boziczynka 25.07.2011 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 To mój pierwszy post na tym forum więc WITAM:) Mamy mały problem z przyszłym mężem. Mieszkamy w małym miasteczku, od roku prowadzimy stolarnie. Dom jest częściowo teściowej a częściowo dzieci (po rozwodzie ojciec rodziny zmarł) w piwnicy (a raczej na parterze bo to wysoka bardzo piwnica)stoi część maszyn. Kilka lat temu do wyjścia na podwórze bracia mojego narzeczonego dobudowali pomieszczenie przeznaczone na warsztat ma około 60m2 nie zgłaszali tego faktu nigdzie.W tej chwili warsztat należy do mojego narzeczonego (już rok prowadzi stolarstwo) natomiast ciągle jest za mało miejsca ponieważ firma rozwija się. musimy dobudować jeszcze jedno pomieszczenie też około 50-60m2. Natomiast teraz już chcemy zrobić to na zgłoszenie. Chcielibyśmy zgłosić tamten stary jak i ten nowy warsztat jako ....no właśnie jako co to zgłosić?? Co jest najtaniej i najszybciej załatwić???? do jesieni musimy to pozałatwiać i postawić.Proszę pomóżcie rozwiązać ten nietypowy problem dla mnie....bo u mnie w moim domu robiliśmy wszystko na zgłoszenie a tutaj taki problem.... Jeszcze jedno chciałam dodać ten nowy warsztat ma być jedną ścianą połączony do tego starego a stary połączony jest z domem.Z tego co się orientujemy to mojego narzeczonego ojciec posiadał pozwolenia na jakąś budowę ileś lat temu (ponieważ są tam jakieś fundamenty) jednak nie wiemy co i jak. a Tych dokumentów od tego nie możemy znaleźć. Bardzo proszę o porady jak ten problem rozwiązać????czy powiat zgodzi się na postawienie nowego budynku???przecież nie wiemy jaki jest plan zagospodarowania...dodam jeszcze ze konstrukcja jest drewniana, ściany z płyt kartonowo- gipsowych z dwóch stron i w środek ocieplenie. Proszę o porady Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchewkowa 03.08.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Na taka rozbudowe musi byc pozwolenie,czyli architekt,projekt,warunki itd.Zgloszenie czesci wybudowanej na dziko-ten sam proces.Tu masz,co,mozna robic na zgloszeniehttp://www.gunb.gov.pl/info/procedurybud/pozwolenie1_2_2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts