anpi 09.07.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 W projekcie mam taras na równi z podłogą, przez jakiś czas myślałem o tym żeby obniżyć taras o 2 stopnie, ale chyba jednak tak nie zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel.B 09.07.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Ja mam właśnie werandę przed wejściem na całej długości ściany i szerokości ok 2 m, podłogę wykonam z kostki, zresztą na tarasie także z tym że taras jest raczej częściowo zadaszony i tu mam dylemat... http://www.projekty.murator.pl/pliki/dom_251_18.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekSz 09.07.2006 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Marcel.B: jesli to jest tylko mozliwe to warto przedłużyć daszejk nad tarasem po prawej tak abyś mógł postawić pod daszkiem stół i kilka krzeseł. Jesli to projekt typowy to wymagana będzie zgoda architekta ale samo rozwiązanie nie powinno nastręczac trudności konstrukcyjnych ani wykonawczych. A da ci znakomite mozliwości spędzania czasu pod dachem a jednoczesnie juz cąłkiem na ogrodzie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 10.07.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 U mnie będzie tylko częściowe zadaszenie - i względy praktyczne przemawiają za obniżeniem tarasu o jeden stopień... Wzgledy estetyczne - wprost przeciwnie Podoba mi sie koncepcja tarasu jako przedłużenia salonu - a do tego drewniany taras na poziomie identycznym z salonem nadawłby sie idealnie Cóz - jak na razie wzgledy praktyczne mają przewagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariusz_s 21.08.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Ile macie w cm niżej podłogę na tarasie w stosunku do podłogi w pokoju?Czy wasze okna do podłogi są wpuszczone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 21.08.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Ty się nie pytaj innych, tylko ustal co chcesz mieć na tarasie i policz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 22.08.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Ile macie w cm niżej podłogę na tarasie w stosunku do podłogi w pokoju? Czy wasze okna do podłogi są wpuszczone? poziom tarasu ok 4cm niżej z lekkim podniesieniem (żeby woda odpływała i nie było wyczuwalne obniżenie przy przechodzeniu) przed samym progiem o 2cm co docelowo daje próg 6cm od zewnątrz i 4cm od wewnątrz. Ościeże częściowo wpuszczone w posadzkę ale to norma więc nie rozumiem pytania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 22.08.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Czy ocieplacie balkon : tazn balkon - styropian 2 cm - wylewka - klej - płytkiczy tak : balkon - klej płytki.U mnie po ocielpeniu balkon bedzie troche wyżej od podłogi w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 22.08.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Ile macie w cm niżej podłogę na tarasie w stosunku do podłogi w pokoju? Czy wasze okna do podłogi są wpuszczone? poziom tarasu ok 4cm niżej z lekkim podniesieniem (żeby woda odpływała i nie było wyczuwalne obniżenie przy przechodzeniu) przed samym progiem o 2cm co docelowo daje próg 6cm od zewnątrz i 4cm od wewnątrz. Ościeże częściowo wpuszczone w posadzkę ale to norma więc nie rozumiem pytania ? No yo, pisałem o tarasie na parterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leesou 23.08.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Czy ocieplacie balkon : tazn balkon - styropian 2 cm - wylewka - klej - płytki czy tak : balkon - klej płytki. U mnie po ocielpeniu balkon bedzie troche wyżej od podłogi w domu. To tak jak u mnie. Poziom tarasu wyszedł 1cm wyżej niż poziom podłogi. Tyle że ja dałem 3cm pianki poliuretanowej co odpowiada 5cm styropianu. Poza tym uszczelniłem wylewkę (pomiędzy wylewką a ścianą domu) takim specjalnym silikonem SILKI sa ponad 25zł/kartusz i po położeniu płytek ponowne silikonowanie. Jak się pierwszy raz buduje to się płaci za błędy. Rozwiązanie wyszło drogo ale jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts