kucharz89 27.07.2011 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Witam. Mam problem, mianowicie wysoki poziom wód gruntowych, gliniasta gleba,stwarza mi coraz większy kłopot, zalewanie piwnic lub zawilgacanie fundamentów domu( głównie w czasie kilku dniowych opadów bądź wiosennych roztopów. Żeby ich uniknąć postanowiłem o zainstalowaniu drenażu opaskowego, a także wykonaniu odwodnienia liniowego. Jest to dosyc droga operacja i tu się pojawia moje pytanie, czy jest jakaś możliwość dofinansowania ze strony Unii na taka operację? Czy jeśli się na to zdecyduję, to mogę liczyć na to, że państwo zwróci mi część kosztów tego przedsięwzięcia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 28.07.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Przepraszam bardzo, a dlaczego Państwo ma zwracać Ci koszty inwestycji w Twój prywatny dom. W Twoje piwnice na glinianym gruncie i brak izolacji na fundamentach. Dlaczego pieniądze pochodzące m.in. z moich podatków maja być użyte na cele prywatne? Dlaczego Unia Europejska ma zwracać koszty drenażu i obsuszania czyiś prywatnych piwnic To jest Twój problem, to jest Twoja prywatna sprawa. Zmusił Cię ktoś do budowania piwnicy na takim gruncie? A Jak nie stać Cię na takie inwestycje, tzn. na utrzymanie domu, to sprzedaj dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorrk 29.07.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Można było po prostu napisać że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts