wadera 19.10.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Ja bym z chęcią budowała w okolicach Wrocławia, do Konina mnie jakoś nie ciągnie wcale. A ty i tak byś miała do mnie blisko Mój brat często bywa w Lesznie, bo mieszka tam sporo rodziny jego dziewczyny - na co dzień zresztą mieszka w Poznaniu, więc ma blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 20.10.2011 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 O:) to dawaj mi brata:Pbuziaki na ten deszczowy szary dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 20.10.2011 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 (edytowane) I zapomniałabymWspominałam o narzucie, którą kiedyś szyłam dla Bartka.Asiu-mamo Laury, te zdjęcia specjalnie dla Ciebie:)Wszystko przed Tobą, akcja męskie koszule i do dzieła:) No i zakładaj wątek, bo tu same fajne babeczki są i pozachwycają się skandynawskim pokojem Laury:) i zmobilizują do dalszych remontów:))) Prawda Kochane? http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=80300&d=1319126727 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=80299&d=1319126726 Miłego wieczorkowania i drinkowania;) Edytowane 20 Października 2011 przez asiulkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 20.10.2011 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Zapomniałam pokazać Wam koniki. Kolejne poczyniłam razem z Bartkiem.Jeden powędrował do Pani Martyny, nauczycielki z ośrodka kultury. Drugi cieszy nasze oczy póki co w domu. A kolejne czekają na uszycie. Tkanina z lumpka:) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=80345&d=1319140326 Upiekłam i dosłownie przed chwilą skończyłam GRZYBKI Częstujcie się Idealne, dietetyczne;) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=80346&d=1319140332 Spokojnej nocy dla wszystkich zaglądających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisiaaa 21.10.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Asiu koniki zachwycają masz jakiś szablon do nich? A grzybki?? Myślałam, że grzybki takie prawdziwe z lasu będą, a to takie cuda stworzyłaś, poczęstuję się jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 21.10.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 hej od jakiegoś czasu zaglądam do Ciebie, tak potajemnie . nieujawniałam się, ale jak zobaczyłam koniki to muszę. fantastyczne... ciężko je się szyje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 21.10.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 To i mama Laurki tu jest? Pozdrawiamy!!!! Asiu, kurcze strasznie podobaja mi sie te koniki! Już u Waderki widziałam śliczne. Grzybki pomysłowe na jesienne zimowe wieczorki, dawaj przepis a nie kuś tylko zdjęciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada83 21.10.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Asiu śliczne koniki Przepis proszę, bo grzybki prezentują się smakowicie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 21.10.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Zdolniacha z Ciebie;)Ja co prawda szyć nie lubię,ani nie potrafię,więc gratuluję zdolności.Ale piec i gotować bardzo lubię, więc również proszę o przepis na grzybki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 21.10.2011 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Monisiaaa, szablon tak od ręki rysowałam. zgap mojego konika i spróbuj:) A grzybki-na zdrowie:) pyszne były:P Pszczółko m. szyje się nieźle, w miare szybko, najgorsze u mnie jest wywracanie tych maleństw na prawą stronę i wypychanie. Zawsze rysuję sobie na wyprasowanej tkaninie szablon. Zszywam po liniach, zostawiając np.kawałek nogi niezszyty.Wycinam z zakładką materiału jakieś 0,5cm. Wywijam, wypycham i zszywam już ręcznie. Yokasto, MAdo, Nadulko, dziękuję Już zapodaję przepis, ręcznie wklepuję, spisany z książki kucharskiej jakiejś zakonnicy. Grzybki Ciasto: 60 dag mąki 30 dag margaryny 1c.waniliowy 6 żółtek 15 dag c.pudru 1 płaska łyżeczka pr.do piecz. 1 białko 1 łyżka maku suchego Żółtka, cukier puder i c.waniliowy dobrze roztrzep. Mąkę wymieszaj z pr.do piecz, oddaj margarynę i posiekaj nożem.Dodaj do masy żółtkowej. Wyrób i schłódź. Rozwałkuj. Wytnij krążki szklanką. Przygotuj foremki do babeczek. Natłuść ich zewnętrzną stronę. Nałóż na to krążki ciasta. Taką samą ilość krążków upiecz na płaskiej blasze. Z reszty ciasta zrób rulon, potnij na kawałki (nóżki grzybka).Mocz jedną stronę w białku, a następnie maku. Piecz wszystko, aż osiągnie złoty kolor w temp.180stopni. Masa: krem karpatka, albo krem do tortów Polewa: gotowa polewa czekoladowa Zdejmujemy kapelusze z foremek, nadziewamy kremem, przykrywamy ciastkiem-kółkiem, do którego doklejamy na polewę nóżkę. Jak zastygnie nam i ładnie się przyklei, smarujemy czekoladą kapelusze. Róbcie dziewczyny i pokazujcie swoje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 21.10.2011 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 I pochwalę Wam się czymś cudnym, co zawsze było gdzieś na końcu listy zakupów do realizacji. Wpadło mi w ręce zupełnie niespodziewanie. W sklepie, w którym nigdy nie spodziewałabym się takich cudów. Za małe pieniądze. Jedno spojrzenie na mężula i wzięłam bez chwili wahania:) No bo w końcu zawsze marzyłam o romantycznym pikniku na kocyku;) I może jeszcze tej jesieni to marzenie się spełni:) No więc tadaaaaammm Przedstawiam Państwu mój kosz piknikowy!!! http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=80491&d=1319222389 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=80490&d=1319222385 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=80489&d=1319222380 Oczywiście mogłabym go pobielić, ale trochę kombinacji byłoby z przymocowanym materiałem. Więc niech będzie taki, jaki jest. Ale się cieszę Udanego weekendu!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 21.10.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Wow,ale fajny kosz piknikowy!!!Trzymam kciuki za ładną pogodę,aby piknik się odbył Grzybki bardzo apetyczne,chętnie bym do kawusi podjadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 27.10.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Kurde, ja tu ostatnio tylko w kompleksy wpadam - takie konie, taka szafa, do tego narzuta niczym przysłowiowy gwóźdź do trumny.... Koszyk fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.10.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 I zapomniałabym Wspominałam o narzucie, którą kiedyś szyłam dla Bartka.Asiu-mamo Laury, te zdjęcia specjalnie dla Ciebie:) Wszystko przed Tobą, akcja męskie koszule i do dzieła:) No i zakładaj wątek, bo tu same fajne babeczki są i pozachwycają się skandynawskim pokojem Laury:) i zmobilizują do dalszych remontów:))) Prawda Kochane? http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=80300&d=1319126727 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=80299&d=1319126726 Miłego wieczorkowania i drinkowania;) asiu........daj instrukcje......takie szczegółowe.....jak i czy pomalowac....aby taki efekt wyszedl??? wyglada bosko!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 30.10.2011 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Paulinko, dalej piecz grzybki:)A piknik...wczoraj balowaliśmy na działce z chłopakami, a dziś..zakatarzeni wszyscy;/Ale fajnie było. Ostatnie pewnie promyki słonka i ciepła.Dziś jakoś słonko nieśmiało wychodzi.Buźka dla Lenci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 30.10.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Asiu, jaki świetny kosz! Marzenie:) Buziaki z rana;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 30.10.2011 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Waderko, przestań proszę Jakie kompleksy, Ty masz duży biały domek do urządzania, ja maleńkie mieszkanie... Rozmawiamy dziś z chłopem przy śniadaniu o meblach, a on twardo-trzeba się wyprowadzić i dom wybudować, bo tych klitek nie idzie fajnie urządzić... Jak nie pacłam w ten głupi łeb, przecia nasza chatynka jest jedyna i wyjątkowa, w pokoju z kablami przybitymi na gwoździe do sufitu,z bez płytkową łazienką.. no kto tak ma?? tylko my:P P.S. kable przybite to efekt wymiany instalacji elektr. bez ruszania sufitów, które mogłyby nam spaść na głowę. Bo pod tynkiem jakaś trzcina czy cuś jest. Cóż stare budownictwo. Ale jeszcze tego miesiąca karton-gipsy zawisną A łazienka hmm..zbieram zbieram na nią i ciągle to, co odłożyłam wyjmuję. A koszyk piknikowy za jedyne 30zł Nóweczka z wyprzedaży z ekspozycji:) Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 30.10.2011 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Asiu, jaki świetny kosz! Marzenie Buziaki z rana Madziu, ja tez posyłam całusy dla WAS.chłopaki już zdrowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 30.10.2011 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 (edytowane) Kalciu, najpierw szafeczkę zeszlifowałam, bo była mocno zażółcona. Pomalowałam tym: http://allegro.pl/farba-emalia-akrylowa-dekoral-akrylux-0-5ll-i1881313726.html Płaskim pędzlem, chyba miejscami ze dwa razy.Potem przetarłam drobnym papierem ściernym.Efekt niedomalowania stworzył się sam:)))buziaki Edytowane 30 Października 2011 przez asiulkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 30.10.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Hellloołłł Koszyk pierwsza klasa...przydałby mi się taki:) Miłego dnia Ci życzę U nas dzisiaj piękna pogoda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts