Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Mam nadzieję że to dobre miejsce aby uzyskać poradę :-)

Jakiś czas temu zdecydowałam się sprzedać dom. Zamieściłam ogłoszenie w internecie. Kolejnego dnia odezwały się do mnie agencje nieruchomości z prośbą o zgodę na zamieszenie ogłoszenia na ich stronach. Naiwnie sądząc że to dobry pomysł zgadzałam się. Nawet jedna z osób dzwoniących nie pofatygowała się obejrzeć domu. Od tamtej pory minęło już kilka miesięcy. Przypuszczam że ogłoszenia z różnymi cenami za dom krążą gdzieś po sieci. Chciałabym tę sprawę jakoś wyprostować. I teraz moje pytanie, czy dobrym pomysłem byłoby nawiązanie współpracy z jednym agentem, który zrobiłby porządek w tych ofertach i faktycznie zajął się sprzedażą mojego domu ? I gdzie znaleźć właściwą osobę. Może ktoś zna kogoś godnego polecenia ?

Albo znowu zająć się tym bezpośrednio ale nie rozmawiać w ogóle z pośrednikami i nie zgadzać się na zamieszczanie ogłoszeń gdzie popadnie.

help,

elvisek

A wiesz, co to były za agencje? Jeśli tak, sprawdź ich ogłoszenia i jeśli wśród nich jest Twoje, zażądaj usunięcia tego ogłoszenia. Nowy agent może zrobić to samo, co Ty, więc szkoda kasy. Nowe ogłoszenie zamieść sama, większe wzięcie mają nieruchomości sprzedawane bez pośredników.

Dobrym wyjściem z tej sytuacji może być po prostu odnalezienie tych ofert i prośba o ich usunięcie. Następnie najlepiej samemu rozpocząć ogłaszanie domu i nie godzić się na pośrednictwa, jakie oferuje wiele firm.

W ten sposób możesz sprzedać mieszkanie nawet szybciej aniżeli robiłyby to różnego rodzaju agencje. Skorzystaj z darmowych serwisów ogłoszeniowych jak http://www.nieruchomosci.net.pl/ , czy http://gumtree.pl

Pozdrawiam