athcx 26.07.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Muszę o coś podpytać może poradzicie jestem na etapie, przepisywania działki dostaje 35 arów od siostry jest to teren na wsi grunt rolny (prąd, woda, kanalizacja te media na rzut kamieniem od przewidzianej lokalizacji mojej budowy) działkę tą siostra (rolnik) wydziela za swojej, obok ona ma już w stanie surowym zamkniętym swój nowy budynek. Obecnie w miejscowym planie ta działka figuruje jako rolna dwa lata temu siostra złożyła podanie o zmianę przeznaczenia gruntu ale do chwili obecnej nic nie drgnęło zresztą Wydział Geodezji i Gospodarki Przestrzennej Urzędu Gminy strasznie opieszale do wszystkiego podchodzi już 15 lat temu moi rodzice wnioskowali o ujecie w planie ich domu który w latach 80 budowali (oczywiście zgodnie z prawem) do chwili obecnej ich posesja nie jest naniesiona na plan. Nie wiem jak to ugryźć nie chce być nachalny w takim urzędzie i że tak powiem podpaść któremuś z urzędników ale strasznie długo podchodzą do załatwienia takich podań. Bardzo proszę o pomoc ja nie jestem rolnikiem wiec jak bym teraz dostał działkę musiał bym ją odrolnić to tez trwa jak najlepiej rozwiązać taki problem aby w końcu można było uzyskać zgodę na budowę itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts