fotohobby 17.02.2017 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Moją łazienkę potrafi ogrzać tylko podłogówka.Mam tam też drabinkę wpiętą, jak kolejną pętlę podłogówki.Też coś tam grzeje, ale ważniejsze, ze ma też grzałkę, z której korzystamy w okolicy pażdziernika, kwietnia, kiedy ogrzewanie nie zawsze jeszcze (już) dziala, a chcemy mieć w łazience o 1-2C cieplej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 17.02.2017 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Aga - ja osobiście mam tę drabinkę na temperaturze podłogówkowej. Ręczniki schną pewnie trochę szybciej...znam takie osoby które nie mają takiego dodatkowego grzejnika, czytałem też o osobach, które do takiego grzejnika maja dodatkową grzalkę, którą włączają w sezonie letnim (właśnie żeby ręczniki lepiej schły). Pewnie wszystko zależy do sprawnej wentylacji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 17.02.2017 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Mam na myśli ten w łazience. Nie chcę dla jednego grzejnika komplikować układu (drugi obieg), nie mówiąc już o aspekcie finansowym. Natomiast grzejnik podłączony pod tą samą temperaturę co podłogówka w zasadzie chyba nie ma sensu? Ręczniki wyschną i bez niego, dogrzewanie letnią wodą - nie sądzę. Może w ogóle olać tą drabinkę i zrobić w łazience samą podłogówkę? Czy ktoś tak ma? A czym będziesz grzała? Łazienki są dużo mniejsze od innych pomieszczeń i często może być za mała moc ogrzewania podłogowego i dlatego dokłada się grzejnik. Można też zastosować ogrzewanie ścienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 17.02.2017 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Podnoszę, aby nie tworzyć nowego tematu. Absolutnie nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat: Czy ktoś przy podłogówce rezygnuje zupełnie z grzejników??? Mam na myśli ten w łazience. Nie chcę dla jednego grzejnika komplikować układu (drugi obieg), nie mówiąc już o aspekcie finansowym. Natomiast grzejnik podłączony pod tą samą temperaturę co podłogówka w zasadzie chyba nie ma sensu? Ręczniki wyschną i bez niego, dogrzewanie letnią wodą - nie sądzę. Może w ogóle olać tą drabinkę i zrobić w łazience samą podłogówkę? Czy ktoś tak ma? Przecież kto powiedział że układ musi być skomplikowany , da się prosto zrobić , od kotła wychodzi rura i zanim ta rura dojdzie do mieszacza podłogówki to ma temp strzelam 60st i w nią wpinasz kaloryfery jakie tam chcesz a reszta działa jak ma działać , ja tak mam i wszystko działa jak w zegarku a najbliższy kaloryfer w przedpokoju (nie szło dać podłogówki ) mógłby w zasadzie służyć jako ochrona powrotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 17.02.2017 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Bo ty grzejesz węglem, inni niekoniecznie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 17.02.2017 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Polecam grzejnik, drabinka z grzałką elektryczną bez łączenia z OC. W całym domu podłogówka , w 3 łazienkach drabinki - grzane praktycznie tylko do suszenia ręczników - sprawdzone działa 4 lata bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 17.02.2017 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi! Ogrzewanie gazem, powierzchnia podłogi łazienki ~13 m2, poddasze. To jeszcze takie pytanie, załóżmy, że mam grzejnik w normalnym obiegu podłogówki, z wbudowaną grzałką elektryczną, czy podczas pracy całej podłogówki mogę sobie ten grzejnik zakręcić i podłączyć do prądu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 17.02.2017 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi! Ogrzewanie gazem, powierzchnia podłogi łazienki ~13 m2, poddasze. To jeszcze takie pytanie, załóżmy, że mam grzejnik w normalnym obiegu podłogówki, z wbudowaną grzałką elektryczną, czy podczas pracy całej podłogówki mogę sobie ten grzejnik zakręcić i podłączyć do prądu? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 17.02.2017 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Świetnie, dzięki, no to jedna rozkminka z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 17.02.2017 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Możesz się pochwalić jakie rozdzielacze będziesz mieć do podłogówki? Pytam się, bo mogę mieć obawy, że ktoś wstawi Ci rozdzielacze z mieszaczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 18.02.2017 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 (edytowane) Wojtek, nie wiem, nie mam pojęcia, w parę rzeczy na budowie wnikam, ale specyfika instalacji mnie przerasta. Na wycenie mam napisane 'rozdzielacze z rotometrami'. Edytowane 18 Lutego 2017 przez Aga-Białystok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 19.02.2017 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Ja drabinki mam wpięte w obieg bojlera grzeją w momencie grzania bojlera i jak elektroniczna głowica termostatyczna pozwoli:) A że ekogroszek to boiler działa jk ochrona powrotu więce pompa CWU chodzi często i niema problemu. W okresie przejściowym wystarczy w określonej godzin podbicie na bojlerze aby grzały drabinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 19.02.2017 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Wojtek, nie wiem, nie mam pojęcia, w parę rzeczy na budowie wnikam, ale specyfika instalacji mnie przerasta. Na wycenie mam napisane 'rozdzielacze z rotometrami'. Aga odezwij się na pw to coś może podpowiem jak nie kumasz, lepiej wcześniej niż za późno dodałem: kórcze, nie zauważyłem, że miałem swój mały jubileusz "1000" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 19.02.2017 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Aga odezwij się na pw to coś może podpowiem jak nie kumasz, lepiej wcześniej niż za późno dodałem: kórcze, nie zauważyłem, że miałem swój mały jubileusz "1000" Kurcze, nie "kórcze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 19.02.2017 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Kurcze, nie "kórcze" I popsułeś mu jubileusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 20.02.2017 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 I popsułeś mu jubileusz Może dociągnę do następnego, kórcze Asolt to tak specjalnie, od "święta". Muszę się mocniej rozluźnić, bo na co dzień jestem za sztywny ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts