mk64 24.07.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Witam.Mam strop drewniany z sufitem z płyt kartonowo-gipsowych. Chciałbym zamontować żyrandol ważący ok. 5 kg w tymże suficie. Wiem, że są specjalne kołki do mocowania w takim materiale. Czy wytrzymałość takiego połączenia jest wystarczająca, aby zastosować je w moim przypadku? Jakie i ile kołków użyć? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r7m8 24.07.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Odradzałbym mocowania żyrandola bezpośrednio w płycie GK ze względu na jego ciężar.W przypadku gdy płyty są zamocowane do profili metalowych najlepiej zastosować specjalny wieszak posiadający taką poprzeczkę skutecznie i pewnie go blokującą. Otwór, przez który przekładamy poprzeczkę należy bezwzględnie wykonać w miejscu metalowego profilu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk64 24.07.2011 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Dzięki za odzew. Widzę, że będę musiał zrezygnować z tego żyrandola, bo sufit mam już wykończony a montaż wieszaka, o którym piszesz pewnie wiązałby się z małą demolką... Czy możesz mi jeszcze napisać, jaki max ciężar można mocować do sufitu k-g na jednym kołku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r7m8 24.07.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Jaka tam demolka, bez przesady;) Wyszukujesz miejsce gdzie masz pod płytą profil, bierzesz wiertarkę i wiercisz wiertłem do metalu odpowiedni otwór.Przetykasz przez niego wieszak, taki jak ten pierwszy w linku poniżej i gotowe.Najlepiej by było wieszak zamocować możliwie najbliżej punktu mocowania profilu. LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk64 24.07.2011 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk64 24.07.2011 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Dzięki za odzew, ale tę molly można mocować do samej płyty czy trzeba do profilu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts