EDZIA 20.05.2002 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2002 Mój znajomy zaimpregnował deski podbicia dachu Drewnochronem, teraz maluje tynki zewnętrzne i wykonawca stwierdził,że drewnochron nie wystarcza do skutecznego zabezpieczenia desek i zaproponował Tekkurilę-/dla niego jest to trochę za drogie/czy istnieje jakiś środek o tym samym działaniu lecz tańszy.Proszę o opinięEwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacul 20.05.2002 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2002 Wystarczy,jeśli deski zostały zaimpregnowane zgodnie z zaleceniem producenta tzn. 3-krotne malowanie preparatem kolorowym. Jako deski podbicia, nie są one wystawione na bezpośrednie działanie wody i dlatego uważam,że nie ma konieczności dodatkowego zabezpieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypel 20.05.2002 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2002 Nie wiem o jaki produkt Tikkurilla chodzi, alejezeli wyszlo drogo to moze to byc bejcolakier.U mnie efekt koncowy jest rewelacyjny (pieknabarwa drewna,z wyraznie widocznym rysunkiem slojów)i utrzymuje sie przez lata (3). Efekt wymagal gruntowaniai 3-krotnego malowania do tego koszt wiekszy nizkoszt listewek wykanczajacych brame.Fajnie byloby pomalowac tym podbitki i widoczne elementywiezby ale nie wiem ile to bedzie kosztowalo i na razienie chce myslec, zobacze jesienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts