Gość 12.03.2004 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 niech żyje polska jakość zapraszam na promocję polskich miodów api-eko rodem z chin w sieci sklepów TESCO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 12.03.2004 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Mój kolega kupił piec CO Termet. Po 2 tygodniach okazało się, że coś cieknie z pieca. Przyjechał serwis i wymienili uszczelkę. Piec popracował jakiś miesiąc i okazało się że znowu coś jest nie tak. Po wizycie serwisu odpowiedź była wymiana nagrzewnicy. ITP po tym sezonie kolega jest zły i powiedział że już nie kupi czegoś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.03.2004 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 przykre to ale my i nasza technika jesteśmy jeszcze "w lesie" jak ktoś chce moznych wrażeń, to mam do sprzedania dwa uzywane podgrzewacze wody z termetu PG-6 i PG-17 kupione wcale nie tak dawno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mAK 12.03.2004 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Taaaaaak, a jak on na rowerze jeździ! - szkoda słów odnsnie kolegi, szwagra, znajomego i innych wujów. Mam piec termetu od roku - bez zastrzeżeń. Kup Termet, jest OK. Mój kolega kupił piec CO Termet. Po 2 tygodniach okazało się, że coś cieknie z pieca. Przyjechał serwis i wymienili uszczelkę. Piec popracował jakiś miesiąc i okazało się że znowu coś jest nie tak. Po wizycie serwisu odpowiedź była wymiana nagrzewnicy. ITP po tym sezonie kolega jest zły i powiedział że już nie kupi czegoś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 12.03.2004 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Poprostu miałeś szczęści i tafiłeś na dobry egzemparz. Ja opisałem autentyczny przypadek, który znam na tyle dobrze aby go opisać. Podczas wyboru pieca należy brać pod uwagę wszystkie za i przeciw dlatego pozwoliłem sobie na powyższy opis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Tymowicz 12.03.2004 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Witajcie ! Niestety ja jestem za polskimi wyrobami lecz nasz przemysł kotłowy prawie umarł bo było więcej firm a ostał się tylko Termet, co w porównaniu do Czechów jest klęską techniczną bo robią w kooperacji z zachodem całą gamę kotłów i jest tych firm z 6 jak się nie mylę a ceny są bardzo dobre w stosunku z jakością też już dobrą i wykonaniem wewnętrzno - zewntrznym a tu tylko Vaillant i Viessmann - nie każdemu to potrzebne i nie każdy ma na to kasę. Pozdrawiam Wojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 12.03.2004 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 popieram POLSKIE bo za chwilę na kolanach będziemy prosić o pracę na zachodzie ,żeby kupić sobie buderusa ,Piszę to w przenośni i z wielkim sarkazmem ,ale taka bedzie prawda jak nie zdamy sobie z tego sprawy . A kociołki termetu jak i innych firm składane są z tycch samych podzespołów i w każdej firmie coś się psuje z tym tylko ze w polskim wymiana kosztuje 100 a w zachodnim 300 i wiecej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.03.2004 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 popieram POLSKIE ( ... ) z tym tylko ze w polskim wymiana kosztuje 100 a w zachodnim 300 i wiecej . Szkoda, że na 1 naprawę zachodniego przypada 3 naprawy polskiego Sprawdziłem, doświadczyłem Cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INSTALATOR 12.03.2004 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Z Polskich kotłów gazowych jest jeszcze Torus. Chyba tak się nazywa lub nazywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
az1719499295 12.03.2004 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 popieram POLSKIE bo za chwilę na kolanach będziemy prosić o pracę na zachodzie ,żeby kupić sobie buderusa ,Piszę to w przenośni i z wielkim sarkazmem ,ale taka bedzie prawda jak nie zdamy sobie z tego sprawy . A kociołki termetu jak i innych firm składane są z tycch samych podzespołów i w każdej firmie coś się psuje z tym tylko ze w polskim wymiana kosztuje 100 a w zachodnim 300 i wiecej . Też tak kiedyś miałem . kupiłem Poloneza, radio Safari albo telefon Bratek bo polskie - nie śmiej się serio. Tyle tylko, że przy kręceniu kierownicą żona wywichnęła bark, radio trzeszczało a w telefonie zacinały się przyciski. Dziś mi przeszło, bo widze, że niemieckie , japońskie czy nawet włoskie jest jakieś inne. Klapki się zamykają a nie odpadają, przyciski naciskają a kółka kręcą. Co nie znaczy , że akurat nasz konkretny Vaillant czy Viessmann bedzie lepszy od waszego Termetu. Jednak ja nie podejmę kolejnej próby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.03.2004 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Ja ci powiem że 200lat temu też nie było radia a i na koniu ludziska jeżdzili i było cacy.polonez i radio safari i uzycie tego zwrotu świadczy o twojej inteligencji a co za tym idzie kojarzeniu faktów,czytaj brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INSTALATOR 13.03.2004 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Pytania typu - króry kocioł leszy X czy Y, grzejnik X czy Y są pozbawione sensu i dyskusja staje się jałowa.Ile osób by się nie wypowiadało tyle będzie różnych sprzecznych i odmiennych opini.Często przy wyborze decyduje popularność danego produktu w regionie, hurtowni i opinia znajomych bo ja mam i jestem zadowolnny. Oczywiście rzecz ważna CENA, a dokładniej stosunek CENY do JAKOŚCI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 13.03.2004 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 INSTALATOR cena i serwis bo jakość jest prawie taka sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 13.03.2004 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Na 95% zdecydowałem się na Termeta Ecoterma (mniejszego) z zasobnikiem. 1000- 2000 taniej niż Junkers, DeDietrich itp. Myślałem o MiniMaxie ale nie ma pogodówki.Co do kupowania polskich towarów: jeżeli coś jest porównywalne technicznie, spełnia moje wymagania i jeszcze jest tańsze to NIE KUPIENIE tylko dlatego że jest polskie świadczy o .......... A swoją drogą to jest skandalem że np. szef autoryzowanego centrum szkoleniowego Termeta we Wrocławiu odradza go klienom bo ma większą marżę na kotły francuskie. Podobnie jest w hurtowniach. Jak zapytałem o Termeta i Junkersa to powiedzieli mi że Junkers wychodzi o 300 zł drożej więc się nie opłaci Termet. Musiałem im udowodnić że Termet wychodzi o 1000 taniej (i to z zasobnikiem nie Junkersa bo z nim to o 2000). A potem ten hurtownik czy kierownik pomstuje że jego syn nie może znależć pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.03.2004 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Co do kupowania polskich towarów: jeżeli coś jest porównywalne technicznie, spełnia moje wymagania i jeszcze jest tańsze to NIE KUPIENIE tylko dlatego że jest polskie świadczy o .......... Rozejrzyj się po własnym domu, sprawdź jakiej marki masz telewizor, radio, telefon, lodówkę,aparat, pralkę, samochód, komputer, monitor ....... Polska nie słynie z wysokiej jakości produktów Hi-Tech. To jest moje i wyłącznie moje zdanie na podstawie mojego i tylko mojego doświadczenia. Inteligencja nie ma tu nic do rzeczy i o niej nie będę dyskutował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 13.03.2004 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Co do kupowania polskich towarów: jeżeli coś jest porównywalne technicznie, spełnia moje wymagania i jeszcze jest tańsze to NIE KUPIENIE tylko dlatego że jest polskie świadczy o .......... Rozejrzyj się po własnym domu, sprawdź jakiej marki masz telewizor, radio, telefon, lodówkę,aparat, pralkę, samochód, komputer, monitor ....... Polska nie słynie z wysokiej jakości produktów Hi-Tech. To jest moje i wyłącznie moje zdanie na podstawie mojego i tylko mojego doświadczenia. Inteligencja nie ma tu nic do rzeczy i o niej nie będę dyskutował. Pisałem wyraźnie: "porównywalne technicznie". Nie mam polskiego telewizora bo nie ma takich jak chcę. Ale telefon, pralkę, lodówkę, kuchenkę ....... i owszem. A ton w jakim się wypowiadasz wyraźnie wskazuje że w wyborach towarów kierujesz się emocjami i uprzedzeniami niż myśleniem. A swoją drogą pomyśl czy to co robisz (robi) twoja firma jest też gorsze niż "zachodnie". Jeśli tak to jutro pójdziesz na zieloną trawkę. I to tyle - rozmawiajmy o konkretach a nie o emocjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 13.03.2004 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Pawel_l masz 100% racje jeszcze nie tak dawno nasze radia i sprzęt był na zachodzie hi fi ,ale przyszła reklama i głupota ludzka trzeba było pozamykać zakłady i bajerek zachodni kupowac bo ten doskonały jest dla przecietnego kowalskiego nie dostepny. Parametry byłych sprzetów elektronicznych przewyższała dzisiejsze odpustowce zachodnie nad ,którymi tak sie zachwycacie . Gosciu śmiem twierdzic że twoje odczucie obiektywizmu przysłoniła płachta z napisem CE. Dopiero jak nie bedziesz miał pracy i widoków na przyszłośc zaczniesz sie denerwować ,klnąc i opuścisz kraj bo stwierdziśz że nie widziśz przyszłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 13.03.2004 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 parafrazując cytat ,nie pytaj co Polska ma ci dać ,ale co ty dla Polski możesz zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 13.03.2004 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Czy prawda jest, ze od 15 marca Termet podnosi ceny i - jesli tak - to w jakim zakresie? I druga sprawa - czy mam szanse kupic jakis kociolek 1-funkcyjny z zasobnikiem (moze byc z polskim) po starej jeszcze cenie (od ktorej to dopiero bedzie odjety upust), czy tez podwyzki cen na piece dotycza wszystkich popularniejszych producentow i jest juz too late na zakup po starych cenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.03.2004 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Czy prawda jest, ze od 15 marca Termet podnosi ceny i - jesli tak - to w jakim zakresie? I druga sprawa - czy mam szanse kupic jakis kociolek 1-funkcyjny z zasobnikiem (moze byc z polskim) po starej jeszcze cenie (od ktorej to dopiero bedzie odjety upust), czy tez podwyzki cen na piece dotycza wszystkich popularniejszych producentow i jest juz too late na zakup po starych cenach? Podnosi o 2%(dwa).Rozmawiałem z przedstawicielem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts