A-Agata 22.07.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Witam,mam problem z malowaniem scian - mam na scianach farbe lateksową i chcę ją zamalować akrylową. No i wylazły plamy/ciapy. Narazie było to 1 malowanie, wiec pewnie jeszcze 1-2 i bedzie ok, ale pewnie będzie ten sam problem na pozostałych ścianach - jak przygotować te ściany, żeby problem był mniejszy? Czy zmyć te ściany i zdrapać starą farbę? Czy zastosować jakiś podkład? może wymalować je akrylem na biało i to potraktować jako podkład?Prośba o wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 22.07.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 maluj do skutku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 22.07.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Farby mogą się "gryżć". Rozwiązaniem jest zdrapać starą uzupełnić ubytki w ścianie, zagruntować i malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 24.07.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Jako podkładu użyj farby gruntującej, wystarczy taka od śnieżki. Powinno pomóc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts