Yorey 26.07.2011 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Mędrcy, oceńcie proszę plusy dodatnie i ujemne takiej ściany: (od wewnątrz)1. płyta G-K2. płyta G-K3. paroizolacja4. płyta OSB 18mm5. izolacja w szkielecie gr. 150mm6. płyta OSB 22mm7. wiatroizolacja8. ruszt drewniany9. styropian 100mm10. tynk lub inna elewacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek57 26.07.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 OK..tylko czemu dwa razy GK od srodka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 26.07.2011 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 ba! to bym jeszcze obronił: primo - ta najbardziej zewnętrzna będzie pewnie mniej pękać, secundo: jak je dam z pustką pomiędzy, to mam gdzie instalacje przeprowadzić bez robienia bezsensownych mostków, a jak dam je razem, to mam grubość 23mm, w które mogę wkręcić stosowny wkręt i nawet cięższy obrazek powiesić Bardziej mnie interesuje po co to OSB w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek57 26.07.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 ano wlanie po to, żeby dac pojedyncza GK . wtedy nie ma problemu z obrazkami...z pękaniem połączeń bo klei sie GK do OSB i pozamiatane. Poza tym fajnie dla pewności inwestora jest obić z OBU stron szkielet płytą, albo wiem ona w zasadzie usztywnia całość,przynajmniej ja tak robie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter4x5 26.07.2011 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Mędrcy, oceńcie proszę plusy dodatnie i ujemne takiej ściany: (od wewnątrz) 1. płyta G-K 2. płyta G-K 3. paroizolacja 4. płyta OSB 18mm 5. izolacja w szkielecie gr. 150mm 6. płyta OSB 22mm 7. wiatroizolacja 8. ruszt drewniany 9. styropian 100mm 10. tynk lub inna elewacja podwojny g/k - wieksza ogniotrwalosc i wyciszenie, zaden wzrost wytrzymalosci - zbedne kombinacja :podwojny osb + paroizolacja moze w niektorych warunkach byc przyczyna zawilgocenia izolacji i deterioracji osb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts