Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domowo-działkowo-asiulkowo

Recommended Posts

Hej Asieńko!Jak Maciuś po szczepieniu?Mam nadzieję,że nawet nie poczuł ukłucia?

Czekam na działkowy kącik :)

odpisałam już u Ciebie:)

kącik hmm..jeszcze nie obfocony, bo ciągle coś i szczepienie i przedszkole i sąd i mężowe popołudniówki, które zawsze pozwalają mi nadrabiać domowe czynności.

Nadrobię, jak tylko pojedziemy:)

buziaki

• Odpowiedzi 636
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nowy kącik:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=78783&d=1318331588

Tuje dostałam od taty-sam je wyhodował:) Najnormalniej w świecie ukorzenił małe gałązki, po 5latach tak wyglądają.

Posadziłam przed nimi ognika, ale myślę, że dosadzę jeszcze ze 2 w równych kolorach(czerwone). będą stanowiły kolorową barierę przed ciekawskim wzrokiem.

winobluszcz pnie sie po jednym z murów..nie uchwyciłam słońca..smutny taki..

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=78785&d=1318331589

Za to idąc do róż i wrzosów słonko szło ze mną:) Mega dawka na dzisiejszą szarugę:))

Brać , ile kto chce:)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=78784&d=1318331589

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=78786&d=1318331590

A tuja szmaragd coś mi zaczyna brązowieć..podsypałam takim środkiem przeciw brązowieniu, zobaczymy, czy przetrwa zimę.

Co ja piszę??Musi przetrwać!!!! Innej opcji nie ma!

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=78787&d=1318331591

Miłego tygodnia i zmykam do Maćka, bo arie odchodzą

Witam się Asieńko u Ciebie

Fajne klimaty u Ciebie panują, galeria zdjęciowa zachwyca, a ogrodowe fotki cudne :)

My posadziliśmy w tym roku 400 tui Kórnik i 3 z nich obeschły całkowicie - czyt.nie przyjęły się prawdopodobnie, a większa część z pozostałych też nam brązowieje od środka. Był popatrzeć na nie ogrodnik co nam je sadził i mówił, że tak się często wśród tui dzieje, że wilgoć, rosa, która jest w środku nie ma jak odparować ze względu na brak ciepła, słońca. Mam tylko nadzieję, że przetrwają zimę, a wiosną zaskoczą nas pięknym kolorkiem, czego i waszej tui życzę :)

No tuja przeżyć musi! Zrzuci te brązowe igły wiosną i się zaszmaragdzi :)

Asiu, mnie pan na targu ostatnio nastraszył, ze ognik na Mazowszu nie przezimuje - a szkoda, bo się we Wrocławiu naoglądałam takich pięknych, wielkich okazów i miałam ochotę posadzić u siebie. Będę podziwiała Twoje. I szacun za Waszą pracę - jakbym ja chciała być tak skuteczna w działaniu...

Asiulku...wiedziałam, że nowy kącik będzie ciekawy:) Wyszedł świetnie, a będzie jeszcze piękniej jak się rozrośnie:)

A tego słonka to chyba troszkę wezmę:)....u nas dzisiaj cały dzień leje:(

Buziaki zostawiam:)

Asia, jeśli proponujesz, to ja chętna jestem bardzo na dużą porcję słońca.

Działkę przeobrażasz w ładny, zadbany ogród.

Cieszę się, bo od początku kibicowałam :) Wrzosowisko przepiękne.

Ognik posadziłaś w dość zacisznym miejscu, może da radę przetrwać te nasze ostre zimy.

Mój nie dał rady. Sadziłam dwukrotnie, owijałam, zabezpieczałam, nie udało się.

Ale u nas to krajowa ekstrema ;)

Pozdrowienia całej rodzince :)

Dziękuję Kochane:)

jade dziś a działkę, to poobrywam rdzawe kawałki moich szmaragdów.

Kupiłam jeszcze 3 ostatnie w tym roku, żeby wsadzić i koniec:)

Słonko piękne nam wyszło, Bartek w ośrodku kultury, Maciek śpi,tata w pracy, a mama z kawką:)

Lubię takie chwile przerwy w ciągu dnia:) rzadkie one bardzo, ale tym bardziej doceniam, że są:)

Monisiaaa z ta wilgocią może być racja-na Aurera Nana też cały środek brązowy;/

Tyle tujek wsadzonych -czad:)

Pewnie, wiosna tchnie w nie nowe życie i zieleń:)))))

Ja już chcę WIOSNY!!!!!!!

Waderko, ognika w moim mieście na placach, skwerkach jest zatrzęsienie:) I jakoś co roku kolorowo. Zobaczymy, jak przetrwa zimę:)

Musi, innej opcji nie ma.

Wielkopolska jakoś omijana jest przez wszelkie tajfuny;)

Przeprowadzajcie się do nas:)

Bogumiłko-Beatko-dziękuję:)

Nadulko, zrobię jak piszesz:)

Nowy kącik zapowiada sie bardzo fajnie o wrzosach nie wspomnę piękne są moje juz przekwitają a szkoda. Asiu jak tam u Ciebie z tymi wrzosami które zaczęły chorować?

Moje smaragdy też trochę od środka brązowieją a ta brązowa plama to moze robota jakiegoś pieska? Co by się jednak nie działo też zawsze usuwam te brązowe gałązki

Nowy kącik zapowiada sie bardzo fajnie o wrzosach nie wspomnę piękne są moje juz przekwitają a szkoda. Asiu jak tam u Ciebie z tymi wrzosami które zaczęły chorować?

Moje smaragdy też trochę od środka brązowieją a ta brązowa plama to moze robota jakiegoś pieska? Co by się jednak nie działo też zawsze usuwam te brązowe gałązki

Już odpisałam u Ciebie:)

Tuje muszą zimę przetrwać i wiosną odbiją:)

A kiedy zaczynamy akcję kopczykowanie i okrywanie?

Bo juz w nocy pierwszy przymrozek był..mąż skrobał po 5 szyby;/

Asiu, ja się z Wielkopolski wyprowadziłam - Konin mam w akcie urodzenia :) Zdecydowanie wolę Wielkopolskę i Dolny Śląsk niż te aktualne wschodnie rubieże - tu zimy jak na Syberii...

Też muszę różę okopczykować i ketmię zawinąć we włókninę, mam nadzieję, że dam radę, bo póki co wyznawałam zasadę, że co przezimuje, to przezimuje, a reszta fora ze dwora...

O matko! Jaki cudny ogród!

Ale dom jakoś tak skąpo dawkujesz :bash:

Aniu, dziękuję:)

A nasze mieszkanko nie ma ostatecznego szlifu..blok, ciągła rozpierducha, bo chłopaki zabawki wszędzie walają..

Ale pokażę, bo rady potrzebuję:))))))))

Co do remontu tzw.pokoju gościnno-telewizyjnego.

Na dniach obfocę wsio i Wam pokażę te moje ewolucje na mini metrażu.

Asiu, ja się z Wielkopolski wyprowadziłam - Konin mam w akcie urodzenia :) Zdecydowanie wolę Wielkopolskę i Dolny Śląsk niż te aktualne wschodnie rubieże - tu zimy jak na Syberii...

Też muszę różę okopczykować i ketmię zawinąć we włókninę, mam nadzieję, że dam radę, bo póki co wyznawałam zasadę, że co przezimuje, to przezimuje, a reszta fora ze dwora...

Madziu, to dalej buduj drugi dom w Wielkopolsce:))))))))

i wróć do korzeni:))

My mieszkamy 40km.od Poznania w str.Leszna. Omija nas dużo, bardzo dużo pogodowych anomalii

Pewnie, niech rośliny się hartują.

Albo przeżyją albo wylot:)ale szkoda zawsze i pracy naszej i kasy.

Miłego wieczorkowania