m-333 25.07.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Witam,zostałam właścicielką domu drewnianego z bala,w którym ścianki działowe wewnętzrne zrobione są z połówki pustaka.Przez cały etap prac na zewnatrz oraz dopinania na ostatni guzik instalacji hydraulicznej i elektrycznej byłam święcie przekonana,że wszystkie ścianki wykończę płytą k-g. A tu nagle... wszyscy zaczynają mi odradzać! Że ściany w domu drewnianym pracują (z czym się zgadzam) i że od razu mi wszystko popęka.. rzuciłam się w wir poszukiwania konkretnych informacji w sieci i nie tylko. ..Niestety nikt nie miał sytuacji takiej jak ja i sama juz zupełnie nie wiem,co właściwie mam robić. Chciałabym, żeby ktoś kompetentny podał mi za i przeciw i, ewentualnie co ryzykuję...upierając się jednak przy swoim.. A może istnieją jakieś inne metody pozwalające uzyskać podobny efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 25.07.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 No niee, to drewniane sciany chcesz zamknac tym badziewiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 25.07.2011 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Nie, po prostu odkąd zyję mam do czynienia jedynie z drewnem.. I w swoim własnym chcę oczywiście mieć, ale trochę bardziej umiarkowanie..Pomieszczenia są nie za duże, więc może błędnie - ale byłam przekonana,że gipsowe jasne ściany będą dawały wtedy wrażenie przestronności.. Bardzo podoba nam się drewno. Drewniane będą podłogi i sufit super zachowany oraz belki. Ale ścian nie chciałabym wszystkich w drewnie.. To nawet nie musi być k-g, tylko jaką mam jeszcze alternatywę..myślałam o zastosowaniu tapet z włókien szklanych - takich do malowania - ale z tą metodą też nie miałam w ogóle styczności.. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 26.07.2011 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Więc co z tym pękaniem? Ryzykowac czy nie ? Pomoże mi ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts