Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzić kwadratowy salon ? - pomóżcie!!!

ankaban

Recommended Posts

• Odpowiedzi 95
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szkoda, że nie zasłoniłaś tego kąta po prawej stronie.

Nie bardzo podoba mi się upięcie firanek (i ten plafon). Będą poduszki w kolorze zasłon?

W rogu powieszone będą dwie półki, na których będą zdjęcia i grafika. Faktycznie miałam dylemat czy dawać karnisz na całą długość ściany czy tylko na okna, ale za radą kilku osób postanowiłam dać tylko karnisz na okna. Może jak zawisną w rogu półki ze zdjęciami, a na ścianie obok duży obraz, będzie to tworzyło spójną całość. Poszewki na poduszki czekają na uszycie przez moją mamę i będą zrobione z materiału pozostałego po skróceniu zasłon. Plafon, który dość niedawno kupiłam zostaje, bo jest to główne źródło światła w pokoju. Wiem, że wygląda dość mizernie na tym zdjęciu, ale w rzeczywistości nie rzuca się bardzo w oczy. Może kiedyś pomyśle o jego wymianie.

• 2 weeks później...
  • 3 months później...
Mnie najbardziej w tym salonie rzuca się w oczy ten stół i krzesła rodem z wiejskiej/prowansalskiej kuchni. No nijak to tu pasuje :/

Ale fajnie, że próbujesz, poszukujesz, zmieniasz :)

Ten stół i krzesła są jak najbardziej do wymiany. Asizo, a jaki zaproponowałabyś pasujący do dalonu stół i krzesła?

Ten stół i krzesła są jak najbardziej do wymiany. Asizo, a jaki zaproponowałabyś pasujący do dalonu stół i krzesła?

Ankaban :), zaraz o stole, ale teraz przyszło mi do głowy, ze tę komódkę pod półkami mogłabyś zastpić regałem Kallas (białym, z 4 przegródkami) z koszami Branas (w kolorze naturalnym).

images?q=tbn:ANd9GcTCMIV8VXKidzZfHLz3c37_bZBxLyCwNpNyGfXNucTAOYa-2FTd

Kosze fajnie grałyby się z podłogą i stworzyło by się pewne nawiązanie, bo teraz ta drewniana podłoga taka "samotna" w tym salonie. I ona jedynie jest taka ciepła i naturalna - kosze byłby kolejnym takim elementem. Myślę, ze fajnie by to razem zagrało.

Co do stołu i krzeseł. Hmm, mnie ciągle bardziej pasuje to ustawienie, które miałaś na początku, czyli stół na ścianie naprzeciwko okna, bo w tym ustawieniu jakoś kłócą się dwie funkcje tego salonu. A jeszcze jak dojdzie stolik przed sofa, to, moim zdaniem, zrobi się gęsto.

Tak mi sie widzi Twój kącik jadalny w salonie:

7d780dda510cb77fbfc9f34d45b2cbc1.jpg

Stół w kolorze naturalnego drewna i eamesy białe.

A stolik w kaciku wypoczynkowym może taki? Ikea Rissna.

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/rissna-stolik-bezowy__0367772_PE549603_S4.JPG

salon rem1.jpg

Edytowane przez asizo

• 2 weeks później...
  • 3 months później...