franelka1 27.09.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 I ja się pochwalę. Jutro lejemy strop parteru. Mamy pięknie wymurowane ściany parteru, a reszta musi poczekać do wiosny. Dachu niestety nie uda się zrobić w tym roku, więc poddasza nie zaczynamy, bo nie da sie zabezpieczyć murów przed zimą. A jak zamierzacie zabezpieczyć strop na zimę? Słyszałam, że trzeba przykryć folią, ale tak żeby odstawała na boki i żeby woda nie lała się po ścianach. Pozdrawiam, F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 27.09.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Tak, strop przykryjemy folią, zapas będzie sobie "wisial". Całość zamierzamy obciążyć, żeby wiatr nie porwał. Mam nadzieję, że nic po zimie się nie zniszczy. A z wiosną- ruszamy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annd 28.09.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Witaj an/nd, my jestesmy dokladnie na tym samym etapie co Wy (PnB) i tez planujemy ewentualnie stan zero w tym roku ale ja mam spore obawy(a ode mnie udzielilo sie mojemu mezowi) co do pogody, bo w polowie pazdziernika to nigdy nie wiadomo jaka bedzie a pakowac sie w klopoty i podwojne koszty nie chcemy. A jak z Wami, nie boicie sie, ze mrozy i deszcze zastana Was w trakcie prac i popsuja plany? Na razie to głównie boimy się, że nie uda nam się z żadnym wykonawcą do zimy dogadać Jeśli to się opóźni, to może rzeczywiście trzeba się będzie zastanowić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 28.09.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Dzis ubili piasek i zrobili przepusty pod kanalizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedziowniki 30.09.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Witam, U nas prace pełną parą, humus zdjęty kopaliśmy aż do piachu czyli na 1,2 głębokości. Od jutra zbrojenie, na początku tygodnia leją ławy. Plan stan surowy otwarty przed zimą Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 30.09.2011 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Witam, U nas prace pełną parą, humus zdjęty kopaliśmy aż do piachu czyli na 1,2 głębokości. Od jutra zbrojenie, na początku tygodnia leją ławy. Plan stan surowy otwarty przed zimą Pozdrawiam trzymam za Was wszystkich kciuki !! sam jestem w podobnej sytuacji - obecnie przestój - jeszcze 2 tyg a później mury do góry ... ależ nie mogę się doczekać ... a czas tak jakoś nagle powoli mija ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 30.09.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Zbrojenie z siatki polozone chudziak wylany (koszt calego fundamentu z wykopami geodeta i robocizna bez ocieplenia 26ty brutto)W srode zaczynaja stawiac scianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsy1977 01.10.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Witam Ja też poproszę przyjąć mnie do grona rozpoczynających:) Na ten moment mam PnB, od dwóch dni skrzynkę z energią na "polu":) jutro będzie spotkanie z murarzem i rozmowa o konkretach i planach na drugi tydz października (podobno wtedy ma zacząć).w przyszłym tygodniu geodeta ma wyznaczyć budynek.Wreszcie coś się dzieje. Plan był na ten rok stan SSO ale nasz architekt pozawalał wszystkie terminy:( Budujemy zmodyfikowanego Gracjana 2. Mam pytanie odnośnie fundamentów. Czy izolujecie wylaną ławę czy tylko ścianę fund z bloczków? chodzi mi o izolację pionową bo poziomą to wiem, że trzeba zrobić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 01.10.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Ja robilem tylko scianki fund. w zupelnosci wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ywis 02.10.2011 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Witajcie,u mnie w przyszłym tygodniu leję płytę. Potem ścianki kolankowe i więźba. Zastanawiam się już dziś czym impregnować więżbę. Jest juz nacięta i nie wiem jak ją przygotować. Póki mam trochę czasu, żeby z nią zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volvofanatyk 02.10.2011 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Witam wszystkich.Znalazłem się tu,choc miało,byc inaczej,miałem przejąc stary dom,lecz niestety, stare dobre przysłowie:,, z rodziną dobrze wychodzi sie na zdjęciach,,,, . Więc tak, mam na imie Łukasz jestem z Radomia,planujemy z żoną budowę domu na wsi,co do projektu nie mamy jeszcze itp, lecz myślimy i parterowym domku, z poddaszem, budowa etapami.Znalazłem takie oto pustaki co powiecie o budowie z takiego materiału ??????http://allegro.pl/pustaki-betonowe-20x20x40-ms-pustak-scienny-i1841226568.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 02.10.2011 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Znalazłem takie oto pustaki co powiecie o budowie z takiego materiału ?????? http://allegro.pl/pustaki-betonowe-20x20x40-ms-pustak-scienny-i1841226568.html zimny, wilgotny, kiepsko izolujacy kolejnosc w wyborze produktow 1. BK 2. silikat 3. drewno/ bale 4. pustaki ceramiczne 5. pustaki betonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volvofanatyk 02.10.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 (edytowane) a jak by dac leprze ocieplenie??wentylację itp? Edytowane 2 Października 2011 przez volvofanatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 02.10.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Daj sobie spokuj z nimi kup silke (mnie wyszla 48zl m2 bez kleju) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hary2006 02.10.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 w tym tygodniu będziemy mieli PNB, jak myślicie warto jeszcze zaczynać w tym roku? myślałem żeby chociaż fundamenty zalać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsy1977 02.10.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 zimny, wilgotny, kiepsko izolujacy kolejnosc w wyborze produktow 1. BK 2. silikat 3. drewno/ bale 4. pustaki ceramiczne 5. pustaki betonowe Zapomniałeś dodać keramzytobetonu mam prośbę oświećcie mnie, czy chudziaka wylewa się do wysokości ściany fundamentowej? jeśli tak, i jeśli na chudziaku stawia się ścianki działowe to jak potem je dobrze ocieplić i zaizolować? trzeba z izolacją wchodzić na ściany? ale to przecież głupota bo mury będą podciągały wilgoć. Mój majster powiedział, że na chudziaku stawia się działówki. No i jestem trochę zamotana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsy1977 02.10.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Hary2006 dobrze myślisz, zawsze to jakiś krok do przodu a poza tym fundamenty trochę się ułożą. My bardzo chcieliśmy SSo żeby wyschło przez zimę i nieco osiadło ale raczej jest to już nierealne:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 04.10.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 To i ja się przywitam Właśnie się dowiedziałam,że od wczoraj mamy te upragnione trzy litery: p n b I teraz muszę zaczarować pogodę,żeby chociaż pierwszy etap-fundamenty -zrobić przed zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziuby 04.10.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Zaczaruj ja dobrze, bo i my liczymy na dobra, bezdeszczowa pogode:) Trzymam za siebie i wszystkich kciuki, cobysmy zdazyli w tym roku chociaz "wygrzebac" sie z ziemi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 04.10.2011 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Luzik zdazycie mi fundamentu z zalalnym chudziakiem bez ocieplenia w 6 dni ekipa 5 ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts