Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom pod pistacją -niedokończony

Recommended Posts

A teraz górna łazienka- dość ciężko zrobić w niej zdjęcia bo jest długa i wąska, ale bardzo ją lubię- jest jedynym pomieczczeniem w naszym domu z dużym balkonem- taka nasza fantazja. Przejście za koralikami to pralnia- z rozmysłem nie wstawiałam tam drzwi, żeby nie utrudniać rodzinie składowania brudnej odzieży- wystarczy zamach i celne oko- nie muszą nawet wchodzić do pralni. I muszę powiedzieć że na razie system się sprawdza i nie piętrzą mi się brudy przy wannie jak dotychczas.

dom pod pistacją 037.jpg

dom pod pistacją 033.jpg

dom pod pistacją 031.jpg

dom pod pistacją 030.jpg

dom pod pistacją 026.jpg

Witam się i ja ;)

joanna chyba naprawde wykończyła Cie ta budowa... wyczuwam calkowity brak energii, a moze to tylko mylne wrażenie. Mnie Twoje wnętrza teraz się bardzo podobają... no i widzę, że obie lubimy fiolet ;) no a te płytki w łazience naprawde cudne, aż zaczynam żalować, że jakoś wcześniej ich nie wypatrzyłam, pieknie się to prezentuje. Na pewno też będe do Ciebie zaglądać

Jeszcze pokażę Wam garderobę z której jestem dumna- na naprawdę niewielkiej powierzchni, dodatkowo ograniczonej skosem udało mi się zmieścić imponującą ilość wieszaków, na których bardzo mi zależało, a i parę półek i szuflad też się zmieściło. Oczywiście bardzo się wstydzę za bałagan, ale inaczej nie potrafię

dom pod pistacją 039.jpg

dom pod pistacją 040.jpg

dom pod pistacją 041.jpg

łazienka z balkonem, ciekawe rozwiązanie:cool: często z niego korzystacie? ja sobie wymysliłam balkon w sypilani, marzac sobie o lampce wina przed snem, ale jak na razie jeszcze nie korzystalismy z tej opcji... bo balkon nieskonczony i po lampce wina mogłby stanowic zagrożenie ;) zauważyłam również bardzo podobne balustrady przy schodach

A co do fioletu to racja- uważam go za świetny kolor we wnętrzu, chociaż ja skupiłam się raczej na takim brudnym odcieniu różu i wrzosu. ale przyznasz że moda na ten kolor niezmiernie ułatwia sprawę- sklepy są zawalone gadżetami w tej tonacji. ja nawet garnki mam takie brudnoróżowe, a ostatnio w biedronce nabyłam fioletową patelnię, o ściereczkach i serweteczkach nie wspominając. trzeba korzystać, bo jak moda minie to tak łatwo już nie będzie.

balkon w łazience to taki bzik z czasów blokowych, kiedy nie miałam tam nawet okna i bardzo nad tym ubolewałam, ponieważ to ograniczało moje zapędy jeśli chodzi o rośliny doniczkowe- miałam ich całe mnóstwo, ale niektóre gatunki- szczególnie paprocie nie znosiły suchego powietrza. no i zawsze marzyła mi się ukwiecona łazienka... ale prawdę mówiąc teraz uważam że przy domu z ogrodem balkon jest zbędnym elementem, którego braku nawet bym nie zauważyła.

A na razie zamiast roślin czasami bywa na nim pranie, ale kiedyś się tym zajmę...

• 6 years później...