hary2006 06.10.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 trochę mnie pocieszyliście że nie jesteśmy sami z tematem rozpoczecia budowy jeszcze w tym roku, w takim razie pięknej pogody wam/nam życzę i trzymam za was wszystkich kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 07.10.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 nasze plany zrobienia w tym roku fundamentów spaliły na panewcehttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0what.gif nasza ekipa budowlana miała wypadek na innej budowie, i dwóch kolesi leży w szpitalu w złym stanie...mają pozaczynane budowy, nie ma kto pracować... porażka:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 09.10.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Dołączę do tematu.O tej porze nasz domek powinien juz stac w calości. Niestety jak to w zyciu bywa wszystko idzie wolniej niz powinno. Mamy wiec jedynie wylaną płytę fundamentową. Silikaty juz stoją na dzialce i czekaja na murarzy, ktorzy maja sie pojawic jutro lub pojutrze. Ekipa ma wymurowac sciany i zrobic strop zelbetowy. Podejrzewam, ze na tym sie skonczy, bo pogoda nie pozwoli brnac dalej. Okaze się na kilka tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedziowniki 12.10.2011 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Witam, Witam nowe osoby U nas stan zero skończony, chudziak wylali wczoraj jutro przywożą solbet i od piątku jedziemy do góry. I w końcu podpisujemy umowę o kredyt w CHF ( mamy magika jako doradcę). Ogólnie to współczuję chłopakom którzy budują nam dom, każdego dnia któreś z nas nad nimi stoi nie to że ich pilnujemy ale to tak z ciekawości:)) Oczywiście nie obyło się bez problemów, ponieważ architektka nie zaprojektowała ław pod kominy i ściany nośne. Na szczęście chłopcy zaproponowali że zrobią dodatkowe zbrojenie ale już na ubitym piachu i zaleją poduchy z B20. Ogólnie działka jest totalnie zryta przez koparę a po ostatnich deszczach jest mega błoto. Ale i tak się cieszymy Życzymy długiej i słonecznej jesieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 12.10.2011 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 bedziowniki - super sprawa brac kredyt w CHF przy takim franku - mam nadzieje ze na dobre Ci to wyjdzie!!! - bo w perspektywie lat bedziesz go splacal srednio wg kursu 2,8-3 zl u mnie tez krajobraz ksiezycowy po kopaniu przylacza wody i po niewyrownanym terenie z wykopu dołka pod płytę fundamentową - dziś jade zamawiać bloczki i od poniedziałku jedziemy z murami wszytskim zaczynajacym i nowym zycze POWODZENIA i trzymamy kciuki za Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andakosy 19.10.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 U nas chłopaki kończą ściany parteru.Budujemy tyle ile się da w tym roku.Stan surowy zamknięty przed zimą ma być, a przez zimę będą prowadzone prace wewnątrz domu.A na wiosnę ocieplenie i zagospodarowanie terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 19.10.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 U nas chłopaki kończą ściany parteru.Budujemy tyle ile się da w tym roku.Stan surowy zamknięty przed zimą ma być, a przez zimę będą prowadzone prace wewnątrz domu.A na wiosnę ocieplenie i zagospodarowanie terenu. my tak samo jutro zalewamy strop dziś robią szalunki na balkonach na początek listopada mamy zamówiony dach i mam nadzieję że za miesiąc będzie stan surowy otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena8 19.10.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Witam My też zaczynamy budowę naszego domku jeszcze w tym roku Plan na ten rok to oczywiście stan 0 W przyszłym tygodniu wylewamy płytę fundamentową. Życzę wszystkim pięknej pogody i bezproblemowej realizacji planów na ten rok Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 19.10.2011 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 nam właśnie mury rosną http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=80153&d=1319048616 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=80152&d=1319048612 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=80154&d=1319048620 magdalena8 - nie zapomnij o odpowiednim uziomie płyty .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 20.10.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 (edytowane) DomPasywny, mury ladnie rosna. My jestesmy na podobnym etapie - dwie sciany zewnetrzne sa juz gotowe, dwie ostatnie sie koncza. Mysle, ze jutro chlopaki beda zabierac sie juz za sciany wewnetrzne. Oby zdazyc ze stropem! Edytowane 20 Października 2011 przez rania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedziowniki 22.10.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Zdążymy, zdążymy nie ma innej opcji Ja codziennie rano odpalam pogodę i się modlę Nasze ściany też kończą się murować, w przyszłym tygodniu zalewamy strop. Czy ktoś z Was myślał o wylewkach samopoziomujących anhydrytowych z agilli sa? Na całym dole będziemy mieli ogrzewanie podłogowe i wykonawca namawia nas na te wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 22.10.2011 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Zdążymy, zdążymy nie ma innej opcji Ja codziennie rano odpalam pogodę i się modlę Nasze ściany też kończą się murować, w przyszłym tygodniu zalewamy strop. Czy ktoś z Was myślał o wylewkach samopoziomujących anhydrytowych z agilli sa? Na całym dole będziemy mieli ogrzewanie podłogowe i wykonawca namawia nas na te wylewki. musimy zdążyć ... nie ma innego wyjścia , na początek przyszłego tygodnia zapowiadana jest ładna pogoda ... niestety dziś i poniedziałek budowa stoi - w mojej ekipie jest 4 braci (w śród nich właściciel firmy) - jeden poszedł zwiedzać hades co do wylewek - u mnie na całym parterze na 90% będzie wylewka samopoziomująca - w niej ogrzewanie podłogowe elektryczne - tylko nie wiem / nie sprawdzałem ile CM będę wylewał - max 4-5 i nie wiem jakiej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 26.10.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Dzis strop zalali. Przerwa do 02.11.11 i jazda dalej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedziowniki 27.10.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 U nas zalewają w sobotę, dzisiaj kończą szalowanie i biorą się za zbrojenie a główny cieśla robi schody Czy zamknięcie budynku oknami i drzwiami w grudniu to dobry pomysł? Gro moich klientów zamyka domy zaraz po wybudowaniu ale sama ze swoim mam wątpliwości Chcielibyśmy przez zimę zrobić wszystkie instalacje a troszkę zimno bez okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 27.10.2011 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 u nas w piątek powinni zacząć szalować i wylewanie stropu przewidziane jest na środę lub czwartek za tydzień ja wstawiam okna i drzwi - jeśli tylko pogoda pozwoli - musi być 5 stopni na + do ciepłego montażu - okna zawsze mozna uchylone pozostawić jeśli ktoś ma obawy że nie wyschnie i będzie wilgoć Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedziowniki 27.10.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 w warstwie ocieplenia pewnie na profilach 9 cm? Ja raczej tradycyjny montaż sobie zaserwuję, zrobię węgarki ze styropianu ew przylepię folie, okna wstawię 3 szybowe i jakoś będzie, w każdym pomieszczeniu wrzucę nawiewnik higro i będzie się wietrzyć przez zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 27.10.2011 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 okna 82 mm wysunięte 7 cm , po co Ci jakieś nawiewniki ?? chcesz żeby nimi uciekało ciepło ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedziowniki 28.10.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Nie chcę zrobić z domu termosu, nie mam rekuperatora a wentylacja grawitacyjna jest tylko w łazienkach, kuchni i w salonie przy kominku. Aby grawitacja działała skądś to powietrze musi się dostawać do budynku. Dlatego w każdym pokoju na górze chcę dać jeden nawiewnik, jeden w gabinecie na dole, w salonie niestety nie mogę bo w drzwiach przesuwnych się nie da a w kuchni znów niewskazane więc w sumie tylko na górze będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 28.10.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 U nas ściany praktycznie wymurowane, strop zaszalowany, chłopaki kreca zbrojenie. Zalewamy w przyszlym tygodniu, kiedy dokladnie - zobaczymy. My raczej sobie darujemy wstawianie okien przed zima. Bedziemy polowac na najciekawsza zimowa promocje okienna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 28.10.2011 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 (edytowane) U nas ściany praktycznie wymurowane, strop zaszalowany, chłopaki kreca zbrojenie. Zalewamy w przyszlym tygodniu, kiedy dokladnie - zobaczymy. My raczej sobie darujemy wstawianie okien przed zima. Bedziemy polowac na najciekawsza zimowa promocje okienna pewnie przy tańszych oknach takie promocje będą - u mnie na 90% nie ma to znaczenia kiedy zamawiam u mnie montaż wymaga +5C mam obawy że przy takiej pięknej jesieni jak zima i mróz chycą to już nie puszczą - okna wstawimy ale nie uszczelnimy ich taśmami okna mam mieć koło 15 grudnia Edytowane 28 Października 2011 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts