olotg 28.01.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Witam,odświeżymy może ten wątek,żeby nie zakładać nowego tematy i ja zapytam jak się sprawują kotły firmy termet,ponieważ stoję właśnie przed problemem wyboru kotła do ogrzewania mojego domu i c.w.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 24.05.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 ponawiam mnie rowniez interesuje sprawa kotłow, czy cos sie zmienilo, czy jestesmy dalej czy blizej kotłow niemieckich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 24.05.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 mamy kocioł enka niewiele moge narazie powiedziec ale wedlug mnie jakosc dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
picasso82 28.04.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Jestem zdecydowany na zakup kotła Termet Minimax Dynamic Turbo i mam kilka wątpliwości. 1.Proszę o poradę odnośnie tego, który model pod względem zakresu mocy kotła wybrać ? Program doboru kotła ze strony Termetu wskazał 2 kotły o różnym zakresie mocy - Turbo GCO-DP-21-03 (7-24 kW oraz 6-21 kW). Budynek w zabudowie szeregowej,zapotrzebowanie na moc około 6kW-8kW raczej przy wskazaniu na większą wartość, powierzchnia użytkowa 64m2 - parter 32m2 i piętro 32m2. Odległość do najdalszego kranu L < 8m.Pytanie który kocioł będzie właściwy i dlaczego ? 2.Proszę też zorientowanych o wskazanie różnic pomiędzy kotłami Minimax i MiniTerm - oprócz ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jpg5 25.06.2012 01:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 No właśnie, czas odświeżyć ten wątek. Co dziś, po upływie tych kilku lat, sądzicie o naszym polskim Termecie? A w szczególności o TERMET Ecocondens Crystal 25, bo zakup takiego kotła chodzi mi po głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MazDoroty712 30.01.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Po wielu wahaniach zakupiłem na pierwszy sezon grzewczy kocioł Termet Unico... i jestem zadowolony. W domu ciepło, woda w kranie również ciepła, zużycie gazu w normie, do tego bardzo wygodne i nowoczesne sterowanie. Koszt kotła wraz z osprzętem 2 razy niższy niż w przypadku produktów zagranicznych, więc nawet jak będzie pracował 2 razy krócej to nie stracę Z drugiej strony - dlaczego miałby się psuć... bo polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maher 30.01.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Po wielu wahaniach zakupiłem na pierwszy sezon grzewczy kocioł Termet Unico... i jestem zadowolony. W domu ciepło, woda w kranie również ciepła, zużycie gazu w normie, do tego bardzo wygodne i nowoczesne sterowanie. Koszt kotła wraz z osprzętem 2 razy niższy niż w przypadku produktów zagranicznych, więc nawet jak będzie pracował 2 razy krócej to nie stracę Z drugiej strony - dlaczego miałby się psuć... bo polski? U mnie Termet Unico wytrzymał dokładnie 2 lata i jeden miesiąc, ale było to jak wchodził Unico z nową elektroniką. Także jak zakupiłeś to dołóż do niego jakiegoś małego UPS-a (mi spalił się po jakieś małej burzy w dalszej okolicy, spalił się wtedy piec i jakieś małe radyjko, wiele urządzeń w domu spokojnie wytrzymało). Jak się później dowiadywałem to właśnie była najczęstsza wada pieca, paląca się elektronika z byle powodu. Miałem wtedy kupić Valianta, ale sprzedawca mnie przekonał że w środku to samo, później się okazało że do termeta musiałem dodatkowo kupić zawór trójdrożny a w Valiancie był w zestawie i cena wyszłaby taka sama i dodatkowo ta nieszczęsna elektronika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hypcio 13.02.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Z drugiej strony - dlaczego miałby się psuć... bo polski? Polskie firmy idą do przodu - nowe hale stawiają np. Kospel oraz Galmet. Co rusz jakieś certyfikaty, eksport. Popytałem trochę tych ludzi na budmie i okazuje się, że nie jest tak źle. Także słusznie piszesz, "polskie" nie znaczy gorsze. Teść ma już dwa kotły (jeden w domu letnim, razem z kolektorami) z Iskry, ja Galmeta i jakoś nikt nie narzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts