WinoDomowe 25.07.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Witam uprzejmie Wszystkich na tym forum! Mam pytanie - obiło mi się o uszy, że tylko do końca 2011 r. można rozpoczynać budowę domu i odzyskać od tego VAT, czy to prawda? Jeżeli tak, to czy były sens, aby w tym roku FORMALNIE rozpocząć budowę kupując projekt, natomiast w praktyce pierwszą łopatę wbić za x lat, wszystko po to, aby załapać się na tę swoistą "promocję" ? Z pozdrowieniami,Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WinoDomowe 26.07.2011 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Podbijam... Czy ktoś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 26.07.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 choćby to była prawdanie masz jeszcze projektukupisz projektnastępnie musisz zrobić adaptacjęoczywiście jeżeli masz wszystko ok z działkązakładam, że masz działkęteraz jest okres wakacyjnymoże być ciężko znaleźć projektanta, który to machnie od rękiczas na wydanie PnB wynosi max 60 dni ( normalnie 30 dni )z tym, że jak braknie Ci jakiegoś papierka itpprocedura może ruszyć od nowaja w tamtym roku w sierpniu na mapy do celów projektowych czekałem miesiącwe wrześniu projektant zabrał się za adaptację projektu ( swojego )PnB dostałem w kwietniu tego rokuchoćby to była prawda z tym odliczeniem to i tam możesz nie zdążyć otrzymać PnB w tym rokua jeżeli chcesz budowę rozpocząć dopiero za x latto do tego czasu koncepcja na dom parę razy Ci się zmieniraczej mało prawdopodobne aby zlikwidowali tą ulgęciągle gadają o jakiś nowych podatkachlikwidowaniu ulg itpjakoś na razie jest spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 26.07.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Czy kupują instrukcję obsługi samochodu lub jego plany – możesz zarejestrować samochód? Rozpoczęciem budowy, jest to przysłowiowe wbicie łopaty – poprzedzone cała procedurą związaną z uzyskaniem pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts