Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom drewniany a płyta k-g?

m-333

Recommended Posts

Witam,

zostałam właścicielką domu drewnianego z bala,w którym ścianki działowe wewnętzrne zrobione są z połówki pustaka.Przez cały etap prac na zewnatrz oraz dopinania na ostatni guzik instalacji hydraulicznej i elektrycznej byłam święcie przekonana,że wszystkie ścianki wykończę płytą k-g. A tu nagle... wszyscy zaczynają mi odradzać! Że ściany w domu drewnianym pracują (z czym się zgadzam) i że od razu mi wszystko popęka.. rzuciłam się w wir poszukiwania konkretnych informacji w sieci i nie tylko. ..Niestety nikt nie miał sytuacji takiej jak ja i sama juz zupełnie nie wiem,co właściwie mam robić. Chciałabym, żeby ktoś kompetentny podał mi za i przeciw i, ewentualnie co ryzykuję...upierając się jednak przy swoim..

A może istnieją jakieś inne metody pozwalające uzyskać podobny efekt?

:)

Nie, po prostu odkąd zyję mam do czynienia jedynie z drewnem.. I w swoim własnym chcę oczywiście mieć, ale trochę bardziej umiarkowanie..Pomieszczenia są nie za duże, więc może błędnie - ale byłam przekonana,że gipsowe jasne ściany będą dawały wtedy wrażenie przestronności.. Bardzo podoba nam się drewno. Drewniane będą podłogi i sufit super zachowany oraz belki. Ale ścian nie chciałabym wszystkich w drewnie.. To nawet nie musi być k-g, tylko jaką mam jeszcze alternatywę..myślałam o zastosowaniu tapet z włókien szklanych - takich do malowania - ale z tą metodą też nie miałam w ogóle styczności.. :/