antech 13.08.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Musisz zamawiać tak aby było wystarczajaco. Na ławy wejdzie z 20 m3, umawiasz sie tak że przywożą dwie gruszki np. po 9 m3 i gdy wyleja drugą to dowioza 3 tyle ile potrzeba, jeżeli będziesz lał pompą to poproś o ocene gościa od pompy, on swoja praktyka pomyli się może o 0,5 m3 w dowózce.Oczywiście zawsze planuj co robić z nadwyzka betonu..ja akurat sie umawiam tak że to co zostaje oni zabieraja na inna budowe, ale już kilka ładnych lat współpracuję z nimi więc tak moge, w Twoim przypadku zrób jak pisze przedmówca, jakis podjazd przyszły, może taras, może schody..coś znajdziesz aby było ok, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 13.08.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Wbrew pozorom można policzyć całkiem dokładnie +/- 1m^3. Lepiej ciut więcej i przygotować sobie miejsce na wylanie reszty np taras, schody ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 21.08.2011 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Policzyć zawsze można, a w 99% i tak zwykle zabraknie. Zawsze trzeba zamówić więcej bo ten 1m3 betoniarni jest zwykle mniejszy od tego geometrycznego(1mx1mx1m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 21.08.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Brakuje jak zamawia oszczędny inwestor - jak zamawia Kierownik Budowy to dolicza 10-15% do zamówienia właśnie z wymienionego przez Ciebie powodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 23.08.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Musisz zamawiać tak aby było wystarczajaco. Na ławy wejdzie z 20 m3, umawiasz sie tak że przywożą dwie gruszki np. po 9 m3 i gdy wyleja drugą to dowioza 3 tyle ile potrzeba, jeżeli będziesz lał pompą to poproś o ocene gościa od pompy, on swoja praktyka pomyli się może o 0,5 m3 w dowózce. Oczywiście zawsze planuj co robić z nadwyzka betonu..ja akurat sie umawiam tak że to co zostaje oni zabieraja na inna budowe, ale już kilka ładnych lat współpracuję z nimi więc tak moge, w Twoim przypadku zrób jak pisze przedmówca, jakis podjazd przyszły, może taras, może schody..coś znajdziesz aby było ok, Super. bardzo dziękuję Wam za pomoc. Mam z tyłu domu taras to wykopię go i ewentualną nadwyżkę tam wyleję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opel1719507797 29.04.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Witam wszystkich mój fundament to 14x9 wykopać na 120cm. szer.38cm. zrobić szalunki na 50cm. i lać z gruchy co o tym powiecie jestem przekonany do tego i będzie tanie niż wylać ławy a następnie bloczkiem wyciągnąć proszę o sugestie Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesz 01.05.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Witam wszystkich mój fundament to 14x9 wykopać na 120cm. szer.38cm. zrobić szalunki na 50cm. i lać z gruchy co o tym powiecie jestem przekonany do tego i będzie tanie niż wylać ławy a następnie bloczkiem wyciągnąć proszę o sugestie Jacek albo mam ciezki dzien w trakcie dlugiego weekendu, albo autor moglby bardziej zrozumiale pisac. Bo ni w zab nie wiem, co jest stwierdzeniem, a co wlasciwie pytaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts