elvisek 28.07.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Witam, Mam nadzieję że to dobre miejsce aby uzyskać poradę Jakiś czas temu zdecydowałam się sprzedać dom. Zamieściłam ogłoszenie w internecie. Kolejnego dnia odezwały się do mnie agencje nieruchomości z prośbą o zgodę na zamieszenie ogłoszenia na ich stronach. Naiwnie sądząc że to dobry pomysł zgadzałam się. Nawet jedna z osób dzwoniących nie pofatygowała się obejrzeć domu. Od tamtej pory minęło już kilka miesięcy. Przypuszczam że ogłoszenia z różnymi cenami za dom krążą gdzieś po sieci. Chciałabym tę sprawę jakoś wyprostować. I teraz moje pytanie, czy dobrym pomysłem byłoby nawiązanie współpracy z jednym agentem, który zrobiłby porządek w tych ofertach i faktycznie zajął się sprzedażą mojego domu ? I gdzie znaleźć właściwą osobę. Może ktoś zna kogoś godnego polecenia ? Albo znowu zająć się tym bezpośrednio ale nie rozmawiać w ogóle z pośrednikami i nie zgadzać się na zamieszczanie ogłoszeń gdzie popadnie. help, elvisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betusia35 30.07.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Jeśli nie chcesz, żeby te Agencje zamieszczały zdjęcia Twojego domu to wypowiedz im umowy.Bo chyba jakieś umowy podpisywaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 30.07.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Znam takie godne polecenia ale z trójmiasta a nie wiem skąd Ty jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elvisek 02.08.2011 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Witam, Jestem z okolic Warszawy.Niestety żadnych umów nie podpisywałam, wszystko było załatwiane przez telefon. Niezły cyrk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 02.08.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 A wiesz, co to były za agencje? Jeśli tak, sprawdź ich ogłoszenia i jeśli wśród nich jest Twoje, zażądaj usunięcia tego ogłoszenia. Nowy agent może zrobić to samo, co Ty, więc szkoda kasy. Nowe ogłoszenie zamieść sama, większe wzięcie mają nieruchomości sprzedawane bez pośredników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiero 07.08.2011 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Dobrym wyjściem z tej sytuacji może być po prostu odnalezienie tych ofert i prośba o ich usunięcie. Następnie najlepiej samemu rozpocząć ogłaszanie domu i nie godzić się na pośrednictwa, jakie oferuje wiele firm.W ten sposób możesz sprzedać mieszkanie nawet szybciej aniżeli robiłyby to różnego rodzaju agencje. Skorzystaj z darmowych serwisów ogłoszeniowych jak http://www.nieruchomosci.net.pl/ , czy http://gumtree.plPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rydzadam 15.08.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Znam takie godne polecenia ale z trójmiasta a nie wiem skąd Ty jesteś. Jeżeli z Trójmiasta - proszę o namiary. Chcę sprzedać dom, ale z własnego doświadczenia wiem, że większość agentów i biur to delikatnie mówiąc amatorzy... Może być na priv. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts