firemantom 25.07.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Witam. Jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość. Po ostatnich deszczach na suficie pojawiła się mokra plama. Dom był budowany pod koniec lat 70 więc posiada płaski dach docieplony (hehe) niestety szlaką. Zamierzam dach docieplić styropapą i na to oczywiście papa termozgrzewalna. I tutaj pojawia się problem. Co ze szlaką? Najprościej byłoby kłaść wszystko na stare pokrycie ale zakładam że skoro dach przeciekł to szlaka jest mokra i na dodatek stanowi dodatkowe obciążenie. Czy w takim przypadku rozbierać cały dach i wyrzucać szlakę czy może z biegiem czasu ona wyschnie? Czy ktoś się orientuje jakie są koszty pozbycia się szlaki z dachu? Czy zna ktoś może godnych polecenia dekarzy z okolic Gorzowa Wlkp.? Bardzo proszę o jakieś sugestie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firemantom 28.07.2011 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 31.07.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Jak usuniesz stare pokrycie to będziesz musiał wykonać wylewkę wyrównującą ze spadkiem i dopiero styropapę. Najlepiej więc położyć styropapę na stare pokrycie wstawiając kilka kominków wentylacyjnych. Szlaka z czasem wyschnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firemantom 03.08.2011 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Dziękuję za odp. Właśnie to samo powiedział dekarz który będzie to robił. Szlaki każe nie ruszać tylko kłaść wszystko na stare pokrycie. Muszę tylko wspomnieć o kominkach wentylacyjnych o których również myślałem. Mam jeszcze takie pytanie. Czy pod styropape coś jeszcze powinno się dawać? Jakąś izolację lub coś takiego. Dodam że pęknięcia w starym pokryciu smarowałem dysperbitem. Czy to ma na coś wpływ? W jaki sposób montować te kominki i czy cena 90zł netto za metr kwadratowy (robota z materiałem) to dobra cena. Mieszkam w zachodniej części kraju pod gorzowem wlkp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.08.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Zakres przygotowania podłoża określi Twój dekarz po oględzinach dachu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts