Arche1982 27.07.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Witam, mam prośbę, otóż mam mieszkanie 59 m kw, przesyłam plan mieszkania i w tym dużym pokoju ma być salon z aneksem kuchennym (kuchnia ma być na ścianie między oknem a przejściem do przedpokoju). Pokój ma mniej więcej 28 m kw, okna są na południe i pytanie: 1. mieszkanie jest 2,75 m wysokie i lampa jak maksymalnie długa może być? 2. dwie lampy na suficie czy jedna? jaka? 3. salono-kuchnię planuję w kolorze soczystej zieleni i koloru lnu, które ściany powinny być w jakim kolorze pomalowane? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 28.07.2011 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Ewo, - lampa maksymalnie taka długa, żebyś głową w nią nie uderzała - jaka lampa? przecież musi pasować do wnętrza, a o tym nie piszesz - ile lamp? Czy kuchnia będzie tylko zabudową na jednej ścianie z halogenami nad blatem? Czy będzie jadalnia? Jeśli lubicie rozproszone boczne światło, to wtedy lampa nad jadalnią + kinkiety, lampy stołowe, podłogowa. - skoro kuchnia tak intensywna, to ściany neutralne, najlepiej ton w ton z lnem Co to za pomieszczenie, do którego wychodzi się z salono-kuchni? Całość wygląda na dość ciemną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arche1982 28.07.2011 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Co to za pomieszczenie, do którego wychodzi się z salono-kuchni? Całość wygląda na dość ciemną... To kiedyś była komórka, teraz to będzie pokój komputerowy, pomieszczenie będzie powiększone o jakieś 3 m kw, bo będzie wyburzona ścianka, jest tam dach spadzisty i małe okienko. Apropo lampy, by była ładna lampa w sklepie i idealnie pasowałaby do salonu miała 5 lampek które można było ustawić w różne strony, ale długość lampy to 90 cm i nie wiem czy by nie było za ciemno. Poza tym chyba jest za długa. Kuchnia będzie zabudowana na jednej ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikkaB 05.08.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Czy nie było by za ciemno pewnie zależy od mocy żarówki - pamiętaj żeby to sprawdzić przy zakupie. Niektóre wydają się, że dadzą dużo światła a niestety można do nich używać tylko leciutkich żarówek. Ciężko sobie wyobrazić lampę o której piszesz, 90cm w pionie? to wcale nie dużo (bo ma stać na podłodze czy na czymś?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts