie wiadomo skąd. Dobrze zrozumiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts