Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pchełka Beaty i Wieśka - komentarze

Recommended Posts

A więc i ja dołączę się do kibicujących :-) O podobnym projekcie i my myśleliśmy na początku (prosta bryła, dach dwuspadowy, garaż w bryle budynku, a przy tym ciekawy wygląd domu, no i ten zadaszony teras- super :-) Niestety nasza działka o szerokości 20 m ograniczyła nasz wybór do 10 projektów , a "pchełka" do nich nie należała :-)

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My wybraliśmy projekt z Archonu "Dom w Fuksjach 4". Rozpoczelismy budowę we wrześniu 2009 roku, a mieszkamy w nim od końca sierpnia 2011 :-) jest to poarter z użytkowym poddaszem, które jest "prawie" wykończone :-) zostało nam na górze zamontować drzwi, ułozyć panele i wykończyć łazienkę (ale materiał mamy tylko czasu brak :-)

maldarec, to Wy robicie tak jak my zmuszeni będziemy - też poddasze wykańczać z czasem. Taras jaki robi kowesten fajnie wyglada, czasem żałuję że my na taki się nie zdecydowaliśmy, ale np luksfery w garażu też mocno kuszą i możliwe że uda mi się na nie męża namówić :)

a jak tam kowesten, dalej cos działacie czy chwilowo nic sie nowego nie dzieje?

• 2 weeks później...
  • 6 months później...

Hej kowesten,

co tam u Was słychać?

jak dalsze prace przy Pchełce?

My też już mamy SSO, okna i własnie skończyliśmy elektrykę (tzn punkty, bo jeszcze skrzynka nam została) i hydraulikę (punkty wodno-kanalizacyjne)

Teraz za tynki się wzięliśmy i mamy ogromne nadzieję, że wprowadzimy się już nie tyle w tym roku co może uda się jeszcze na jesieni :D

A Wy? NA jakim etapie jesteście? Rozprowadziliście już elektrykę? hydraulikę? tynkujecie? a może już mieszkacie i grillujecie w te upały na Waszym 'malutkim' tarasie :D? (i również mamy nadzieję, że i nam się rodzina już nie powiększy, co najwyżej tylko piesek przybędzie - jak dobrze pójdzie jeszcze w tym roku na gwiazdkę czteronoga przygarniemy :))

.. a więc po kolei..

- tynki i wylewki zrobione - i oczywiście prąd, woda i ogrzewanie rozprowadzone wcześniej - trzeba tylko jeszcze zamontować kocioł i wszystko podłączyc w kotłowni,

- ocieplenie poddasza i plyty kartongips wykonane,

- elewacja wykonana w 80% - została nam tylko jedna ściana do otynkownia, bo troche przedłużyło się oczekiwanie na drzwi wejściowe,

- ogrodzenie prawie zrobione,

Obecnie montowane są sufity podwieszane i inne takie na parterze. Przymierzamy sie do zrobienia podjazdu i tarasu żeby w końcu można było usiąść i piwa sie napić:)

Trochę wstyd żeśmy dziennik budowy zarzucili, spróbuję zmoibilizować Beatkę żeby jakieś zdjęcia wrzuciła i coś skrobnęła, bo prowadzenie dziennika to była jej inicjatywa a ja jestem od czarnej roboty:yes:

Reasumując.. jak wystarczy kasy :bash:to w tym roku wprowadzimy sie napewno.

Powodzenia i gratulacje bo budowa pieknie prowadzona!!!!

.. a więc po kolei..

Trochę wstyd żeśmy dziennik budowy zarzucili, spróbuję zmoibilizować Beatkę żeby jakieś zdjęcia wrzuciła i coś skrobnęła, bo prowadzenie dziennika to była jej inicjatywa a ja jestem od czarnej roboty:yes:

No właśnie gdzie zdjęcia? gdzie relacja? wstyd naprawdę, domagam się uzupełnień! może te upały wygonią was z budowy i naskrobiecie coś więcej w dzienniku? :-)

teraz akurat leje i to fest jak to godajom na ślonsku

:) Obiecuje że wrzucimy zdjęcia ale wydaje mi się że po tak długim okresie niaktywności już tam chyba nikt nie zajrzy;)

Zaglądną, zaglądną. W pierwszej kolejności miłośnicy pchełki a w drugiej kibicujący wam albo od początku albo gdzieś od połowy budowy :-) Pozdrawiam i czekam na foto- opisową relację:-)

.. Przymierzamy sie do zrobienia podjazdu i tarasu żeby w końcu można było usiąść i piwa sie napić:)

Reasumując.. jak wystarczy kasy :bash:to w tym roku wprowadzimy sie napewno.

Witam pięknie :D

No jakbym nie przeczytał tego ostatniego postu na grupie tarnogórskiej, to bym nic nie wiedział, że tu taki piękny dzięnnik się rozwija, a i budowa już prawie na ukończeniu.

Ważne, że taras się robi i będzie się gdzie piwa napić. Czekamy z niecierpliwością :p

Pozdrowionka :)