kubiczekz 10.03.2004 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Witam serdecznie Mam pytanie, czy na budowę zadaszenia o powierzchni ok. 20 m2 przyległego do budynku wymagane jest zezwolenie na budowę? Będzie to konstrukcja drewniana pokryta dachówką cementową IBF. Konstrukcja ścian ażurowa. Przeznaczenie: składowanie drewna do kominka, narzędzi ogrodowych (jeśli ma to jakieś znaczenie). Pozdrawiam Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolf 10.03.2004 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 zapewne można to potraktować jako altankę. Można bez pozwoleń (zgłoszenie) wybudować 10 m2 na każde 1000 m2 działki pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 10.03.2004 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Nie mozna potraktowac jako altanki, poniewaz przylega do domu i nie jest obiektem tymczasowym. Najlepiej zapytaj w swoim urzedzie lub zglos zamierzenie inwestycyjne. Jesli Urzad nie nalozy na Ciebie wymagan to mozesz postawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 24.03.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Podciągam, bo mam ten sam problem W projekcie zagospodarowania działki wydanym w 1999 r zostało wyrysowane miejsce (zaplanowane) na wybudowanie budynku gospodarczego z adnotacją : według osobnego opracowania. Zaplanowany budynek gosp. miał przylegać do domu. Czy dzisiaj mogę w tym zaplanowanym miejscu wybudować wiatę, która będzie oparta na belce oczepowej przymocowanej do wieńca domu? Czy muszę mięc projekt tej wiaty? Czy wystarczy tylko złoszenie? Wiata ma mieć powierzchnię 21 m kw. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 31.03.2006 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 jezeli będzietokonstrukcja samonośna towystarczy zgłoszenie. ale jesli to będzie w jakis sposób opierac sie o konstrukcje domu to może to być potraktowane jako rozbudowa budynku i potrzebne bedzie pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 01.04.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Złożyłam zawiadomienie do starostwa, a w nim napisałam, że ta wiata ma być zawieszona na belce oczepowej na wieńcu- teraz czekam, co odpowiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts