joanna 33 26.07.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 witam! To nie jest debiut na forum- próbowałam już pisać dziennik...ale nie wyszło. Teraz też nie wiem czy wyjdzie, ale jestem pełna nadziei, a przy tym mam swój dość ważny interes w tym aby Was zainteresować swoim domem. Mianowicie- wypalenie, całkowite wypalenie spowodowane dwoma latami budowy na pełnych obrotach, kiedy wszystko zawsze było na wczoraj, milionem decyzji wcale nie niezawisłych jak by się wydawało, a wręcz przeciwnie- obwarowanych tyloma zakazami i nakazami, że już w momencie ich wprowadzania w życie, wydawały się być podrzuconymi przez ślepy los znajdami. No ale zamieszkać się udało- bez euforii, bardziej z konieczności. przeprowadzkę planowaliśmy na wiosnę lub lato tego roku, ale w listopadzie 2010(po kolejnej poważnej kradzieży) wstawiliśmy kupiony pół roku wcześniej tapczan do salonu i zamieszkaliśmy. Początkowo były to tylko noclegi- rano wracaliśmy do naszego kochanego i wygodnego mieszkania w centrum. Możecie więc sobie wyobrazić jakie żywiłam uczucia do mojego ponurego i niewykończonego domku w te listopadowe noce próbując usnąć na salonowym niedużym skórzanym narożniku(żeby zmieścić się w trzy osoby podkładaliśmy sobie pod nogi karton po telewizorze). W tym miejscu i nastroju zastał nas grudzień, a wraz z nim nadeszła radosna wiadomość od męża, iż zaprosił na sylwestra do naszego nowego domu 20 osób- w tym część z daleka, co się wiązało z kilkudniowym noclegiem. A nie było jeszcze kuchni ani schodów, ani drzwi. Zaczął się szalony czas kiedy próbowaliśmy zrobić wszystko na raz. I muszę przyznać, że ten sylwester był naprawdę świetną imprezą. Apotem nadeszła wiosna, póżniej lato...a u nas nic się nie zmienia, to co zdążyliśmy zrobić na tym jednym przedimprezowym oddechu- to jest- i nic więcej.mam całkowitą pustkę w głowie i totalną awersję do podejmowania jakichkolwiek decyzji. wybór wzoru firanki zajął mi trzy miesiące, a rodzaju zasłony do niej nie potrafię wymyślić do dziś. i tutaj właśnie jest ten mój interes- chciałabym aby mądre głowy tego forum spojrzały swieżym okiem na ten mój domek i pomogły, poprawiły, podpowiedziały. pole do popisu jeszcze bardzo duże- brak szafki pod telewizor, szafy w jadalni, nie zrobiony korytarz, kuchnia nie skończona, brak dodatków. boję się jednak, że to już trochę musztarda po obiedzie, bo dużo rzeczy jest i zmienić ich na razie nie da rady- no tak zwyczajnie boję się że spaprałam. ale pokażę i tak, choćby po to aby zrehabilitować się przed tymi osobami, które tak miło przyjęły mnie na forum przy próbie pisania dziennika- Dabell, Olgierd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna 33 26.07.2011 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Tak wygląda dom z zewnątrz- rewelacja jeśli wziąć pod uwagę, że zawsze chciałam mieć nowoczesną kostkę a teraz trochę o wnętrzu. dom ma 145 metrów, na dole jest kuchnia częściowo połączona z jadalnią i salonikiem, dodatkowy pokój, mini łazieneczka i mini spiżareczka, a na górze trzy pokoje, łazienka, garderoba i pralnia. garderoba i pralnia powstały z podzielenia jednego pokoju i nie są wnętrzami imponującymi, ale i tak uważam je za najfajniejsze z całego domu- po latach w bloku gdzie pranie ciągle wędrowało z sypialni do salonu i na odwrót- teraz jestem szczęśliwa że nie muszę go oglądać poza tymi momentami kiedy piorę i prasuję. no i jeszcze na górze jest taka nieduża skrytka- to też wynik kompleksu blokowego braku schowków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 26.07.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Witaj:-)Wklej jakies wnętrza domku:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna 33 26.07.2011 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 no właśnie z tym mam problem, dużo się zmieniło odkąd ostatni raz wklejałam zdjecia i chyba już nie umiem no to zobaczymy czy się udało jeśli tak to powinien być nasz salonik no może teraz będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna 33 26.07.2011 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 W tym tempie to was zanudzę na amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna 33 26.07.2011 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 tak wygląda parter domu, w zasadzie jest otwartą przestrzenią, choć niezbyt dużą. jak widać zdjęcia nie są zbyt nowe(okolice wielkanocy)ale uwierzcie mi, że niezbyt wiele się zmieniło. nadal stoi ta drewnopodobna półeczka- bo nie wiem jaka szafka tam pasuje, nadal nie ma nic poza kłębem kabli pod telewizorem- bo nie wiem co tam dać. no i jest jeszcze na dole jeden pokój- urządzony w całości meblami z mieszkania-i o dziwo wygląda na najbardziej dokończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna 33 26.07.2011 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 zdjęć kuchni na razie nie mam i dziś ich wam oszczędzę- tam jest jeszcze więcej ,,nieskończoności"- brak blatu, brak wykończenia pomiędzy szafkami i okapu, a tak właściwie to doszłam do wniosku że brak szafki obudowującej lodówkę w jedną sensowną całość- czy już wierzycie,że jestem niezdecydowana i naprawdę potrzebuję pomocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna 33 26.07.2011 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 i tak to właśnie u mnie wygląda. chciałam aby wnętrza naszego domu były jasne i świetliste, nieprzeładowane. początkowo nawet miałam zacięcie lekko loftowe. niestety bryła zewnętrzna budynku lekko mnie speszyła i już nie pasowały mi do niej takie industrialne klimaty z surową blachą i betonem. zresztą umówmy się - wyglądałoby takie przedsięwzięcie dość karykaturalnie w saloniku dwudziestometrowym. przynajmniej ja mam takie odczucie. poza tym trzeba było na wszystkich etapach budowy zmierzyć się z rzeczywistością(umiejętności fachowców) i własnymi ograniczeniami (finanse, brak stanowczości wobec fachofców i niestety brak wiedzy). no i tak jakoś nieoczekiwanie poleciało w stronę glamour (lampy, tapeta), a może tylko tak mi się wydaje? no i kompletnie nie wiem co dalej, jak to kończyć żeby było jasno, świetliście ale z jakimś życiem, myślą przewodnią, może zaskoczeniem? pomożecie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna 33 26.07.2011 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 No to może jeszcze łazienka na dole- taka miniaturowa, ale była ubikacją, tylko j się uparłam żeby wepchnąć tam prysznic- tak na wszelki wypadek(losowy, gościowy). Teraz tylko z niego korzystamy, bo wanny nie lubimy ,a górny prysznic....niedokończony- nie mogę znależć odpowiedniej słuchawki z relingiem. ale przyznam że ta dolna łazieneczka podoba mi się bardzo i nawet niewiele jej brakuje do ukończenia. tylko zdjęcia bardzo trudno zrobić w tak małej przestrzeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 26.07.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Witaj joanno Zapowiada się bardzo ciekawie - wnętrza mają duży potencjał Bardzo podoba mi się tapeta na klatce schodowej! Świetny jest też stolik przy narożniku - zdradzisz co to takiego? Szafka pod tv też mogłaby być biała w takim wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna 33 26.07.2011 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Dziękuję za pierwszą odpowiedż i odwiedziny. Stolik zakupiony na allegro, firma handlująca zdaje się Futuri, są zresztą nadal- ale ostrzegam że to chińszczyzna- choć solidna i bardzo ciężka. Co do szafki pod telewizor to jest taka właśnie jak stolik z zaokrąglonymi brzegami, chyba tej samej produkcji, ale niestety kilka centymetrów za szeroka- ma 180cm, a moja wnęka 176cm- a stolarz nie zrobi mi takiej zaokrąglonej. Co do tapety to mam obawy czy nie jest za strojna i zbyt buduarowa do mojej klatki schodowej, ale za to pasuje idealnie kolorystycznie- reszta ścian ma kolor różowej poświaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 26.07.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 (edytowane) Witam:) Ładnie u Ciebie.... i również podoba mi się ta tapeta na klatce:) Czy za tym filarem w salonie (na zdjęciu) na oknie masz taką samą roletkę jak w jadalni? Będę zaglądać Edytowane 26 Lipca 2011 przez bogumil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 26.07.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Witam.....mi się bardzo u Ciebie podoba....... Rozumiem zmęczeni dopadło po budowie, ale z efektu powinnaś być zadowolona. Trochę dodatków i nic więcej nie potrzeba. Powidz mi jak jest rozwiązany prysznic...czy on jest zamykany? czy tak " do połowy" otwarty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 26.07.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Eeee jakas prawidlowosc na FM jest , ze jak ktos ma naprawde fajnie urzadzony domek, to jest z niego niezadowolony.. Sliczne wnetrza pokazalas. Nawet ta malenka lazieneczka jest jasna i wyglada na wygodna:)Mozesz mi napisac jakie ma wymiary>? I jak sie sprawdza prysznic? Ja mam lazieneczke 1.40/ 2.5 do urzadzenia i wlasnie podobny na nia pomysl. Napisz jak sie sprawuje, prosze:) No i dawaj dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 26.07.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Dziękuję za odpowiedź w sprawie stolika Szkoda, że szafka pod tv nie zmieści Wam się do wnęki bo fajnie by się komponowała. Łazienka bardzo ładna - może i mała ale praktycznie rozwiązania. Bardzo ładne te jasne kafle we wzorki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 26.07.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Witaj joanna:) Łazienka wam wyszła przepiękna, reszta domku też zapowiada się bardzo fajna Spodobały mi się krzesła w jadalni, kolor i kształt, możesz mi napisać skąd one:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna 33 26.07.2011 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 dziękuję wszystkim za miłe słowa!MarJel - te krzesła to lokalny wytwórca w okolicach Piły, nie wiem jaką mają nazwę, po prostu brałam najwygodniejsze- a są naprawdę wygodne- na sprężynach, materiał też wybierałam z tysięcy próbek w tej firmie- jest szary. jeśli potrzebujesz to zrobię jutro zbliżenie i namiary na firmę też mogę przesłać jeśli okolica Ci pasuje Bogumil - tak na wszystkich oknach na dole są takie same niby- rolety, ale nie mają żadnych mechanizmów, to takie zazdrostki, szyłam je sama. na okno tarasowe też mam jeszcze tą samą tkaninę, tylko nie mogę się zdecydować jak mają wyglądać zasłony- proste czy na taśmie marszczącej?chciałabym żeby generalnie były po bokach okna i nie zasłaniały widoku, ale jednak żeby można było je zaciągnąć na szyby(kiedy budowlańcy kręcą się na sąsiedniej działce). No i tak cały czas kombinuję jak je zrobić, z jakiej szerokości??Czy tradycyjnie jak zasłony 150cm- ale wtedy po zaciągnięciu na okno boki będą łyse?czy dać szerokość taką jak ma ściana- po ok. 2.5m i po rozciągnięciu będzie gładka tkanina i dobrze widoczny wzór?czy też zrobić jeszcze szersze na taśmie marszczącej? ale wtedy czy nie za obficie będzie tego materiału jeśli będą odsunięte?takie właśnie mam dylematy i na razie materiał leży piąty miesiąc, a budowlańcy zaglądają na całego. może doradzicie coś w tej kwestii?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna 33 26.07.2011 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Sara 78 i Anagat dziękuję za przemiłe słowa.w kwestii łazienki- jej wymiary to 115cm na 260 cm więc mniej niż u Ciebie szerokości, ale jest wygodna w użytkowaniu, więc u Ciebie będzie jeszcze lepiej i proporcje lepsze, a najważniejsze że bez problemu wpasujesz drzwi prysznicowe- u mnie się nie zmieściły- jest tylko szyba 70cm. w kwestii użytkowania to dobre rozwiązanie, wychlapuje się minimalnie tylko podczas prysznica- tak ok.20cm przed szybą, nie sprawia to żadnego problemu, a gdyby szyba była jeszcze 20 cm szersza to chlapania nie byłoby wcale- ale u mnie wtedy przejście byłoby za wąskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 26.07.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 (edytowane) witam się i ja:) bardzo fajne wnętrza, naprawdę salon ma tylko 20 m, a wygląda na taki duży:) a co do łazienki ładniutka i nie wyglada na małą. bardzo ładne krzesła w jadalni, na ścianach planujesz jakiś kolor?? mam prośbę mogłabyś zrobić zdjęcie siedziska krzesła z bliska. Edytowane 26 Lipca 2011 przez ulciapulcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.07.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 a pamietasz nazwe tych pięnych kafli w łazience????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts