aneta s 06.09.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Asiu wpadlam do Ciebie sie przywitac:hug:! Bardzo mi sie u Was podoba! A dzialka:o ...Kobieto kiedy Ty masz czas na nia ja sie pytam? pieknie jest! wrzosowiska cudniastego zazdroszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 06.09.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Witam po raz pierwszy- i nie ostatni!!!Piękne mieszkanko, cudowna działka-wrzosowisko powala!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 07.09.2011 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Anetko, martoibartku dziękuję za odwiedzinki:))))))) to ja zawsze potajemnie u Was gościłam, a teraz rewizyta:) zapraszam na kawkę i coś dietetycznego;P miłego wieczorkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 07.09.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Dla mnie jak najbardziej dietetycznego, bo nadprogram ciążowy mi bardzo ciąży :) Asiulku wpadłam spytać o te róże okrywowe- czy ich są jakieś odmiany? coś polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 07.09.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Jak tam tatuś Asiu ? I co u Was ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 08.09.2011 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 `,tata ok, wraca do sił już w domku:))) Róże okrywowe generalnie The Fairy kupuję. I bez odmianowe, jakie tam mają w moich miastowych szkółkach.Byłam dziś na działce i normalnie mnie trafiło. Na 6wrzosów kupionych u jednego sprzedawcy 5 szlag trafia. Brązowieją, jakby zasychały.jak do niego wlecę oberwie mu się. Wieczorem pokażę Wam zdjęcia;/nosz normalnie mam wku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 09.09.2011 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 (edytowane) No zbrązowiały po części te biedaki;/;/Szkoda wielka, ale dam im szansę jeszcze, poobcinam to, co martwe.Mama wczoraj mi mówi, ze kupiłam na cmentarz 10 i wszystkie takie się zrobiły...o co chodzi...a może to objaw jakiejś choroby... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=74004&d=1315556660 Guru ogrodnictwa pomóżcie http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=74002&d=1315556659 Edytowane 9 Września 2011 przez asiulkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 09.09.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Asiu ja kupiłam 6 szt tydzień temu i cztery mi usychają mimo tego, że ich podlewam:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 09.09.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 A ja myslalam, ze tylko ja mam pecha z wrzosami...tez zalozylam sobie male wrzosowisko ponad miesiac temu i z ponad 10 wrzosow tylko 2 wygladaja jak trzeba. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 09.09.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 U mnie też kilka padło, ale w moim przypadku gleba jest zbyt wilgotna i pełne słońce wcale im nie służy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magduśka1719509122 09.09.2011 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Wrzosy uwielbiają kwaśne podłoże, być może tu leży przyczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 09.09.2011 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Kochane, co jest do licha.......... podłoże odpowiednie +ściółka z lasu:) wody-podlane po wsadzeniu, potem słonko i deszcze ubiegłoroczne w lepszej kondycji niż te świeże... szkoda kurcze ich, piękne miały być a nie uschnięte;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 10.09.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 u mnie padły póki co 2 wrzosy....uschły właśnie...Rozmawiałam z Panem ze sklepu ogrodniczego.....powiedział, że wrzosy sprzedawane w marketach pochodza z Holandii i sa sztucznie pędzone.....szybciej i nienaturalnie kwitną ....potem często zasychaja i nie przetrwaja do wiosny.Poradził aby kupować wrzosy od krajowych producentów....nie wiem czy to prawda.....przekazuje tylko co usłyszalam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 10.09.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Moje pochadza z lokalnej szkolki wlasnie, co nie uchronilo ich przed uschnieciem...ale ja generalnie reki do roslin nie mam...buuuu w Oslo tylko bambusy dawaly rade w moim domu, teraz mam tylko storczyki, wszystkie inne pewnie by padly... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 10.09.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Jejku, szkoda wrzosów - ale ja zielona jestem ogrodniczo - nie wiem co poradzić. Mam tylko takie w doniczkach z marketu, niby w pełnym słońcu (przy drzwiach wiszą, w miejsce matoby), ale rok temu jakoś dawały radę, w tym też dobrze wyglądają... Michaś z 24 września? Moja Druga z 22 U nas impreza dla dzieci 30 w piątek. Chyba im podchody w lesie zorganizuję... Zakątek różany bardzo urokliwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 11.09.2011 04:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Kalusiu,Anetko, moje ze szkółki, więc odpada. Wczoraj zaprawiłam prawie 20kg pomidorów, skosiłam trawniki, poobcinałam te uschnięte wrzosy, spryskałam nawet na choroby grzybowe. Zobaczymy.. Waderko, fajny avatar:))))))) Dziękuję za miłe słowa:) Maciuś z 24 września, imprezka tego samego dnia:)) Już nie mogę się doczekać Tym bardziej, że imprezka inna od poprzednich-Bartka wszelakie uroczystości robiliśmy w domku, a teraz restauracyjnie się zapowiada. Zaraz pokażę Wam gdzie. http://www.hotel-lascada.pl/ Miłej niedzieli, my dziś znów w rozjazdach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 11.09.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Witam w kolejnym pięknym wątku:) Wrzosowisko super,wpadne po rady jak takie cudo stworzyć.Kupiłam kilka wrzosów,tylko muszę przygotować podłoże,no i mam nadzieję że nie padą,bo zeszłoroczne poszły już dawno do kosza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 12.09.2011 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Witam w kolejnym pięknym wątku:) Wrzosowisko super,wpadne po rady jak takie cudo stworzyć. Kupiłam kilka wrzosów,tylko muszę przygotować podłoże,no i mam nadzieję że nie padą,bo zeszłoroczne poszły już dawno do kosza.... Witaj Nadulko:) zakładaj wrzosowisko, frajda niezwykła patrzeć, jak wszystko rośnie i kolorów nabiera. pamiętaj tylko, żeby wrzosy trzymać na dworze, bo w domu się zasuszają szybko bardzo. Choc zaczynam wątpić w te wszystkie porady, bo wczoraj odkryłam, że kolejne tegoroczne wrzośce, również jakieś suchawe;/;/i nie były w domu ani chwili. Podsypię je dziś jak pojadę nawozem do kwaśnolubnych. Może coś uratuję. No i dzisiaj w Lidlu wrzosy za 2.49 Ale pewnie maleńkie, bo 18cm to chyba z doniczką http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/4182_21346.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 13.09.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Tylko u mnie glina,więc jest troszke zachodu z tym wrzosowiskiem,i czasu jakoś mało,może weekend będzie luźniejszy...Ja kupiłam w Auchan po 3,99 z jakiejś Polskiej szkółki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 13.09.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Cześć Asiulka! Szkoda tych Twoich wrzosów A u mnie wrzosy zmieniły kolor . Kupiłam część białych,część fioletowych.A białe po tygodniu stały się fioletowe .Ale rosną na szczęście! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts