jarekborowa 28.07.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Witam, Mam pytanie do użytkowników rekuperatorów a w szczególności central Berluf Selen.Czy ktoś spotkał się z problemem braku dostatecznego wyciągu z centrali wentylacyjnej?Mam zamontowaną centralę Berluf Selen 500. Przy pomiarach bilansu wymiany okazało się, że nawiew do pomieszczeń jest ok, w tym przypadku ok 500 m3/h, natomiast wywiew jest znacznie mniejszy ok 200 m3/h!Początkowo myślałem, że mam problem z przewodami wentylacyjnymi, jednak zrobiłem "eksperyment" polegający na zaślepieniu przewodów nawiewu i wywiewu z centrali i okazało się, że na wyrzutni mam nadal ok 300m3 wyrzucanego powietrza, którego nie powinno być ,bo skąd!!!? Prowadzi to do prostych wniosków. Centrala sama w sobie wymienia powietrze. Nie mam pojęcia tylko jak? Wezwałem serwis jak na razie bezskutecznie. Czekam na kolejna wizytę tym razem "fachowca" z firmy Berluf. Czy są może wśród was „szczęśliwi” posiadacze tego typu centrali? Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 28.07.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 sprawdź czy w miejscu bajpasa jest bajpas a nie tylko pusta przestrzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts