Darek0105 27.07.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 (edytowane) Witam,buduję domek jednorodzinny. Jestem na etapie parteru tzn piwnicę już mam gotową, strop nad piwnicą zalany (strop teriva). Będę teraz zalewać strop nad parterem (również teriva). W związku z tym mam pytanie czy należy podstęplować strop w piwnicy, gdy zalewa się kolejny strop?Z terivą mam do czynienia pierwszy raz i proszę o poradę. Edytowane 27 Lipca 2011 przez Darek0105 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 27.07.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Tak Doadatkowo nie stawiaj chociaż stepli na stropie, musisz ułozyć belki drewniane, systemowe, obojetnie, w poprzek belek terivy, bo istnieje szansa że stepel wcisnie sie w terivę (w pustak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 27.07.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Witam, buduję domek jednorodzinny. Jestem na etapie parteru tzn piwnicę już mam gotową, strop nad piwnicą zalany (strop teriva). Będę teraz zalewać strop nad parterem (również teriva). W związku z tym mam pytanie czy należy podstęplować strop w piwnicy, gdy zalewa się kolejny strop? Z terivą mam do czynienia pierwszy raz i proszę o poradę. Co znaczy czy trzeba podstęplować strop w piwnicy ? ( to nie masz podstplowanego ? kiedy wylewałeś ten strop ? ewentualnie kiedy go rozszalowałeś ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek0105 28.07.2011 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Co znaczy czy trzeba podstęplować strop w piwnicy ? ( to nie masz podstplowanego ? kiedy wylewałeś ten strop ? ewentualnie kiedy go rozszalowałeś ? ) Strop nad piwnicą był zalewany rok temu. Oczywiście był podstemplowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek0105 28.07.2011 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Tak Doadatkowo nie stawiaj chociaż stepli na stropie, musisz ułozyć belki drewniane, systemowe, obojetnie, w poprzek belek terivy, bo istnieje szansa że stepel wcisnie sie w terivę (w pustak) Bardzo dziękuję Antech za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts