Kasia Krzysiek 28.07.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Witam. Jesteśmy na etapie stanu surowego zamkniętego. Zastanawialiśmy się ostatnio co dać na ściany kartongips czy może mokre tynki, nie mam pojęcia jakie są różnice i wady tych materiałów; z tego co się zdążyłem zorientować to zaletą karton gipsu jest: brak wilgoci (nie trzeba suszyć budynku), niższa cena wykonania a wada może być pękanie na łączeniach płyt jak budynek będzie osiadał zaletą tynków na mokro jest ?? nię będzie pękał, nie wiem. Czy mógłby ktoś krótko opisać co lepiej wybrać, albo może ktoś ma doświadczenie z płytami karton gips jak one się zachowują?? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 28.07.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 odpowiednie laczenie plyt i nie beda pekac, jednak jezeli jest prosta sciana czy nie lepiej tradycyjnego tynku?wybor zalezy rowniez od finansow i jaki chcecie uzyskac efekkt, bo w wielu przypadkach plyty sa zaciagane masa szpachlowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 28.07.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Niestety sam byłem świadkiem (i to nie raz)usuwania z całego domku wszystkich płyt ponieważ były popękane.Być może istnieją sposoby na ograniczenie ryzyka pęknięć tak jak napisał Gustaw,ale większość inwestorów decyduje się na płyty tylko na sufitach.Na ściany to raczej tynki gipsowy lub cementowo-wapienny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lew 76 28.07.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 ja może napiszę ze swojego doświadczenia jako wykonawcy,kładąc płytę czy to na skosy czy na ściany obrabiamy ją w ten sposób że wtapiamy na całość siatkę taką jak na docieplenie,następnie dwukrotnie szpachlujemy megaronem finiszem,sposób do najtańszych nie należy ale jak na razie żadnych reklamacji nie było choć robimy tak od jakiś 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts