Aime 23.07.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 To mój pierwszy post na tym forum, więc witam. Mamy już upatrzoną działkę i jesteśmy na nią zdecydowani. Jeszcze w poniedziałek chcę podjechać do UG. Na pewno zapytam o to czy działka stoi na terenach zalewowych i jaki jest plan zagospodarowania przestrzennego okolicy. O co jeszcze pytać bo nic mi do głowy więcej nie przychodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 23.07.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 jeżeli sąsiednie działki nie są zabudowaneto jakie mają przeznaczenieczy w pobliżu nie nie planują jakiejś drogi itp jak z dostępem do drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aime 24.07.2011 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Już sobie zapisałam, natomiast mam inny problem. Przeglądałam właśnie Księgę Wieczystą i zupełnie nie rozumiem gdzie mam czego szukać. Póki co jestem tylko pewna jednego, że właściciel działki jest jeden i jest nim ten sprzedający.W KW jest zapis, że są to grunty orne, sprzedający mówił, że to działka budowlana, ma wydane warunki zabudowy. Czy ja mogę w takim razie postawić na niej dom, czy będę musiała jeszcze ją przekształcać?W dziale III (Prawa, roszczenia i ograniczenia) nie ma żadnych wpisów, to znaczy, że działka nie ma np służebnoci dojazdu i innych ograniczeń?Z KW widzę, że na działce ciąży hipoteka. Czy to powinno mnie zaniepokoić, cy po prostu hipoteka przejdzie na nasz bank po zakupie dziaki (też bierzemy na nią kredyt)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 24.07.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 jak na działkę jest hipoteka to bank wam nie da kredytuchyba, że sprzedający spłaci tą hipotekę kasą za działkęale na to musi się zgodzić wasz banktrochę czekania na to jest my teraz zmienialiśmy banki mamy trzy miesięczne opóźnienie w budowiebędziesz musiała odrolnić część na której postawisz domdo 5 ar to jest darmowerównież tak mieliśmyw WZ pisało, że działka budowlananie trzeba odralniaćpapiery poszły do starostwai niestety zostały cofniętebo musieliśmy odrolnić te 5 ar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aime 24.07.2011 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Ale to w UG mogę się dowiedzieć jutro dokładnie jakie jest przeznaczenie tej działki, czy budowlana czy rolna czy jeszcze jakaś inna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 24.07.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 zobacz co pisze w WZw UG również można się tego dowiedziećdużo zależy jakiej klasy są to gruntynajważniejsze to czy pasują wam WZmacie już wybrany jakiś projekt ?my musieliśmy obrócić dom o 90 stopniponieważ mamy zapisże ściana frontowa nie może przekroczyć 12 mprzeczytać uważnie WZporównać z projektami domów, które wam najbardziej odpowiadająi najważniejsze na które was staćjaki dachile od drogi/granicy linia zabudowyczy jest ona sztywnajaki wysoki itpto wszystko pisze w WZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts