bald61 22.07.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 stwierdziłem u kolegi w nowo wybudowanym domu brak izolacji poziomej pomiędzy ławą a fundamentem . dom bez podpiwniczenia . fundament wymurowany z bloczków betonowych . dom znajduje się w lesie , czyli podłoże piaszczyste . dom stoi 6 do 10 metrów od wysokiej skarpy. po rozmowie z architektem , który miał nadzór nad budową okazało się , że w takim gruncie nie potrzeba izolacji / natomiast w projekcie narysował izolację dwa razy papa na lepiku / problem? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 22.07.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 NIe ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bald61 23.07.2011 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 może więcej w tym temacie skoro architekt projektował cały dom od podstaw i uwzględnił izolację poziomą a po zakończeniu budowy zmienia zdanie to chyba coś tu nie gra.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 23.07.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Jeśłi kierownik budowy i wykonawca wykonali coś niezgodnie z projektem to niech to potwierdzą ( najlepiej na piśmie ) że w/g nich brak izolacji pomiędzy ławą a fundamentem nie ma znaczenia . W razie problemów z fundametem po zimie może ich obu pociągnąc do odpowiedzialności ( w końcu za coś pieniadze od kolegi dostają ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 23.07.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 może więcej w tym temacie skoro architekt projektował cały dom od podstaw i uwzględnił izolację poziomą a po zakończeniu budowy zmienia zdanie to chyba coś tu nie gra.pozdrawiam. Ale to chyba powinieneś zapytac TEGO architekta a nie na forum szukac odpowiedzi. Wg mnie w 9na 10 budynkow bez piwnic izolacja na ławie jest zbędna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 23.07.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Wg mnie w 9na 10 budynkow bez piwnic izolacja na ławie jest zbędna. A dasz to na piśmie z gwarancją naprawy na Twój koszt w przypadku problemów z przemarzającym funamentem ? Jeśli tak myslę że będziesz miał sporo chętnych do zaoszczędznia na izolacji , w razie czego jestem pierwszy ( warunki geologiczne wyśle na priva ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 23.07.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 A dasz to na piśmie z gwarancją naprawy na Twój koszt w przypadku problemów z przemarzającym funamentem ? Jeśli tak myslę że będziesz miał sporo chętnych do zaoszczędznia na izolacji , w razie czego jestem pierwszy ( warunki geologiczne wyśle na priva ). Bywa że daje to na "piśmie" i do tej pory nie bylo reklamacji. Nie świadcze usług przez FM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 23.07.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Bywa że daje to na "piśmie" i do tej pory nie bylo reklamacji. Nie świadcze usług przez FM. Pomiędzy ,,bywa że daję to na piśmie '' a ,, w 9na 10 budynkow bez piwnic izolacja na ławie jest zbędna'' jest ,,drobna'' róźnica ( ,prawie jak Elvis'' ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 23.07.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Pomiędzy ,,bywa że daję to na piśmie '' a ,, w 9na 10 budynkow bez piwnic izolacja na ławie jest zbędna'' jest ,,drobna'' róźnica ( ,prawie jak Elvis'' ). ??? Bywa że daje = X; z tego weż 9/10 bez izolacji reszte sobie porachuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 24.07.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Jakoś dziwnie jestem pewien że nie dałbyś gwrancjji na piśmie ( z odpowiedzialnościa finansową ) tym 9/10 którzy idąc za Twoją radą zrezygnowaliby z izolacji pomiedzy ławą fundamentową a fundamentem. Podsumowując : bajasz WAŚĆ I TYLE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bald61 24.07.2011 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Ale to chyba powinieneś zapytac TEGO architekta a nie na forum szukac odpowiedzi. Wg mnie w 9na 10 budynkow bez piwnic izolacja na ławie jest zbędna. a może by nie dawać izolacji pomiędzy fundamentem a ścianą i pod posadzki . bo po co? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 24.07.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Piękna wspaniała suchutka polana na środku której, leży kamień. Pytanie pod kamieniem będzie sucho czy mokro, a jak kamień będzie jeszcze większy? Dalej ktoś twierdzi, że izolacja jest zbędna. Kolega jajmar da Ci na piśmie że 9/10 kamieni będzie suchych i woogóle to się czepiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bald61 24.07.2011 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Ale to chyba powinieneś zapytac TEGO architekta a nie na forum szukac odpowiedzi. Wg mnie w 9na 10 budynkow bez piwnic izolacja na ławie jest zbędna. może krótko opiszesz według jakiego klucza buduje się dom z izolacją lub bez bo chyba nie według dziecięcej wyliczanki. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts