hendrix 22.07.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Witam.Przeglądając forum spodobał mi się sufit podwieszany (belka oświetleniowa) z wyprofilowanymi łukami.Jeżeli ktoś ma doświadczenie w tym temacie będę wdzięczny za pomoc.Wykonywałem już prosty sufit podwieszany, natomiast z łukami nie wiem jak się do tego zabrać.Jeżeli ktoś wie jak bezboleśnie sie do tego zabrać lub ma fotki samej konstrukcji to proszę o poradę... http://i283.photobucket.com/albums/kk312/alherm/Remont/pokoj1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 29.07.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Na początku najważniejszą rzeczą to jest zrobić sobie szablon aby łuki można było narysować na suficie i na płycie tak aby były identyczne.Do tego zwykły profil ud 30 ponacinany na dwóch ściankach dzięki czemu można go będzie wyginać jak się chce no i płyta 6 do gięcia.Rysujemy łuki na na suficie przykręcamy gęsto dając kołki profil a resztę konstrukcji robimy jak standardowy sufit. to samo na płytach ułożonych na podłodze pod miejscem podwieszenia, przykładamy szablon rysujemy łuki i przykręcamy profil gęsto śrubami dzięki czemu będzie na się lepiej profilowało owe łuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts