Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pchełka Beaty i Wieśka - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

i ja będę śledzić Wasz dziennik :)

Jak ja Wam zazdroszczę, że Wasza Pchełka już dach będzie miała!

i fajny pomysł z tymi oknami w garażu. Ciekawie to wygląda. Fajne jest też to boczne wyjście zadaszone - też o tym myśleliśmy, dlatego tym bardziej jestem ciekawa efektu końcowego :) a na górze robicie w końcu dwie czy trzy sypialnie? bo o pustak jeden poszło piętro do góry z tego co pamiętam i widzę po fotkach :)

Witam miluchno :)

W garażu nie będzie okien tylko luksfery (taniej a trochę światła zawsze wleci)

Góra podniesiona o jeden pustak i tak jak w projekcie dwie sypialnie.

Wyjście na mój wymarzony taras będzie powiększone do 2.60. Kocham wielkie przeszklenia i jakby dało radę zrobilabym jeszcze większe;)

Trzymam za was kciuki. Powodzenia :)

• 1 month później...

pięknie, pięknie, kawał zadaszonego tarasu będzie, to dobrze - my już odczuliśmy brak takowego (dachu) możesz zmierzyć jaka będzie wysokość od tarasu do dachu w najniższym miejscu? i jak szeroki macie taras? sama zastanawiam się nad dachemnad tarasem i jeszcze nie wiem jak go rozwiązać

a czy w dachu będzie okienko do łazienki, czy to się póżniej wstawi?

Taras będzie szeroki na 4m, zadaszenie 3m, dalej się nie dało coby moje dzecka i mąż (bo mi to nie groźi;)) głowami w dach nie łupali.

Wysokość o którą pytasz to dwa metry. Mamy plan aby w tym miejscu zrobić zejście i tym samym troche tą wysokość zwiększyć.

Okna dachowe będą dwa, tak jak w projekcie i panowie budowniczy powiedzieli, że robi się je później.

Ale czy się nie mylą? Mam nadzieję, że nie. Kilka razy już im się zdarzyło :bash:

• 1 month później...
super Pchełka :) fajnie tak z oknami i drzwiami wygląda, a taras to na prawdę macie wielgachny (w sam raz na rodzinne imprezy będzie :) ). Bardzo jestem ciekawa dalszych działań. Teraz przez zimę pewnie będziecie w środku wykańczać i chwalcie się wszystkim - chętnie będe czytała wpisy, oglądała foteczki i oczywiście nieprzerwanie Wam kibicuję!

Tearaz na budowie to będzie przerwa. Jedynie jeszcze zrobimy oczyszczalnię.

Elektryki nie chcemy teraz zakładać, coby nie rozkradli.

Podobno zgodnie ze sztuką budowlaną budynek powinien:

- porządnie wyschnąć

- tynki i wylewki dobrze jest robić przy temp. plusowej

Pozostaje nam teraz czekać aż minie zima ( oby była krótka ) i ruszyć pełną parą :)